I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Om å oppgi historiske data om bestillingssporing for å vise mer nøyaktige leveringstider

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Hvis du ser etter informasjon om hvordan du knytter en partner til Merchant Center-kontoen din i Merchant Center Next, kan du klikke her.

Hvis du bruker en partner som kan oppgi historiske data om bestillingssporing, kan du velge å knytte Merchant Center-kontoen din direkte til partnerkontoen, slik at Google kan bruke disse dataene til å beregne leveringstider for deg, med ulike alternativer basert på hvor brukerne er, og hvilke varer de vurderer. Du kan eventuelt legge inn historiske data om bestillingssporing direkte via manuell opplasting eller API. Finn ut mer om signaler for bestillingssporing.

Når du begynner å oppgi historiske data om bestillingssporing, blir du registrert for «automatiske fraktforbedringer». Dette er en funksjon som gjør at Google kan bruke maskinlæringsmodellene sine til å beregne leveringstider for alle tilbudene dine for aktuelle land og oppføringstyper. Hvis fraktmodellene våre bekrefter at produktet ditt kan leveres raskere til en gitt bruker enn det du har konfigurert i Merchant Center eller feedene, viser vi den korteste leveringstiden.

På denne siden

Fordeler

• Tydelighet og nøyaktighet: Manuelt konfigurerte leveringstider er ofte svært konservative fordi avsidesliggende steder tas med i beregningen. Dette kan føre til et bredt intervall av leveringstider, for eksempel 3–10 dager. Når Google beregner leveringstiden, blir det vanligvis gjort ut fra hvor kunden er, for eksempel postnummer eller delstat. Dette gjør at leveringstiden blir mer presis, for eksempel 3–5 dager. Mer nøyaktige leveringstider, spesielt når de er kortere, fører vanligvis til høyere konverteringsfrekvenser.
  • Fraktmerknad: Disse dataene kan brukes til å validere fraktinnstillingene dine, noe som gjør deg kvalifisert for «Raskt og kostnadsfritt»-merket og lignende fraktmerknader.

Slik fungerer det

Når du har knyttet Merchant Center-kontoen din til en partner eller lastet opp informasjonen din manuelt, kan Google beregne leveringstider på dine vegne. Gjennom den tilknyttede kontoen henter Google historiske data om bestillingssporing for tilbudene dine og beregner leveringstider spesifikt for bedriften din. Hvis vi anslår en kortere leveringstid, viser vi den til kunden i stedet for den du har konfigurert i Merchant Center eller feedene.

For å tilknytte en partner må du oppfylle følgende krav:

Merk: Hvis du er interessert i å bli lagt til som partner, kan du fylle ut dette skjemaet.

Slik bruker Google dataene

Historiske data om bestillingssporing inkluderer

• bestillingsinformasjon, herunder bestillings-ID, tidspunkt for bestilling, postnummer for levering og regionkode
  • fraktkostnaden som kjøperen er belastet med
  • fraktinformasjon, herunder transportør, sporingsnummer, avsendersted, leveringssted og leveringstider for hver forsendelse knyttet til bestillingen
  • informasjon om ordrelinjene, herunder produktene i bestillingen

Ikke all informasjonen ovenfor er obligatorisk. Vi henter heller ikke ut kundenavn eller nøyaktige adresser.

Du får best resultater hvis de historiske dataene om bestillingssporing som du eller partneren sender inn, inneholder alle bestillingene fra nettstedet ditt, for eksempel nettstedet Google viderekobler trafikken til.

Det er greit å ta med flere ulike brukervalgte tjenestenivåer, for eksempel «fri frakt» og «over natten». Google forsøker å skille disse fra hverandre i modelleringen. Men du bør ikke ta med bestillingskilder som ikke er representative for nettstedet, for eksempel markedsplasser som krever 2 dagers frakt for de fleste bestillinger. Hvis du (på partnerens plattform) ikke har kontroll over hvilke bestillingskilder du sender til Google, er det sannsynlig at Google og partneren allerede har samarbeidet om å løse eventuelle problemer.

Merk: Dataene du sender inn, brukes også til å gjøre Googles egne maskinlæringsmodeller bedre for alle forhandlere, inkludert bedriften din. Men vi deler aldri dataene dine med andre forhandlere eller tredjeparter, med unntak av samlede, anonymiserte referansemålinger, for eksempel de som brukes i resultatkortet for Shopping-opplevelse. Finn ut mer om Googles personvernregler.

Veiledning

Partnerdata kan brukes på flere måter i Merchant Center-kontoen din:

• Du kan opprette en frakttjeneste basert på partnerdata.
  • Hvis du allerede har en frakttjeneste, kan du bruke partnerdata til å bekrefte fraktresultatene.
  • Opprett en frakttjeneste basert på data fra partneren din.

Opprett en frakttjeneste basert på data fra partneren din

Følg denne fremgangsmåten for å bruke partnerdata til å opprette en frakttjeneste:

1. Klikk på Legg til frakttjeneste under «Frakttjenestene dine» på hovedsiden for frakt.
  2. Gi frakttjenesten et navn, for eksempel «Standard bakketransport».
  3. Velg et av de kvalifiserte landene under «Hvilke land kan du levere til med denne tjenesten?»
  4. Velg valutaen som brukes i landet, og sørg for at du har den samme valutaen oppført i feeden din. Hvis du bruker en annen valuta, kan det hende varene dine blir avvist.
  5. Klikk på Neste for å konfigurere innstillingene for leveringstid.
  6. Velg Fraktinformasjonen din fra partnere under «Hvordan vil du fastsette leveringstidene for denne tjenesten?».
  7. Velg partneren, og følg veiledningen for å tilknytte kontoen.
    1. Hvis du ikke samarbeider med en av de tilgjengelige partnerne, velger du «Del bestillingsloggen via en fil».
    2. Last ned Googles mal, og klargjør de historiske dataene om bestillingssporing i dette formatet.
  8. Last opp de historiske dataene om bestillingssporing som en CSV- eller TSV-fil.
  9. Bekreft den alternative leveringstiden som Google skal bruke når det ikke finnes nok fraktdata til å beregne leveringstiden for en bestemt kunde, vare eller et gitt sted. Dette er påkrevd. Se hvordan du konfigurerer anslått leveringstid.
  10. Klikk på Neste for å konfigurere fraktsatsene du belaster kundene med.

Tilknytt en partner på oversiktssiden for frakttjenester

1. Klikk på Bekreftelse av fraktinformasjon på oversiktssiden for frakttjenester.
  2. Klikk på + Ny bekreftelse..
  3. Velg partneren, og følg veiledningen for å tilknytte kontoen.
    1. Hvis du ikke samarbeider med en av de tilgjengelige partnerne, velger du «Del bestillingsloggen via en fil».
    2. Last ned Googles mal, og klargjør de historiske dataene om bestillingssporing i dette formatet.
    3. Last opp de historiske dataene om bestillingssporing som en CSV- eller TSV-fil.
  4. Klikk på Ferdig.

Tilknytt en partner direkte fra partnerens nettsted

Nedenfor kan du finne ut mer om hvordan du starter prosessen fra hver av de støttede partnerne:

Når du har startet prosessen for kontotilknytning fra partnerens nettsted, blir du viderekoblet til Merchant Center. Logg på hvis du ikke allerede er pålogget, og fortsett for å koble Merchant Center-kontoen din til fraktpartneren. Du viderekobles til partnerens nettsted for å fullføre tilknytningsprosessen.

Fjerning av tilknytningen

For å administrere en tilknyttet partner eller fjerne tilknytningen går du til «Tilknyttede kontoer»-innstillingene i Merchant Center og klikker på «Plattformer»-fanen. Når du fjerner tilknytningen til en partner, fjernes Googles autorisasjon til å innhente data fra denne partneren. Alle tidligere data fra denne partneren blir slettet innen 120 dager. Alle frakttjenestene som har brukt data fra denne partneren, forblir aktive, men de bruker nå de alternative leveringstidene du har lagt inn.

Hvis du tilknyttet en partner da du opprettet en frakttjeneste, kan du når som helst sette frakttjenesten som er tilknyttet en partner eller bruker bestillingssporingsdata, på pause, eller du kan slette den manuelt. Du kan også når som helst endre en partnerbasert frakttjeneste til en standard, manuelt konfigurert tjeneste – og omvendt.