In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over de verificatie van verzendgegevens

A custom icon for Merchant Center Classic Article Header.

Via de verificatie van verzendgegevens kunt u controleren of u de meest nauwkeurige verzendtijden toont. U koppelt daarbij uw recente historische verzendgegevens aan de machinelearning-mogelijkheden van Google om de geschatte verzendsnelheden voor verschillende leveringszones te berekenen. Historische verzendgegevens kunnen trackinggegevens voor bestellingen of geschatte bezorgdatums voor specifieke producten bevatten.

Als u samenwerkt met een partner die deze verzendgegevens kan verstrekken, kunt u uw Merchant Center-account rechtstreeks aan uw partner koppelen om de verificatie te activeren. U kunt de historische trackinggegevens voor bestellingen ook rechtstreeks via een handmatige upload of API verstrekken.

Als onze verzendmodellen verifiëren dat uw product sneller kan worden verzonden dan wat u handmatig heeft ingesteld in Merchant Center of in uw feeds, laten we de verbeterde verzendsnelheid zien.

Voordelen

Verzendsnelheden spelen een grote rol bij de aankoopbeslissingen van klanten. Als u Google toestaat verzendsnelheden te berekenen die zijn aangepast aan de locatie van een klant, op basis van uw historische trackinggegevens voor bestellingen en/of geschatte bezorgdatums op aanbodniveau, levert dit u en uw klanten de volgende voordelen op:

• Duidelijkheid en nauwkeurigheid: Handmatig geconfigureerde verzendsnelheden zijn vaak te conservatief, omdat er doorgaans rekening wordt gehouden met de meest afgelegen locaties, wat resulteert in een breed scala aan levertijden (bijvoorbeeld 3 tot 10 dagen). Over het algemeen worden de door Google berekende verzendsnelheden bepaald door de locatie van de klant (bijvoorbeeld de postcode of staat), waardoor ze vaak nauwkeuriger zijn (bijvoorbeeld 3 tot 5 dagen).

Hoe het werkt

U kunt uw historische verzendgegevens opgeven door een koppeling te maken met een partner die bestellingen en verzendingen beheert of door uw trackinggeschiedenis voor bestellingen handmatig te uploaden.

Trackinggegevens voor bestellingen kunnen het volgende omvatten:

• Bestelgegevens, waaronder bestellings-ID, aanmaakdatum van de bestelling, postcode voor verzending en regiocode
  • verzendkosten die in rekening worden gebracht aan de koper,
  • verzendgegevens, waaronder de bezorgdienst, de trackingcode, het vertrekpunt, de bestemming en de verzendtijden voor elke verzending die aan de bestelling is gekoppeld,
  • Informatie over regelitems, inclusief de producten in de bestelling

Om de persoonlijk identificeerbare informatie van uw klanten te beschermen, nemen we geen klantnamen of exacte adressen op. U hoeft niet alle hierboven vermelde trackinggegevens voor bestellingen op te geven om deel te nemen aan de verzendverificatie en verbeterde verzendsnelheden weer te geven. Historische trackinggegevens voor bestellingen kunnen al uw bestellingen omvatten (bijvoorbeeld bestellingen die op uw website zijn gedaan) en niet alleen die via Kopen op Google.

Deze gegevens worden ook gebruikt om de eigen machinelearning-modellen van Google te verbeteren voor alle verkopers, waaronder uw bedrijf, maar worden nooit gedeeld met andere verkopers of derden. Als we een kortere leveringssnelheid voorspellen, tonen we die aan uw klanten in plaats van wat u in Merchant Center of uw feeds heeft geconfigureerd. Meer informatie over het privacybeleid van Google

Als u uw verzendgegevens wilt verifiëren door uw partner te koppelen, moet u:

Opmerking: Als u een partner bent en wilt worden toegevoegd aan onze lijst, vult u dit interesseformulier in.

Volg deze stappen op de overzichtspagina met verzendservices om een partner te koppelen:

1. Klik op Verificatie van verzendgegevens.
  2. Klik op + Nieuwe verificatie.
  3. Selecteer uw partner en volg de aanwijzingen om deze aan uw account te koppelen.

Werkt u niet samen met een partner en wilt u uw historische trackinggegevens voor bestellingen handmatig uploaden voor verificatie van verzendgegevens? Volg dan deze stappen:

1. Klik op Overschakelen naar handmatig uploaden. Bekijk meer informatie over handmatige uploads.
  2. Sleep een tsv- of xml-bestand van uw historische trackinggegevens voor bestellingen naar de tool.

Voorbeelden van gegevensbestanden

U kunt onze voorbeeldbestanden met door tabs gescheiden waarden (.zip) of door tabs gescheiden waarden (.xls) gebruiken bij het maken van historische trackinggegevens voor bestellingen. Let op: Bestanden met een .xls-indeling kunnen niet worden verwerkt. Het .xls-voorbeeldbestand dient alleen ter illustratie voor een spreadsheetprogramma.

Als u een koppeling met een partner maakt of handmatig historische trackinggegevens voor bestellingen opgeeft voor verificatie van verzendgegevens, wordt u aangemeld voor automatische verzendverbeteringen voor al uw aanbiedingen voor alle vermeldingstypen in de Verenigde Staten. Als u zich aanmeldt voor automatische verzendverbeteringen, geeft u Google toestemming om de nauwkeurigheid van de handmatig ingestelde levertijden voor klanten te verbeteren. Nauwkeurigere levertijden leiden tot betere conversiepercentages, zeker wanneer ze sneller zijn. U kunt automatische verzendverbeteringen op elk gewenst moment uitzetten door verificatie van verzendgegevens uit te zetten.

Ontkoppelen

Als u uw verificatiepartners voor verzendgegevens wilt beheren of een account wilt ontkoppelen, gaat u naar de pagina Platforms onder Gekoppelde accounts. Als u een partner ontkoppelt, wordt de autorisatie van Google om gegevens van deze partner op te halen, verwijderd. Alle eerdere gegevens van deze partner worden binnen 120 dagen verwijderd.