In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over het verstrekken van historische trackinggegevens voor bestellingen om nauwkeurigere verzendsnelheden weer te geven

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Klik hier voor informatie over hoe u een partner aan uw Merchant Center-account koppelt in Merchant Center Next.

Als u samenwerkt met een partner die uw trackinggeschiedenis voor bestellingen kan verstrekken, kunt u uw Merchant Center-account rechtstreeks koppelen aan uw partneraccount. Google kan die gegevens dan gebruiken om verzendsnelheden voor u te berekenen die veranderen afhankelijk van de locatie van de gebruiker en het artikel dat ze overwegen. U kunt de historische trackinggegevens voor bestellingen ook rechtstreeks via een handmatige upload of API verstrekken. Meer informatie over trackingsignalen voor bestellingen

Als u de trackinggeschiedenis van uw bestellingen begint te leveren, wordt u aangemeld voor automatische verzendverbeteringen. Met deze functie kan Google eigen machinelearning-modellen gebruiken om de verzendsnelheid te berekenen voor al uw aanbiedingen in geschikte landen en vermeldingstypen. Als onze verzendmodellen bevestigen dat uw product sneller naar een bepaalde gebruiker kan worden verzonden dan wat u in Merchant Center of uw feeds heeft ingesteld, tonen we de verbeterde verzendsnelheid.

Op deze pagina

Voordelen

• Duidelijkheid en nauwkeurigheid: Handmatig ingestelde verzendsnelheden zijn vaak onnodig voorzichtig omdat er rekening wordt gehouden met de meest afgelegen locaties. Dat resulteert in een breed scala aan levertijden, bijvoorbeeld 3 tot 10 dagen. Over het algemeen zijn de door Google berekende verzendsnelheden gebaseerd op de locatie van de klant, zoals de postcode of staat. Daardoor zijn de verzendsnelheden nauwkeuriger, zoals 3 tot 5 dagen. Nauwkeurigere levertijden leiden tot betere conversiepercentages, zeker wanneer ze sneller zijn.
  • Annotatie voor verzending: Deze gegevens kunnen worden gebruikt om uw verzendinstellingen te valideren, waardoor u in aanmerking komt voor de badge Snel en gratis en vergelijkbare annotaties voor verzending.

Hoe het werkt

Nadat u uw Merchant Center-account aan een partner heeft gekoppeld of uw gegevens handmatig heeft geüpload, kan Google namens u verzendsnelheden berekenen. Via uw gekoppelde account haalt Google historische trackinggegevens voor bestellingen op voor uw bestaande aanbiedingen om aangepaste verzendsnelheden te berekenen die specifiek zijn voor uw bedrijf. Als we een kortere leveringssnelheid voorspellen, tonen we die aan uw klanten in plaats van wat u in Merchant Center of uw feeds heeft ingesteld.

Als u een partner wilt koppelen, moet u:

Opmerking: Vul dit interesseformulier in als u een partner bent en aan onze lijst toegevoegd wilt worden.

Hoe Google de gegevens gebruikt

Historische trackinggegevens voor bestellingen omvatten:

• bestelgegevens, waaronder bestellings-ID, aanmaakdatum van de bestelling, postcode voor verzending en regiocode,
  • verzendkosten die in rekening worden gebracht aan de koper,
  • verzendgegevens, waaronder de bezorgdienst, de trackingcode, het vertrekpunt, de bestemming en de verzendtijden voor elke verzending die aan de bestelling is gekoppeld,
  • informatie over regelitems, inclusief de producten in de bestelling.

Niet alle bovenstaande informatie is vereist. Bovendien nemen we geen klantnamen of exacte adressen op.

U krijgt de beste resultaten als de historische trackinggegevens voor bestellingen die u of uw partner indient alle bestellingen van uw website bevatten, bijvoorbeeld de site waar Google uw verkeer naartoe leidt.

Het is geen probleem als u een combinatie van verschillende serviceniveaus toevoegt waaruit de gebruiker kan kiezen, zoals 'gratis verzending' en 'volgende dag'. Google probeert die in de modellering te scheiden. Neem echter geen bestellingsbronnen op die niet representatief zijn voor uw website, zoals marktplaatsen die voor de meeste bestellingen verzending binnen 2 dagen vereisen. Als u op het platform van uw partner geen controle heeft over de bestellingsbronnen die u naar Google stuurt, hebben Google en uw partner waarschijnlijk al samengewerkt om eventuele problemen op te lossen.

Opmerking: De gegevens die u indient worden ook gebruikt om de eigen machinelearning-modellen van Google te verbeteren voor alle verkopers, waaronder uw bedrijf. We delen uw gegevens echter nooit met andere verkopers of derden, behalve als verzamelde, geanonimiseerde benchmarks zoals die op de Shopping Experience Scorekaart. Ontdek meer over het privacybeleid van Google.

Instructies

Er zijn verschillende manieren om partnergegevens te gebruiken in uw Merchant Center-account:

• U kunt een verzendservice maken op basis van partnergegevens.
  • Als u al een verzendservice heeft, kunt u partnergegevens gebruiken om uw verzendprestaties te verifiëren.
  • U kunt een verzendservice maken met gegevens van uw partner.

Een verzendservice maken met gegevens van uw partner

Zo gebruikt u partnergegevens om een verzendservice te maken:

1. Klik op Verzendservice toevoegen onder Uw verzendservices op de hoofdpagina voor verzendingen.
  2. Voer een naam in voor uw verzendservice, bijvoorbeeld Standaardverzending over land.
  3. Selecteer een van de in aanmerking komende landen onder In welke landen kunt u leveren met deze service?
  4. Selecteer de valuta die in het land wordt gebruikt en zorg dat deze overeenkomt met de valuta in uw feed. Als de valuta anders is, worden uw artikelen mogelijk afgekeurd.
  5. Klik op Volgende om de instellingen voor de levertijd in te stellen.
  6. Selecteer Uw verzendgegevens van partners onder Hoe wilt u de levertijden voor deze service bepalen?
  7. Selecteer de partner en volg de instructies om uw account te koppelen.
    1. Als u niet samenwerkt met een van de beschikbare partners, selecteert u Bestelgeschiedenis delen met een bestand.
    2. Download de template van Google en bereid uw historische trackinggegevens voor bestellingen in die indeling voor.
  8. Upload uw historische trackinggegevens voor bestellingen als .csv- of .tsv-bestand.
  9. Bevestig de alternatieve levertijd die Google kan gebruiken als er nog niet genoeg verzendgegevens zijn om een schatting te maken voor een bepaalde klant, artikel of locatie. Dat is vereist. Leer hoe u de geschatte levertijd instelt.
  10. Klik op Volgende om de verzendtarieven in te stellen die u bij uw klanten in rekening brengt.

Een partner koppelen op de overzichtspagina met verzendservices

1. Klik op de overzichtspagina met verzendservices op Verificatie van verzendgegevens.
  2. Klik op + Nieuwe verificatie.
  3. Selecteer de partner en volg de instructies om uw account te koppelen.
    1. Als u niet samenwerkt met een van de beschikbare partners, selecteert u Bestelgeschiedenis delen met een bestand.
    2. Download de template van Google en bereid uw historische trackinggegevens voor bestellingen in die indeling voor.
    3. Upload uw historische trackinggegevens voor bestellingen als .csv- of .tsv-bestand.
  4. Klik op Klaar.

Een partner rechtstreeks koppelen via de website van uw partner

Hieronder vindt u meer informatie over hoe u het proces start met elke ondersteunde partner:

Nadat u het accountkoppelingsproces heeft gestart op de website van uw partner, wordt u omgeleid naar Merchant Center. Log in als u dat nog niet heeft gedaan en koppel uw Merchant Center-account aan de verzendpartner. U wordt omgeleid naar de website van de partner om het koppelingsproces af te ronden.

Ontkoppelen

Als u uw gekoppelde partner wilt beheren of ontkoppelen, gaat u in Merchant Center naar de instellingen voor Gekoppelde accounts en klikt u op het tabblad Platforms. Als u een partner ontkoppelt, wordt de autorisatie van Google om gegevens van deze partner op te halen, verwijderd. Alle eerdere gegevens van deze partner worden binnen 120 dagen verwijderd. Alle verzendservices die deze partnergegevens gebruiken, blijven actief en maken nu gebruik van uw alternatieve levertijden.

Als u een partner heeft gekoppeld toen u een verzendservice maakte, kunt u de verzendservice die is gekoppeld aan een partner of die handmatig geleverde trackinggegevens voor bestellingen gebruikt, onderbreken of verwijderen. U kunt een op partners gebaseerde verzendservice ook converteren naar een standaard, handmatig geconfigureerd beleid en omgekeerd.