I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Om automatisk webbplatsverifiering

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Merchant Center kan automatiskt verifiera och göra anspråk på vissa återförsäljarwebbplatser under kontoregistreringen.

Så fungerar det

Om Google redan har den information som behövs för att verifiera din webbplats (t.ex. om du använder Google Analytics på din webbplats) visas ett meddelande om att webbplatsen har verifierats automatiskt efter att du har angett webbplatsens adress på sidan Företagsinformation.

I vissa fall får du även ett e-postmeddelande från Search Console, ett Google-verktyg som meddelar dig att Merchant Center har skapat ett konto åt dig. Merchant Center verifierar webbplatsen via Search Console.

Du kan när som helst logga in på Search Console för att kontrollera kontots verifieringsinställningar och användare eller utforska verktygen för Google Sök-optimering och resultat.

Felsökning

Om den automatiska verifieringen misslyckas visas ett meddelande i användargränssnittet där du kan verifiera och göra anspråk manuellt. Läs mer om hur du verifierar och gör anspråk på butikens webbplats