In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over automatische websiteverificatie

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Merchant Center kan bepaalde websites van verkopers automatisch verifiëren en claimen als een account wordt gemaakt.

Hoe het werkt

Als Google al beschikt over de informatie die nodig is om uw website te verifiëren (bijvoorbeeld als u Google Analytics gebruikt op uw site), wordt uw website automatisch geverifieerd nadat u het websiteadres heeft ingevoerd op de pagina Bedrijfsinformatie. U krijgt hier daarna een melding van.

In sommige gevallen krijgt u ook een e-mail van Google Search Console om u te laten weten dat Merchant Center een account voor u heeft gemaakt. Merchant Center verifieert uw site via Search Console.

U kunt altijd inloggen bij Search Console om de verificatie-instellingen en gebruikers van uw account te bekijken of om de optimalisatie- en prestatietools van Google Zoeken te proberen.

Problemen oplossen

Als de automatische verificatie mislukt, ziet u een melding in de UI en moet u uw site handmatig verifiëren en claimen. Meer informatie over hoe u de website van uw winkel verifieert en claimt