I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Del attributter for bedriftsidentitet (bare i USA)

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Hvis du ser etter informasjon om hvordan du legger til attributter for bedriftsidentitet i Merchant Center Next, kan du klikke her.

Bruk attributtene for bedriftsidentitet i Merchant Center for å fortelle kundene om identiteten til bedriften din på Søk-, Maps-, and Shopping-fanen.

Du kan velge mellom disse alternativene:

• Asian-owned*
  • Black-owned
  • eid av LHBTQ+-personer*
  • latino-owned
  • liten bedrift*
  • eid av veteraner
  • eid av kvinner

* Bare tilgjengelig på Søk- og Map»-fanen.

Merk: Egenidentifisering er valgfritt og for øyeblikket bare tilgjengelig for forhandlere i USA.

Slik fungerer det

Hvis du har valgt et attributt for bedriftsidentitet, ser kundene et lite ikon på produktsidene dine på Google-plattformer som Søk. Dette viser hvordan bedriften din identifiserer seg. Kundene kan også filtrere bedrifter etter identitetsattributtene.

Bedriftsattributtet «black-owned» [eksempel på annonse]

Det nye attributtet «liten bedrift» er nå tilgjengelig

Hvis du velger «liten bedrift», ser kundene merknaden ved siden av produktene dine på Søk. I merknaden fremheves statusen din som liten bedrift, slik at det blir enklere for folk som bryr seg om små bedrifter, å finne deg.

Dette kan også gjøre det enklere for kundene å finne deg når de vil handle hos en liten bedrift.

This image shows how the small business attribute is displayed on Google Search and Google Maps.

Merk: Merknader for små bedrifter er ikke tilgjengelige på «Shopping»-fanen.

Er bedriften min «liten»?

Bedrifter anses som små bedrifter av Google, når de

• ikke er franchisevirksomheter

og

• har en årlig omsetning på under USD 10 millioner

Google kan velge å registrere små bedrifter automatisk basert på forskjellige signaler, inkludert tilbudspris, nettrafikk osv. Hvis du oppfyller kriteriene ovenfor og også er interessert i denne nye funksjonen, kan du registrere deg når som helst.

Uavhengige selgere på netthandelsmarkedsplasser som oppfyller definisjonen av små bedrifter ovenfor, kan også benytte seg av denne funksjonen. Hvis du som selger er interessert, kan du kontakte markedsplassen din for å registrere deg.

Hvis du representerer en markedsplass og er interessert i å bruke funksjonen for små bedrifter for selgerne dine, må du oppfylle følgende kvalifikasjonskriterier:

1. Du må strukturere Google Merchant Center-kontoen din for å skille ut private selgere i egne selgerspesifikke underkontoer.
  2. Du må være villig til å identifisere kvalifiserte selgere og velge om de skal registrere seg eller ikke.
  3. Du må godta at selgernes navn inkluderes i tilbudsoppføringene på Google.

For å vise at markedsplasser er interessert i registrering, må det sendes inn en forespørsel til Google via e-post fra dette skjemaet.

Hvis du velger «Inkluder bedriften min i kampanjer for attributtene jeg har lagt til» for de valgte identitetsattributtene, kan bedriften og produktene dine også bli vist på Google-sider som fremhever bedrifter med disse attributtene.

Du må være kvalifisert for å vise kostnadsfrie oppføringer for at ikonet skal vises på produktsidene dine. Det finnes en rekke ting du kan gjøre for å bli kvalifisert for kostnadsfrie oppføringer, blant annet å følge retningslinjene for kostnadsfrie oppføringer og retningslinjene for Shopping-annonser. Kvalifiseringen er også basert på kontostatusen din og kvaliteten på dataene du oppgir. Finn ut mer om hvordan du kan bli kvalifisert for kostnadsfrie oppføringer.

Veiledning

1. Øverst til høyre i Merchant Center-kontoen din klikker du på verktøyikonet Merchant Center Settings [icon].
Hvis du ikke har tidligere erfaring med Merchant Center, kan du finne ut hvordan du oppretter en konto.
  1. Gå til «Bedriftsinformasjon»-siden.

Black-owned Merchant Center UI steps 1-2 [UI Screens]

1. Rull ned til «Attributter for bedriftsidentitet»-delen på «Om bedriften din»-fanen.
Merk: Bare administratorbrukere kan se «Attributter for bedriftsidentitet»-delen.
  1. Klikk på av/på-knappen ved siden av det aktuelle identitetsattributtet for å slå det av eller på.
Husk: Når du slår på dette bedriftsattributtet, erklærer du offentlig at bedriften din eies av noen med identiteten du har valgt.

Trinn 4–6 for identitetsattributter for black-owned-bedrifter [UI screen]

1. Merk av i boksen ved siden av «Inkluder bedriften min i promotering for …» hvis du vil at bedriften din og produktene dine skal kunne vises på sider som fremhever de valgte identitetsattributtene.
Merk: Selv om du ikke velger dette alternativet, kommer bedriften din fortsatt til å være identifisert med de valgte identitetsattributtene på Google Søk.

Du kan når som helst slå attributter for bedriftsidentitet av eller på og velge om du vil delta i promoteringer knyttet til slike attributter. Husk at det kan ta litt tid før eventuelle endringer du gjør, gjenspeiles på produktsidene dine på «Shopping»-fanen.

Feilsøking og tilgjengelighet

Det er for tiden bare USA-baserte forhandlere som også har registrert USA som bedriftens land i Merchant Center-kontoen sin, som kan bruke denne funksjonen. Du kan sjekke «Bedriftens land»-feltet under «Bedriftsinformasjon» for å se om dette er valgt for kontoen din.

Når det gjelder attributtet for små bedrifter, kan Google vurdere om bedriften oppfyller kriteriene for små bedrifter. Hvis den ikke gjør det, er det ikke sikkert at den oppføres som en liten bedrift.

Slik kan du få hjelp til å legge til bedriftens land i kontoinnstillingene dine:

1. Åpne kontaktskjemaet for Merchant Center.
  2. Skriv «Endre bedriftens land til USA» i feltet «Fortell oss hva du trenger hjelp med».
  3. Klikk på Neste.
  4. Velg «Annet» i «Bekreft problemet»-delen.
  5. Rull nedover, og klikk på Neste trinn.
  6. Velg et kontaktalternativ, og fyll ut detaljene.
  7. Klikk på Send inn.

Rapportering av trakassering og uriktig bruk

Google tolererer ikke trakassering av forhandlerpartnerne våre. Hvis vi oppdager at en forhandler som har valgt et av attributtene for bedriftsidentitet, mottar trakasserende brukervurderinger eller annen negativ oppmerksomhet via Googles plattform som følge av egenidentifiseringen, blir dette raskt håndtert av teamene våre.

Du kan rapportere negative eller støtende vurderinger du mener du har mottatt som følge av at du identifiserer bedriften din med at den er eid av noen med identiteten du har valgt. Google følger opp hver rapport, og vi gjør vårt ytterste for å iverksette behørige tiltak.

Hvis du vil rapportere en butikk- eller produktvurdering, klikker du på menyen med tre prikker øverst til høyre i vurderingen og deretter på «Rapportér». Fyll ut rapporten, og send den inn.