I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Ställ in Automatiska rabatter

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Med funktionen för automatiska rabatter kan du rabattera dina produktpriser effektivt baserat på flera realtidssignaler och visa ett rabatterat pris i Shopping-annonser och på din webbplats.

Product landing page of a green candle with the original price crossed out and sale price in red.

På den här sidan

Fördelar

Med automatiska rabatter kan du prissätta produkter på ett effektivt sätt i Shopping-annonser. Målet är att hjälpa dig att få fler konverteringar.

• Anpassad prissättning: Hitta den bästa produktrabatten för Shopping-annonser och webbplatsens produktmålsidor med Googles omfattande modeller.
  • Spara tid: Automatisk optimering av priser i realtid sparar tid, arbete och kostnader.

Kvalificering och krav

Det är inte alla återförsäljare som är kvalificerade för automatiska rabatter. För att kunna delta måste du uppfylla följande krav: Minst 1 000 produktklick per vecka på säljarnivå (kontot kan ha flera deltagande Merchant Center-id:n, men varje enskilt id måste uppfylla det här kravet).

• Konfigurerad konverteringsspårning och flödeskonfiguration (se anvisningar nedan).
  • Säljarsystemen måste kunna godkänna och visa Google-produktpriser från webbadressen.
  • Tillåta att Google får visa deltagande produkter med en ökning på 1 %, 20 %, 50 % och över 50 %. Läs mer om lansering och ökning.
Obs! Ignorera det här om du deltog i provdriftsfasen innan december 2020.

Gör så här

Steg 1 av 6: Välj program och önskad valuta

Under Tillväxt hittar du fliken Automatiska rabatter. Klicka på Fortsätt, välj Automatiska rabatter och välj önskad valuta för rapportering. Om du använder en plattform från tredje part ska du ange namnet på plattformen eller tjänsten. När du har skickat in informationen kan du gå vidare med nästa steg för att konfigurera konverteringsspårning och flöden.

Obs! Om fliken Automatiska rabatter inte visas klickar du här för att fortsätta.

Steg 2 av 6: Konfigurera konverteringsrapportering med kundvagnsdata

Med konverteringsrapportering med kundvagnsdata kan Google övervaka, utvärdera och optimera resultatet på ett omfattande sätt.

Konfigurera den här funktionen genom att följa integreringsriktlinjerna. Ha följande viktiga punkter i åtanke (så att Google kan beräkna vinsten korrekt):

• Produktpris: Ska innehålla det rabatterade priset före skatt.
  • Kostnad för sålda varor: Alla produkter som ingår i kundvagnsdata ska ha laddats upp till Merchant Center med kostnad för sålda varor (KSV). Därmed kan alla produkter i kundvagnen ingå i vinstberäkningen.
  • Rabatt: Det här fältet används för att samla in alla ytterligare rörliga kostnader, som frakt- och transaktionskostnader som inte visas i kassan.
Obs! GA4- och Floodlight-integrering stöds inte för närvarande. Användare som använder GA4 och Floodlight kan skapa en sekundär konverteringsåtgärd med Google Ads-konverteringar.

Steg 3 av 6: Välj produkter via flöden

Systemet ger bäst resultat när alla produkter har valts. Om du vill utesluta vissa produkter kan du välja att inte använda dem. Den här typen av flödesändringar kan göras när som helst under implementeringen, även efter att du har infört Automatiska rabatter.

Välj produkter

Slutför det här steget genom att ange attributet lägsta pris [auto_pricing_min_price] och produktnivåattributet kostnad för sålda varor (KSV) [cost_of_goods_sold] i ditt flöde för produkterna du vill inkludera. Kom ihåg att det högsta priset måste vara det vanliga prisattributet som redan finns i dina produktflöden. Google går inte över det priset.

Välj produkter genom att lägga till dessa två attribut i flödet:
Obligatoriska attribut Värdetyp Beskrivning
lägsta pris [auto_pricing_min_price] Sträng

Det här är minimipriset. Ange lägsta beloppet som rabatten får tillämpas på. Följ samma formateringsregler som för attributet price [pris].

Obs! Detta kan motsvara attributet kostnad för sålda varor (KSV)[cost_of_goods_sold] såvida det inte finns särskilda krav (t.ex. LAP-begränsningar).

Kostnad för sålda varor (KSV) [cost_of_goods_sold] Sträng

Detta är kostnaden för sålda varor (KSV). Ange den bästa uppskattningen om det inte finns korrekt information.

Välj bort produkter [valfritt]

Om du vill välja bort enskilda produkter från automatiska rabatter tar du bort attributet lägsta pris [auto_pricing_min_price] för varje produkt.

Obs! Ta inte bort attributet kostnad för sålda varor (KSV) [cost_of_goods_sold] för produkter som du har valt bort. Det behövs för att beräkna den totala vinsten från rapporterade kundvagnar.

Vi rekommenderar att du väljer så många produkter som möjligt för att uppnå största möjliga vinst.

Steg 4 av 6: Slutför webbadressintegreringen

Det här steget kräver att du godkänner och använder Googles rekommenderade pris för valda produkter som nytt försäljningspris på din webbplats.

Du hittar exempeladresser för testning i Merchant Center under Tillväxt på fliken Automatiska rabatter under Uppdatera butikens webbplats. Kontakta automatic-discounts-support@google.com om du behöver olika webbadresser för testning.

Product landing page of a green candle with the original price crossed out and sale price in red.

Följ de här anvisningarna för att använda denna pristoken.

Obs!
  • De här instruktionerna beskriver Google-genererade JSON-webbtoken och processen för att använda produktpriset den innehåller.
  • Den här informationen är teknisk och lättare att förstå för någon med goda kunskaper i webbutveckling.
  • Formatet som beskrivs här gäller endast för betaversionen och kan komma att ändras senare.

Tokenstruktur

JWT-token innehåller två JSON-objekt: rubrik och nyttolast.

Rubrik

{

"alg": "ES256",

"typ": "JWT"

}

Google-genererade tokenrubriker har två fält:

• alg – använd algoritm, värdet är alltid ES256
  • typ – medietyp, värdet är alltid JWT

Om tokenrubriken innehåller andra fält, eller om fältvärden skiljer sig från det som beskrivs ovan, måste säljaren avvisa token.

Nyttolast

{

"exp": 1571673600,

"o": "tddy123uk",

"m": "140301646",

"p": 219,90,

"c": "SEK"

}

Nyttolast har följande fält:

• exp – utgångstid som Unix-tid. Om token har löpt ut måste den avvisas.
  • oerbjudande-id, som kan användas för att kontrollera att målsidan stämmer överens med produkten. Om det finns en konflikt måste token avvisas.
  • m – säljar-id. Om säljar-id:t inte matchar måste token avvisas.
  • p – rabatterat pris.
  • c – valuta, versaler.

Tokentillämpning

Exakt hur det går till att använda en token beror på vilket bibliotek som används, men på hög nivå finns det tre steg: avkodning och signaturvalidering, fältvalidering och pristillämpning.

Avkodning och signaturvalidering

En Base64URL-kodad token skickas i parametern för pv2-webbadressbegäran:
http://my.site.com/blacktee?pv2=eyJhbGciOiJFUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.eyJjIjoiVVNEIiwiZXhwIjoxNTcxNjczNjAwLCJtIjoiMTQwMzAxNjQ2IiwibyI6InRkZHkxMjN1ayIsInAiOjIxLjk5fQ.Qlyr1dQ0vLUJx-iQKwkYE2uLHfYCLVEVGZkAq4fwGTSpMDQCbtzDJr5uGHG8dNKaKV5OlYDxLpW40tQVVe2gkQ

De flesta bibliotek kombinerar avkodning och signaturvalidering till en enda funktion där ”token”, ”ES256” (algoritm) och ”offentlig nyckel” är indata och ”token_body” är utdata:

token_body = decode(token, 'ES256', public_key)

Offentlig nyckel för validering:

-----BEGIN PUBLIC KEY-----

MFkwEwYHKoZIzj0CAQYIKoZIzj0DAQcDQgAERUlUpxshr67EO66ZTX0Fpog0LEHc nUnlSsIrOfroxTLu2XnigBK/lfYRxzQWq9K6nqsSjjYeea0T12r+y3nvqg==

-----END PUBLIC KEY-----

Fältvalidering

Om det valda biblioteket godkänner nyckeln och algoritmen i föregående steg och tvingar användning av dessa trots rubrikalternativen behövs inte ytterligare rubrikkontroller. I annat fall måste rubrikfälten kontrolleras i enlighet med riktlinjerna ovan. Mer information finns i bästa metoderna för JSON-webbtoken.

Oavsett vilket bibliotek som används måste o-, m- och p-fälten valideras mot data på säljarsidan. Om de inte stämmer överens måste token avvisas så att kunder inte kan kopiera token mellan produkter och/eller säljare. Säljaren kan kontrollera fältet exp och avvisa token om den har upphört att gälla, men det är inte obligatoriskt.

Prisanvändning

Om alla fält är giltiga och token inte har upphört att gälla måste säljaren använda priset i p-fältet. Priset måste användas under resten av användarsessionen (minst 30 minuter), inklusive i kassan. För artiklar som läggs i kundvagnen måste priset vara detsamma i minst 48 timmar.

Säljare kan använda sina befintliga kupongfunktioner för att sänka priset om det uppfyller kraven som anges på den här sidan. I synnerhet måste priset på målsidan stämma överens med priset i token. Det räcker inte att lägga till rabatten på kassasidan.

Tester

När integreringen är klar testas den i tre steg:
  • Funktionstest (görs av säljaren)
  • Nyckelvalidering (görs av säljaren med token från Google)
  • Fullständigt test (görs av Google)

Funktionstest

Det enklaste sättet att testa under och efter utvecklingen är att skapa ett tillfälligt nyckelpar. På så sätt får säljaren fullständig kontroll över token och behöver därför ingen hjälp från Google. Du kan generera ett giltigt nyckelpar med det här kommandot:

openssl ecparam -genkey -name prime256v1 -noout -out privkey.pem
openssl ec -in privkey.pem -pubout -out pubkey.pem

Token kan genereras med jwt.io eller liknande verktyg med ES256 som algoritm.

Nyckelvalidering

Det krävs en token som signerats med en produktionsnyckel för att verifiera att produktionsnycklarna är korrekt konfigurerade. Google kan tillhandahålla sådana token på begäran. Eftersom det krävs manuella insatser när token begärs bör de endast begäras när funktionstestet har slutförts.

Steg 5 av 6: Google-granskning

När implementeringsstegen har slutförts kan du begära att Google genomför en fullständig granskning genom att klicka på knappen Begär verifiering. Granskningen består av en fullständig testning som omfattar flera scenarier. Den genomförs i Googles nätverk för att se till att integreringen fungerar korrekt. Google meddelar dig om några problem upptäcks och de visas på den sista konfigureringssidan.

Om det har uppstått problem löser du problemet och skickar in en begäran om uppföljningsgranskning genom att klicka på knappen igen eller kontakta automated-discounts-support@google.com. Du måste skicka in granskningsbegäranden tills alla problem har åtgärdats.

Steg 6 av 6: Avspark

När Google har granskat och godkänt ditt konto klickar du på Starta automatisk rabatt för att aktivera funktionen för automatiska rabatter.

Lanseringsschema

Ökning

När granskningen är klar kontaktar vi dig och begär auktorisering att påbörja ökningsprocessen i enlighet med schemat nedan. Tiden mellan varje ökningsfas brukar vara mindre än sju dagar.

Ökningsschema:

• Fas ett: rabatter visas för 1 % av kunderna.
  • Fas två: rabatter visas för 5 % av kunderna.
  • Fas tre: rabatter visas för 20 % av kunderna.
  • Fas fyra: rabatter visas för 50 % av kunderna.
  • Slutlig fas: rabatter visas för över 50 % av kunderna.

Google meddelar dig när varje ny fas börjar. Du kan när som helst kontrollera ökningsprocenten i Merchant Center genom att öppna fliken Resultat och klicka på Automatiska rabatter.

Minskning

Google gör regelbundna kvalitetskontroller för att se till att integreringen fortsätter att fungera som den ska. Om vi upptäcker allvarliga problem med integreringen när som helst efter lanseringen (till exempel om pris inte skickas till målsidan) gör vi följande:

• Minskar andelen kunder som exponeras för rabatter tills den är 0 %.
  • Meddelar dig omedelbart.
  • Ger specifika förslag på hur du kan åtgärda problemet.

Om du vill öka igen till föregående startfas måste du skicka in en begäran om Google-granskning. När granskningen är klar och inga problem har hittats återaktiveras de automatiska rabatterna.

Rapporter

Du kan när som helst kontrollera resultatet genom att öppna fliken Tillväxt och klicka på fliken Automatiska rabatter. Resultatstatistiken, inklusive inkrementella exponeringar, konverteringar och andra värden, visas i snabböversikterna. De uppdateras dagligen.