In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Geautomatiseerde kortingen instellen

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Met de functie voor geautomatiseerde kortingen kunt u effectief kortingen toepassen op uw productprijzen op basis van meerdere realtime signalen. De kortingsprijs wordt dan in Shopping-advertenties en op uw website getoond.

Productlandingspagina van een groene kaars waarvoor de oorspronkelijke prijs is doorgestreept en de uitverkoopprijs in rood wordt aangegeven.

Op deze pagina

Voordelen

Met geautomatiseerde kortingen kunt u een effectieve prijs instellen voor producten in Shopping-advertenties. Het doel is om u meer conversies te laten genereren.

• Prijzen aanpassen: Gebruik de geavanceerde modellen van Google om de optimale korting voor een product aan te bieden in Shopping-advertenties en op de productlandingspagina's van uw site.
  • Bespaar tijd: Met geautomatiseerde, realtime prijsoptimalisatie bespaart u tijd, moeite en kosten.

Geschiktheid en vereisten

Niet alle verkopers komen in aanmerking voor geautomatiseerde kortingen. Zorg dat u aan de volgende vereisten voldoet als u wilt deelnemen: Een totaal van minimaal 1000 klikken op producten per week op verkoperniveau (uw account kan meerdere deelnemende Merchant Center-ID's hebben, maar ze moeten elk aan deze vereiste voldoen).

• Conversies bijhouden en feedconfiguratie moeten ingesteld zijn (zie hieronder).
  • De verkoperssystemen moeten door Google verstrekte productprijzen van de URL kunnen accepteren en naleven.
  • U moet Google toestaan om de weergave van aangemelde producten op te schalen naar 1%, 20%, 50% en meer dan 50%. Meer informatie over lanceren en opschalen
Opmerking: U kunt dit negeren als u vóór december 2020 al aan de pilot deelnam.

Instructies

Stap 1 van 6: Selecteer het programma en de gewenste valuta

Onder Groei vindt u het tabblad Geautomatiseerde kortingen. Klik op Doorgaan, selecteer Geautomatiseerde kortingen en kies de gewenste valuta voor rapportage. Als u een platform van derden gebruikt, voert u de naam van het platform of de service in. Daarna kunt u doorgaan naar de volgende stappen om conversies bijhouden en feeds in te stellen.

Opmerking: Als het tabblad Geautomatiseerde kortingen ontbreekt, klikt u hier om door te gaan.

Stap 2 van 6: Stel conversierapportage met winkelwagengegevens in

Dankzij conversierapportage met winkelwagengegevens kan Google prestaties uitgebreid bijhouden, evalueren en optimaliseren.

Volg de integratierichtlijnen om deze functie in te stellen. Houd rekening met de hieronder genoemde punten (Google heeft deze gegevens nodig om de winst nauwkeurig te berekenen).

• Productprijs: Dit moet de kortingsprijs zijn voordat de btw wordt toegepast.
  • Kosten van verkochte goederen: Alle producten die kunnen worden opgenomen in de winkelwagengegevens, moeten zijn geüpload naar Merchant Center met de bijbehorende kosten van verkochte goederen (COGS). Zo kunnen alle producten in de winkelwagen worden meegenomen bij de winstberekening.
  • Korting: Dit veld wordt gebruikt om alle aanvullende variabele kosten te verzamelen, zoals verzend- en transactiekosten die niet worden getoond bij het betalen.
Opmerking: GA4- en Floodlight-integratie wordt niet ondersteund. Gebruikers die GA4 of Floodlight gebruiken, kunnen met Google Ads-conversies een secundaire conversieactie maken.

Stap 3 van 6: Meld producten aan via feeds

Het systeem presteert het best als alle producten zijn aangemeld. Als u bepaalde producten wilt uitsluiten, kunt u besluiten deze producten niet aan te melden. Deze wijzigingen kunt u op elk moment tijdens het implementatieproces doorvoeren in de feed, ook nadat u geautomatiseerde kortingen heeft gelanceerd.

Producten aanmelden

U rondt deze stap af door het kenmerk minimale prijs voor automatische prijzen [auto_pricing_min_price] en op productniveau kosten van verkochte goederen (COGS) [cost_of_goods_sold] in uw feed in te voeren voor de producten die u wilt opnemen. De maximale prijs moet het normale prijskenmerk zijn dat u al heeft ingevoerd in uw productfeeds. Google gaat niet hoger dan deze prijs.

Voeg deze 2 extra kenmerken toe aan de feed om producten aan te melden:
Vereiste kenmerken Waardetype Beschrijving
Minimale prijs voor automatische prijzen [auto_pricing_min_price] Tekenreeks

Dit is de minimale prijs. Geef hieronder de prijs aan waaronder u de korting niet wilt toepassen. Volg dezelfde opmaakregels als voor het kenmerk prijs [price]

Opmerking: Dit kan over het algemeen gelijk zijn aan het kenmerk kosten van verkochte goederen [cost_of_goods_sold], tenzij er speciale vereisten gelden (zoals MGP-beperkingen).

Kosten van verkochte goederen (COGS) [cost_of_goods_sold] Tekenreeks

Dit zijn de kosten van verkochte goederen (COGS). Als er geen nauwkeurige gegevens beschikbaar zijn, geeft u de beste schatting.

Producten afmelden [optioneel]

Als u afzonderlijke producten wilt afmelden voor geautomatiseerde kortingen, verwijdert u voor elk product het kenmerk minimale prijs voor automatische prijzen [auto_pricing_min_price].

Opmerking: Verwijder het kenmerk kosten van verkochte goederen (COGS) [cost_of_goods_sold] niet voor afgemelde producten. Dit kenmerk wordt nog steeds gebruikt om de totale winst van gerapporteerde winkelwagens te berekenen.

We raden u aan zo veel mogelijk producten aan te melden, om zo de hoogst mogelijke winst te behalen.

Stap 4 van 6: Rond de URL-integratie af

Voor deze stap moet u de door Google aanbevolen prijs voor aangemelde producten accepteren en als nieuwe uitverkoopprijs op uw website toepassen.

U vindt voorbeeld-URL's voor tests in Merchant Center op Groei, op het tabblad Geautomatiseerde kortingen onder De website van uw winkel updaten. Neem contact op met automated-discounts-support@google.com als u verschillende URL's nodig heeft om te testen.

Productlandingspagina van een groene kaars waarvoor de oorspronkelijke prijs is doorgestreept en de uitverkoopprijs in rood wordt aangegeven.

Volg deze instructies om het prijstoken te gebruiken.

Opmerking:
  • Deze instructies beschrijven de door Google gegenereerde JSON Web Tokens en hoe de daarin opgenomen productprijs wordt gebruikt.
  • Deze informatie is technisch van aard en is met name handig voor mensen die goed zijn onderlegd in webontwikkeling.
  • De indeling die hier wordt beschreven, is alleen van toepassing op de pilot en kan later worden gewijzigd.

Tokenstructuur

JWT-tokens bevatten 2 JSON-objecten: header en payload.

Header

{

"alg": "ES256",

"typ": "JWT"

}

Door Google gegenereerde tokenheaders hebben 2 velden:

• alg: Het gebruikte algoritme, waarvan de waarde altijd 'ES256' is.
  • typ: Het mediatype, waarvan de waarde altijd 'JWT' is.

Als de tokenheader nog andere velden bevat of de veldwaarden anders zijn dan hierboven wordt beschreven, moet de verkoper de token afwijzen.

Payload

{

"exp": 1571673600,

"o": "tddy123uk",

"m": "140301646",

"p": 21.99,

"c": "USD"

}

Payload heeft de volgende velden:

• exp: Vervaltijd in Unix-tijd. Als het token is verlopen, moet het worden afgewezen.
  • o: De aanbiedings-ID, die kan worden gebruikt om te controleren of de landingspagina overeenkomt met het product. Als deze niet met elkaar overeenkomen, moet het token worden afgewezen.
  • m: De verkoper-ID. Als de verkoper-ID niet overeenkomt, moet het token worden afgewezen.
  • p: De kortingsprijs.
  • c: De valuta, in hoofdletters.

Een token gebruiken

De exacte details over het gebruik van het token zijn afhankelijk van de gebruikte bibliotheek, maar op een geavanceerd niveau zijn er 3 stappen: decoderen en handtekeningvalidatie, veldvalidatie en verbruiksprijs.

Decoderen en handtekeningvalidatie

Het token met Base64URL-codering wordt doorgegeven in een pv2 URL-verzoekparameter:
http://my.site.com/blacktee?pv2=eyJhbGciOiJFUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.eyJjIjoiVVNEIiwiZXhwIjoxNTcxNjczNjAwLCJtIjoiMTQwMzAxNjQ2IiwibyI6InRkZHkxMjN1ayIsInAiOjIxLjk5fQ.Qlyr1dQ0vLUJx-iQKwkYE2uLHfYCLVEVGZkAq4fwGTSpMDQCbtzDJr5uGHG8dNKaKV5OlYDxLpW40tQVVe2gkQ

De meeste bibliotheken combineren het decoderen en de handtekeningvalidatie tot één functie, waarbij 'token', 'ES256' (algoritme) en 'public key' invoer zijn en 'token_body' de uitvoer is:

token_body = decode(token, 'ES256', public_key)

Openbare sleutel voor validatie:

-----BEGIN PUBLIC KEY-----

MFkwEwYHKoZIzj0CAQYIKoZIzj0DAQcDQgAERUlUpxshr67EO66ZTX0Fpog0LEHc nUnlSsIrOfroxTLu2XnigBK/lfYRxzQWq9K6nqsSjjYeea0T12r+y3nvqg==

-----END PUBLIC KEY-----

Veldvalidatie

Als de geselecteerde bibliotheek de sleutel en het algoritme in de vorige stap heeft geaccepteerd, en het gebruik ervan afdwingt ondanks de headeropties, zijn extra headercontroles niet nodig. Als dat niet het geval is, moeten de headervelden worden gecontroleerd aan de hand van de bovenstaande richtlijnen. Ga naar de praktische tips voor JSON Web Tokens voor meer informatie.

Welke bibliotheek er ook wordt gebruikt, de velden o, m en p moeten worden gevalideerd aan de hand van de gegevens van de verkoper. Als de velden niet overeenkomen met de gegevens, moet het token worden afgewezen zodat gebruikers geen tokens kunnen kopiëren naar andere producten en/of verkopers. De verkoper kan het veld exp doornemen en het token afwijzen als het is verlopen, maar dit is niet verplicht.

Verbruiksprijs

Als alle velden geldig zijn en het token niet is verlopen, moet de verkoper de prijs in het veld p gebruiken. De prijs moet worden gebruikt voor de rest van de klantsessie (ten minste 30 minuten), inclusief het betaalproces. Voor artikelen die aan de winkelwagen zijn toegevoegd, moet de prijs minstens 48 uur gelijk blijven.

Verkopers kunnen korting op de prijs blijven geven met hun huidige functionaliteit voor kortingsbonnen als die voldoet aan de vereisten die op deze pagina worden vermeld. De prijs op de landingspagina moet overeenkomen met de prijs in het token. Het is niet voldoende om de korting alleen toe te voegen aan de betaalpagina.

Testen

Nadat de integratie is voltooid, wordt deze in 3 stappen getest:
  • Functionaliteitstest (uitgevoerd door de verkoper)
  • Sleutelvalidatie (uitgevoerd door de verkoper met het door Google verstrekte token)
  • Volledige end-to-end-test (uitgevoerd door Google)

Functionaliteitstest

De makkelijkste manier om de integratie tijdens en na de ontwikkeling te testen, is door een tijdelijk sleutelpaar te maken. Hierdoor krijgen verkopers de volledige controle over de tokens, dus hebben ze geen hulp van Google nodig. Een geldig sleutelpaar kunt u maken met deze opdracht:

openssl ecparam -genkey -name prime256v1 -noout -out privkey.pem
openssl ec -in privkey.pem -pubout -out pubkey.pem

Tokens kunnen worden gegenereerd met jwt.io of vergelijkbare tools die ES256 als algoritme gebruiken.

Sleutelvalidatie

Als u wilt controleren of productiesleutels correct zijn ingesteld, heeft u een token nodig dat is ondertekend met een productiesleutel. Google kan dergelijke tokens op aanvraag verstrekken. Aangezien tokens handmatig moeten worden gemaakt, zouden ze pas moeten worden aangevraagd nadat de functionaliteitstest is afgerond.

Stap 5 van 6: Beoordeling door Google

Nadat u de implementatiestappen heeft afgerond, vraagt u Google om een volledige beoordeling uit te voeren door op de knop Verificatie aanvragen te klikken. Tijdens de beoordeling wordt een end-to-end-test uitgevoerd waarin meerdere scenario's worden behandeld. Deze test wordt binnen het Google Netwerk afgerond, zodat kan worden gecheckt of de integratie goed werkt. Google laat het u weten als er problemen worden gevonden en toont deze op de laatste installatiepagina.

Als er problemen zijn gevonden, lost u het probleem op en dient u een verzoek voor een aanvullende beoordeling in door nogmaals op de knop te klikken of contact op te nemen met automated-discounts-support@google.com. U moet beoordelingsverzoeken blijven indienen totdat alle problemen zijn opgelost.

Stap 6 van 6: Aftrap

Nadat Google uw account heeft beoordeeld en goedgekeurd, klikt u op de knop Automatiseerde korting starten om de functie voor geautomatiseerde kortingen te starten.

Lanceringsschema

Opschalen

Nadat de beoordeling is afgerond, nemen we contact met u op en vragen we uw goedkeuring om de opschaling te starten volgens het onderstaande schema. Er zitten over het algemeen minder dan 7 dagen tussen iedere fase.

Opschalingsschema:

• Eerste fase: kortingen zijn zichtbaar voor 1% van de klanten.
  • 2e fase: kortingen zijn zichtbaar voor 5% van de klanten
  • 3e fase: kortingen zijn zichtbaar voor 20% van de klanten
  • 4e fase: kortingen zijn zichtbaar voor 50% van de klanten
  • Laatste fasen: kortingen zijn zichtbaar voor meer dan 50% van de klanten

Google laat het u telkens weten als er een nieuwe fase begint. U kunt uw opschalingspercentage op elk gewenst moment controleren door naar het tabblad Prestaties te gaan en op Geautomatiseerde kortingen te klikken.

Afschalen

Google voert regelmatig kwaliteitscontroles uit om ervoor te zorgen dat de integratie goed blijft werken. Als we aanzienlijke problemen met uw integratie ontdekken na de lancering (bijvoorbeeld als de prijs niet wordt doorgegeven naar de landingspagina), doen we het volgende:

• We verlagen het percentage klanten dat de kortingen ziet tot 0%
  • We nemen meteen contact met u op
  • We geven specifieke suggesties om het probleem op te lossen

Als u weer wilt opschalen naar de vorige lanceringsfase, dient u een verzoek in voor een beoordeling door Google. Zodra de beoordeling is afgerond en er geen problemen zijn aangetroffen, worden geautomatiseerde kortingen opnieuw geactiveerd.

Rapportage

U kunt uw prestaties op elk moment controleren door naar het tabblad Groei te gaan en op het tabblad Geautomatiseerde kortingen te klikken. Op uw scorekaarten staan uw prestatiestatistieken, waaronder incrementele vertoningen, conversies en andere statistieken. Deze worden dagelijks geüpdatet.

Hulp nodig?

Als u een vraag heeft die niet op deze pagina wordt beantwoord, stuurt u een e-mail naar automated-discounts-support@google.com.