I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Så löser du: Felaktiga fraktkostnader (på grund av inkonsekventa fraktkostnader mellan flödet och webbplatsens kassasidor)

Ditt konto har antingen fått en varning eller stängts av på grund av det här felet

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Fraktkostnaden i dina Merchant Center-fraktinställningar eller produktdata är lägre än de fraktkostnader som visas på din webbplats i kassan.

Fraktkostnader är en viktig beslutsfaktor för onlinekunder. Om du anger fraktkostnader i Merchant Center som är lägre än kostnaderna på webbplatsen är det mer troligt att en person avbryter betalningsprocessen, vilket leder till låg konverteringsfrekvens.

Du bör ha fått ett e-postmeddelande om att uppdatera dina fraktkostnader i Merchant Center före ett visst datum så att värdena överensstämmer med de på din webbplats.

Det går att specificera fraktkostnader på konto- eller produktnivå. Vi rekommenderar att du börjar med att konfigurera frakt för hela kontot och sedan vid behov åsidosätter informationen på produktnivå.

Obs! Om det anges åsidosätter värdet för attributet frakt [shipping] fraktkostnaden på kontonivå.

Det finns många fraktalternativ du kan använda för att konfigurera fraktuppgifterna. Om de inte har stöd för dina aktuella fraktinställningar kan du överskatta dina fraktkostnader något i Merchant Center-produktdatan.

Gör så här

Steg 1: Kontrollera att fraktkostnaderna i Merchant Center stämmer överens med de på webbplatsen.

1. Undersök uppdateringsprocessen för att se vad som kan orsaka problemet:
    • I varningen du fick via e-post finns exempel på produkter som påverkas. Titta efter något problem i din produktdata som kan göra att fraktkostnaderna inte stämmer överens.
    • Granska informationen som du har ställt in på fliken Frakttjänster på sidan Frakt och returer samt attributen för frakt [shipping].

Obs! Om det anges åsidosätter värdet för attributet frakt [shipping] kostnaden för frakt [shipping] på kontonivå.

1. När du har åtgärdat problemet uppdaterar du informationen på fliken Frakttjänster eller attributet frakt [shipping] (i tillämpliga fall) i din produktdata så att den matchar fraktkostnaderna på webbplatsen. Om du inte kan ange exakta fraktkostnader kan du överskatta kostnaderna i Merchant Center något.

Steg 2: Skicka din produktdata igen

När du har löst problemet och uppdaterat din produktdata skickar du in den igen på något av följande sätt:

Steg 3: Begär granskning

Om ditt konto eller något av dina produkterbjudanden inte godkänns och du har åtgärdat problemet eller inte håller med om problemet kan du i vissa fall begära en granskning. Om granskningen godkänns försvinner problemet. Om underkännandet kvarstår och du inte vet hur du ska gå vidare kan du kontakta oss för att få hjälp.

Obs! Om du använder en tredjepartsplattform för att visa dina produkter kanske du också kan begära en granskning i din tredjepartsapp.
En del av de här anvisningarna är kanske inte är tillämpliga om du använder en tredjepartsplattform. Vänd dig till tredjepartsplattformen för anvisningar om hur du åtgärdar problemet och begär en granskning. Läs mer om hur du får support om du använder en plattform som inte tillhör Google.