Uw retourbeleid instellen voor Shopping-advertenties en gratis vermeldingen

Opmerking: Dit artikel is niet van toepassing op het retourbeleid voor Kopen op Google. Lees dit artikel voor informatie over het instellen van retourbeleid voor Kopen op Google.

Als u uw productgegevens indient voor Shopping-advertenties of gratis vermeldingen, kunt u ook informatie over uw retour- en teruggavebeleid opgeven. Het retourbeleid is een belangrijke factor voor mensen die een aankoopbeslissing nemen. Als u het beleid bij uw advertenties en vermeldingen weergeeft, kunnen de prestaties van uw producten worden verbeterd.

Houd rekening met het volgende: U moet altijd duidelijke en opvallende informatie over terugbetaling en retourzending verstrekken op uw website. Op basis van informatie die uit dit retourbeleid is verzameld, kan Google het algemene retourbeleid voor uw advertenties en vermeldingen weergeven.

Hoe het werkt

Als u retourzendingen wilt instellen, maakt u een retourbeleid in uw Merchant Center-account. U kunt een retourbeleid koppelen aan alle producten, aan specifieke productgroepen of zelfs aan één product. Dit doet u met het kenmerk return_policy_label [retourbeleidlabel] in uw productfeed.

Voor elk retourbeleid kunt u een aantal instellingen configureren, zoals de geschiktheid voor retourzendingen of een verplichte bijdrage van klanten in de verzendkosten van retourzendingen.

Voorbeelden

Scenario voor retourzendingen Een retourbeleid configureren

Als u één standaardbeleid heeft voor alle artikelen die u verkoopt:

U hoeft maar één beleid te maken.
Als u wel een standaard retourbeleid voor binnenlandse verkopen heeft, maar geen retourzendingen voor buitenlandse verkopen accepteert: U maakt een retourbeleid voor het land waaruit u retourzendingen accepteert. U stelt vervolgens een ander beleid in voor andere landen waaraan u verkoopt, maar waaruit u geen retourzendingen accepteert.
Als u voor de meeste artikelen één standaard retourbeleid heeft, maar bepaalde artikelen uitsluit van retourneren:

U maakt één standaard retourbeleid dat van toepassing is op alle artikelen. Vervolgens maakt u een uitzonderingsbeleid, waarin u aangeeft dat retourzendingen voor bepaalde artikelen niet zijn toegestaan. Tijdens het proces voor het uitzonderingsbeleid wordt u gevraagd een label te maken, dat u toepast op uitzonderingen in uw feed.

Producten die meestal niet kunnen worden geretourneerd, zijn bijvoorbeeld producten voor persoonlijke verzorging, veiligheidsmaterialen en producten op maat, zoals graveerwerk.

Als u één standaard retourbeleid heeft voor de meeste artikelen, maar sommige artikelen eerder moeten worden geretourneerd dan andere:

(Bijvoorbeeld premium elektronica.)

U maakt één standaard retourbeleid dat geldt voor alle artikelen die binnen dertig dagen moeten worden geretourneerd. Vervolgens maakt u een uitzonderingsbeleid waarin u aangeeft dat artikelen die onder de uitzondering vallen binnen 14 dagen moeten worden geretourneerd.

Tijdens het proces voor het uitzonderingsbeleid wordt u gevraagd een label te maken, dat u toepast op uitzonderingen in uw feed.

Combinatie Mogelijk gebruikt u een combinatie van een of meer van de bovenstaande opties. In dat geval moet u een standaardbeleid en meerdere uitzonderingen maken. Vervolgens past u het juiste label toe op relevante producten in uw feed.

Instructies

Een retourbeleid toevoegen

U kunt een beleid maken dat voor één of meerdere landen geldt. Nadat u een beleid heeft gemaakt, kunt u uitzonderingsbeleidsregels toevoegen. Later kunt u andere landen toevoegen aan elk gewenst beleid (zolang dat land niet is opgenomen in een ander beleid).

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik in het paginamenu op Verzending en retourzendingen. Klik vervolgens op het tabblad Retourbeleid.
  3. Klik in het vak bovenaan op Beleid toevoegen.
    1. Opmerking: Als u eerder een retourbeleid voor uw Shopping-advertenties en platforms van Google-producten heeft toegevoegd, kunt u een nieuw beleid voor één of meerdere landen toevoegen. U kunt ook een uitzondering toevoegen aan een bestaand beleid.
  4. Kies waar u het merendeel van uw producten verkoopt en klik op Volgende.
  5. Voeg de URL toe aan uw retourbeleid en bepaal of u retourzendingen accepteert vanuit de landen die u heeft opgegeven.
  6. Selecteer hoe klanten retourzendingen kunnen maken en hoe ze een retourlabel ontvangen en klik op Volgende.
  7. Selecteer een aanbevolen beleid of voeg een aangepast beleid toe en klik op Volgende.
  8. Geef op wanneer het beleid start en hoeveel dagen klanten de tijd hebben voor een retourzending en klik op Volgende.
  9. Selecteer of het beleid van toepassing is op nieuwe of gebruikte producten (of beide) en klik op Volgende.
  10. Selecteer de valuta, geef uw terugname- en verzendkosten voor retourzendingen op en klik op Volgende.
  11. Controleer de gegevens en klik op Gereed.

Een uitzonderingsbeleid toevoegen

Als u een uitzondering wilt toevoegen, moet u die delen van uw bestaande beleid wijzigen die afwijken voor specifieke producten. Vervolgens voegt u een return_policy_label [retourbeleidlabel] toe, zodat u deze uitzondering kunt toewijzen aan specifieke producten in uw feed.

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik in het menu Tools op Verzending en retourzendingen. Klik vervolgens op het tabblad Retourbeleid.
  3. Klik onderaan de lijst met beleidsregels op Een uitzondering toevoegen.
  4. Als u wijzigingen wilt aanbrengen, klikt u op het potloodicoon Edit setting, pencil icon naast het gedeelte dat u wilt bewerken.
  5. Geef de geüpdatete gegevens voor de uitzondering op en klik op Volgende.
  6. Klik op het gedeelte Label om een return_policy_label [retourbeleidlabel] te maken en klik op Voltooien.
  7. Controleer de gegevens en klik op Opslaan als uitzondering.

Het kenmerk return_policy_label [retourbeleidlabel] toevoegen aan producten

Als u slechts één retourbeleid heeft (het standaardbeleid), hoeft u uw feed niet te updaten. Als u dat wilt, kunt u de kolom return_policy_label [retourbeleidlabel] toevoegen aan uw feed met het zoekwoord 'standaard' als labelwaarde voor elk product.

Als u meer dan één retourbeleid heeft gemaakt, moet u de kolom return_policy_label [retourbeleidlabel] toevoegen aan uw feed. Als het standaardbeleid van toepassing is, gebruikt u het zoekwoord 'standaard' of laat u deze kolom leeg. Voor producten met een uitzondering op het standaardbeleid voegt u de labelnaam toe die u voor dat uitzonderingsbeleid heeft gemaakt.