Notifikation

I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

Konfigurer dine returpolitikker for Shopping-annoncer og gratis fortegnelser

Et tilpasset ikon for artiklens overskrift i det klassiske Merchant Center
Hvis du vil have flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer dine returpolitikker for Shopping-annoncer og gratis fortegnelser i Merchant Center Next, skal du klikke her.

Når du indsender dine produktdata for at vise Shopping-annoncer eller gratis fortegnelser, kan du også vælge at angive oplysninger om din politik for returnering og refusion. Returpolitik er en vigtig faktor for personer, der træffer en købsbeslutning, og det kan forbedre effektiviteten af dine produkter, hvis du viser dine politikker på dine annoncer, fortegnelser og i Gmail.

På dette billede kan det ses, hvordan attributter for returpolitik vises i Merchant Center.

Tip! Hvis der i dine annoncer eller fortegnelser er angivet en annotering om, at din returpolitik gælder for de fleste varer, betyder det, at vi kan fastslå din returpolitik uden at uploade den. Hvis du uploader din politik ved at følge vejledningen i denne artikel, fjernes denne annotering. De returpolitikker, der uploades og verificeres, har forrang for de oplysninger, vi har indsamlet fra dit website.

Sådan fungerer det

Hvis du vil konfigurere returneringer, skal du oprette returpolitikker på din Merchant Center-konto. Returpolitikker kan knyttes til alle produkter, til bestemte produktgrupper eller til et enkelt produkt ved hjælp af attributten returpolitiketiket [return_policy_label] i dit produktfeed.

Du kan også dele din returpolitik automatisk ved hjælp af Content API. Dette bør kun konfigureres af personer med erfaring inden for webudvikling, men når det er gjort, kan alle bruge det. Få flere oplysninger om, hvordan du deler din returpolitik via Content API.

For hver returpolitik kan du konfigurere en række indstillinger, f.eks. kvalificering til returnering og tilfælde, hvor kunderne er ansvarlige for returforsendelsesomkostninger.

Eksempler

Returneringsscenarie Sådan konfigurerer du returpolitikker
Hvis du har én standardpolitik for alle varer, du sælger Opret en enkelt politik.
Hvis du har én standardreturpolitik for salg inden for landets grænser, men du ikke accepterer returnering ved internationale salg Opret én returpolitik for det land, som returneringer skal sendes til. Opret derefter en anden politik for "internationale" lande, som du sælger til, men ikke accepterer returnering til.
Hvis du har én standardreturpolitik for de fleste varer, men visse andre varer ikke kan returneres Opret en enkelt standardreturpolitik, der gælder for alle varer. Opret derefter en undtagelsespolitik, hvor du angiver, at returnering ikke er tilladt for bestemte varer. I undtagelsespolitikken vil du blive bedt om at oprette en etiket, som du kan anvende til undtagelse af produkter i dit feed.

Nogle produkter, som ofte ikke kan returneres, er produkter inden for personlig pleje, sikkerhedsudstyr og specialfremstillede produkter.

Hvis du har én standardreturpolitik for de fleste varer, men nogle varer skal returneres hurtigere end andre

(f.eks. premium-elektronikprodukter)

Opret en enkelt standardreturpolitik, der gælder for alle varer, der kan returneres inden for 30 dage. Opret en undtagelsespolitik for at angive, at varer med den gældende undtagelse skal returneres inden for 14 dage.

I undtagelsespolitikken vil du blive bedt om at oprette en etiket, som du kan anvende til undtagelse af produkter i dit feed.

Kombination Måske har du en kombination af ovenstående. Det betyder, at du skal oprette en standardpolitik og flere undtagelser. Derefter skal du anvende den korrekte etiket på de relevante produkter i dit feed.

Krav

Angiv klare og tydelige oplysninger om refusion og returnering på dit website. På baggrund af oplysninger, der er indsamlet fra denne returpolitik, kan Google vise din generelle returpolitik i dine annoncer, fortegnelser og i Gmail. Returpolitikker, der ikke overholder Googles politikker, må ikke bruges.

• Sørg for, at returpolitikkerne ikke kun gælder for defekte produkter, men også i mere generelle tilfælde, f.eks. ved fortrudt køb.
  • Sørg for, at politikken er tilgængelig for alle brugere, der besøger din netbutik, uden at de skal logge ind, tilmelde sig eller indtaste personlige oplysninger.
  • Sørg for, at returpolitikkerne er konsekvente i Merchant Center og på hele websitet, f.eks. i sidefoden, på returneringssiden og på webbanneret.
  • Sørg for, at det tydeligt fremgår på dit website, hvordan du håndterer handlinger i forbindelse med returneringer og refusioner, f.eks. den tidsramme, du accepterer returnering i, returmetoden, returgebyrer osv.

Vejledning

Tilføj en returpolitik

Du kan oprette en politik, der gælder for et enkelt land eller flere lande. Når du har oprettet en politik, kan du tilføje undtagelsespolitikker, og du kan føje yderligere lande til en hvilken som helst politik senere (så længe det pågældende land ikke allerede er inkluderet i en anden politik).

1. På din Merchant Center-konto skal du klikke på ikonet for værktøjer og indstillinger Merchant Center Settings [icon].
  2. Vælg Forsendelse og returnering i menuen "Værktøjer".
  3. Klik på fanen Returneringer.
  4. Klik på Tilføj politik i feltet øverst.
Bemærk! Du kan muligvis se forslag til din returpolitik. Disse forslag er blevet tilpasset til dig ud fra oplysninger, der er indsamlet fra dit website, og de er udviklet til at give en optimal brugeroplevelse. Du kan acceptere dem, delvist acceptere dem eller se bort fra dem og starte helt forfra. Uanset hvad du vælger, kan du gennemgå din returpolitik, inden du gemmer den, og du kan til enhver tid redigere forslagene.

Returpolitikker kan tilføjes via sektionen "Returneringer" i Merchant Center (under "Værktøjer og indstillinger" > "Forsendelse og returnering"), via feeds eller via Content API.

Trin 1: Vælg, hvilket program returpolitikken gælder for

Vælg "Annoncer og gratis fortegnelser", og klik på Næste.

Få flere oplysninger om konfiguration af returpolitikker for Køb på Google.

Trin 2: Vælg de lande, som denne returpolitik gælder for
Vælg det land eller de lande, hvor du sælger størstedelen af dine produkter, og klik på Næste.

Trin 3: Webadresse for returpolitik

1. Angiv webadressen for returpolitikken på dit website.
  2. Vælg, om du accepterer returnering fra de lande, der er valgt i trin 2 ovenfor.

Trin 4: Returneringsmetode

Vælg de forskellige metoder, som kunderne kan bruge til at returnere dine produkter, f.eks.:

• I butik
  • I kiosk
  • Med posten

Hvis du vælger at lade dine kunder returnere produkterne med posten, skal du også vælge, hvordan dine kunder kan få returetiketten. Vælg en af mulighederne nedenfor:

• Download/udskrift
  • I pakken
  • Kundens ansvar

Trin 5: Returneringsfrist og sæsonbestemt tilsidesættelse

1. Angiv det antal dage, kunderne har til at returnere varer.
  2. Angiv en sæsonbetonet tilsidesættelse for produkter, der er bestilt inden for et bestemt tidsinterval, og for hvilke der gælder en undtagelse i forhold til returpolitikken (f.eks. i forbindelse med julen).
    1. Angiv datoerne for, hvornår politikken gælder.
    2. Angiv den seneste dato, hvor produkterne skal være returneret, eller angiv en returneringsfrist i antal dage.

Bemærk! Hvis du angiver en bestemt dato, hvor produkterne kan returneres, og denne dato afviger fra returneringsfristen for en ikke-sæsonbetonet politik, anvendes den mest fordelagtige af de to politikker.

Trin 6: Produktets stand

Vælg, om du vil tillade, at produktet returneres, hvis det har status som:

• Ny. Det kan omfatte uåbnede produkter i originalemballage og produkter, der aldrig har været anvendt.
  • Brugt. Det kan omfatte produkter, der er let brugte eller åbnede.

Trin 7: Gebyr for returforsendelser

1. Vælg valuta, angiv dit lageropfyldningsgebyr, og angiv gebyr for returforsendelser
  2. Gennemgå dine oplysninger, og klik på Udfør.

Tilføj en undtagelsespolitik

Hvis du vil tilføje en undtagelse, skal du ændre de dele af din eksisterende politik, der er forskellige for bestemte produkter. Derefter skal du tilføje en returpolitiketiket [return_policy_label], så du kan tildele denne undtagelse til bestemte produkter i dit feed.

1. På din Merchant Center-konto skal du klikke på ikonet for værktøjer og indstillinger Merchant Center Settings [icon].
  2. Vælg Forsendelse og returnering i menuen "Værktøjer".
  3. Klik på fanen Returneringer.
  4. Vælg den returpolitik, du vil føje en undtagelse til.
  5. Klik på + Tilføj en undtagelsespolitik.
  6. Angiv navnet på politikken samt en etiket. Denne returpolitikundtagelse gælder kun for varer i dit feed, der har denne etiket.
  7. Fastlæg returneringsfristen for din politik. Du kan vælge mellem et antal dage efter levering, ubegrænset returret eller ingen returneringer.
  8. Vælg årsagerne til, at kunderne skal betale gebyrer for returforsendelserne.
  9. Tilføj et datointerval og en returneringsfrist, hvis du vil have, at politikken skal gælde for et bestemt datointerval, f.eks. i juleperioden.
  10. Gennemgå oplysningerne, og klik derefter på Gem.

Føj attributten returpolitiketiket til produkter

Hvis du kun har én returpolitik (standardpolitikken), behøver du ikke at opdatere noget i dit feed. Hvis du foretrækker det, kan du dog stadig føje kolonnen returpolitiketiket [return_policy_label] til dit feed ved at bruge søgeordet "standard" som etiketværdi for hvert produkt.

Hvis du har oprettet flere returpolitikker, skal du føje kolonnen returpolitiketiket [return_policy_label] til dit feed. Hvis standardpolitikken gælder, skal du bruge søgeordet "standard" eller blot lade denne kolonne være tom. For produkter med en undtagelse fra standardpolitikken skal du tilføje det etiketnavn, du har oprettet for den pågældende undtagelsespolitik.

Tjek verificeringsstatussen for din returpolitik

Google verificerer dine returpolitikker, før de bliver taget i brug. I kolonnen "Status" på fanen "Returneringer" kan du se en af følgende:

• Verificeret: Din politik er blevet godkendt.
  • Afventer: Gennemgangen af din politik er endnu ikke fuldført.
  • Afvist: Din politik er ikke blevet godkendt. Sørg for, at din returpolitik opfylder kravene, og opdater den efter behov.

Relaterede links