In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Basisprincipes van lokale promoties

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

In dit artikel wordt uitgelegd wat lokale promoties zijn, hoe ze werken en hoe u ze kunt benutten.

De functie voor lokale promoties maakt gebruik van de informatie die u al gebruikt voor uw advertenties met lokale voorraad om winkelspecifieke aanbiedingen voor dezelfde advertenties te tonen en zo uw producten in de buurt te promoten. Alle verkopers die momenteel deelnemen aan advertenties met lokale voorraad en promoties kunnen lokale promoties maken. Deze functie is momenteel beschikbaar in de volgende landen: Australië, Brazilië, Canada, Duitsland, Frankrijk, India, Italië, Japan, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Neem contact met ons op als u wilt deelnemen.

Opmerking: De kosten per klik (CPC) zijn nog steeds van toepassing. Lokale promoties moeten voldoen aan het programmabeleid voor promoties en zijn momenteel niet beschikbaar voor weergave bij gratis lokale vermeldingen. Promoties zijn niet van invloed op uw positie in de zoekresultaten.

Voordelen van lokale promoties

• Klikfrequentie verhogen: Gebruik lokale promoties om de aandacht te vestigen op uw advertenties met lokale voorraad.
  • Geschikt voor meerdere schermen: Lokale promoties worden weergegeven als links voor speciale aanbiedingen in uw advertenties met lokale voorraad voor zowel desktops als mobiele apparaten.
  • Promoot uw winkelkortingen: Laat lokale klanten weten dat uw winkel een promotie heeft voor de artikelen waarnaar ze zoeken. U kunt lokale promoties gebruiken om thematische en categoriegebaseerde aanbiedingen onder de aandacht te brengen, zoals aanbiedingen voor de feestdagen of uitverkoop na afloop van het seizoen.

Hoe lokale promoties werken

Lokale promoties werken op een vergelijkbare manier als standaardpromoties. Als u een lokale promotie wilt maken, kunt u het volgende doen:

Vereisten voor lokale promoties

Ondersteunde typen lokale promoties

Lokale promoties moeten een van de volgende typen gestructureerde promoties zijn. (Gestructureerde promoties zijn gestandaardiseerde promotie-indelingen waarin u uw eigen waarden kunt opgeven, zoals 'krijg x% korting' of 'koop er x en krijg € x EUR korting'.) Houd er rekening mee dat verzendgerelateerde aanbiedingen (bijvoorbeeld 'Gratis verzending') niet beschikbaar zijn voor lokale promoties.

Promotie Type Voorbeelden
Kortingen % korting en € EUR korting % korting op hele bestelling
€ x EUR korting op hele bestelling
€ x EUR korting bij bestelling van € y EUR korting of meer
Cashback Cashback van € x EUR korting
Koop er 1 en krijg de 2e met % korting Koop er 1 en krijg er 1 met korting
Koop er 1 en krijg er 1 gratis
Cadeaus Gratis artikel of gratis cadeaukaart voor de opgegeven waarde Cadeau van € x EUR bij aankoop
Opmerking: Als cadeaus niet gegarandeerd in alle winkels beschikbaar zijn, voegt u een disclaimer toe aan uw website om aan te geven dat de aanbieding alleen beschikbaar is zolang de voorraad strekt.

Beperkingen

• Nadat u een lokale promotie heeft ingediend, beoordeelt Google of deze voldoet aan ons beleid. Google weigert lokale promoties die specifiek zijn voor een bepaalde doelgroep of die doelgroepen uitsluit (bijvoorbeeld: 'alleen voor militaire leden').
  • Promoties die alleen gelden voor nieuwe klanten, zijn toegestaan, op voorwaarde dat u de targetingvoorwaarde in de titel vermeldt (bijvoorbeeld: '10% korting voor nieuwe klanten' of '10% korting op eerste aankoop').

Veelgestelde vragen

Kan ik lokale promoties indienen via mijn online promotiefeed?

Ja. U kunt gecombineerde of afzonderlijke feeds indienen voor uw standaard online en lokale promoties.

Kan ik mijn standaard promotiefeed dupliceren en deze gebruiken als feed voor lokale promoties?

Ja. Als u een actieve feed voor online promoties heeft, kunt u deze makkelijk omzetten voor uw lokale en omnichannel-promoties. Zo zet u bestaande promotiegegevens om:

1. Dupliceer uw feed voor online promoties (of de betreffende promoties in de feed).
  2. Vervang de bestaande waarden voor aanbieding-ID [promotion-id] door unieke waarden voor aanbieding-ID [promotion-id].
  3. Voeg ze toe aan de in aanmerking komende artikelen in uw productfeed (als het om een promotie voor specifieke producten gaat).
  4. Voeg het kenmerk inwisselkanaal [redemption_channel] toe en stel dit kenmerk in op online, in_store (indien omnichannel) of in_store (alleen lokaal).
  5. Voeg het kenmerk aanbiedingsbestemming [promotion_destination] toe en stel het in op local_inventory_ads. Als u de promotie wilt indienen voor een of meerdere bestemmingen, dient u elke bestemmingswaarde in als een afzonderlijke kolom:
    • promotion_destination: local_inventory_ads
    • promotion_destination: Shopping_ads
    • promotion_destination: Buy_on_Google_listings
    • promotion_destination: Free_listings
  6. Voeg het kenmerk geldige winkels [store_applicability] toe en stel dit in op all_stores of specific_stores.
    • Als u dit instelt op SPECIFIC_STORES, moet u het kenmerk inbegrepen winkelcodes [store_codes_inclusion] of uitgesloten winkelcodes [store_codes_exclusion] opgeven.
  7. Voeg het kenmerk promotie-URL [promotion_url] toe en geef de link naar uw promotiegegevenspagina op.

Waarom krijg ik een foutmelding als ik mijn winkelcodes of een omnichannel-promotie probeer in te dienen?

Dit betekent meestal dat er aanhalingstekens staan rond een herhaald veld, waardoor dit veld in ons systeem onleesbaar is. Dit probleem doet zich vaak voor als feeds met herhaalde velden vanuit Excel naar tekstbestanden worden omgezet.

U kunt dit rechtstreeks in de feed corrigeren door alle instanties van de waarden tussen "aanhalingstekens" te vervangen door de standaardwaarden (zonder aanhalingstekens). U kunt ook de aanbevelingen volgen in het gedeelte 'Tekstfeed: door tabs gescheiden' van ons artikel Kenmerken met meerdere waarden.

Kan ik vereisen dat een klant een kortingscode en/of een streepjescode in de winkel laat zien om een lokale promotie in te wisselen?

Ja, maar de code of een link naar de code moet direct beschikbaar zijn (bijvoorbeeld via de landingspagina of een e-mail). Op de landingspagina moeten duidelijke instructies staan waarmee de klant toegang tot de streepjescode kan krijgen.

Hoe check ik of mijn promotie actief is?

We raden u aan Google.com naar uw productnaam in locatienaam te zoeken op (bijvoorbeeld: 'acme aambeeld in mountain view, ca'). Deze methode biedt de grootste kans dat uw product in de buurt wordt getoond. Als u het product heeft gevonden, wordt het weergegeven als uw lokale promotie actief is.
Opmerking: Er zijn verschillende factoren die ervoor kunnen zorgen dat een actieve lokale promotie niet wordt getoond, bijvoorbeeld of ons algoritme al of niet bepaalt dat uw promotie de beste is om te laten zien en hoeveel lokale promoties in aanmerking komen voor weergave.