In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Feedspecificaties voor lokale promoties

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

De informatie die u invoert voor lokale promoties wordt gedistribueerd in lokale advertenties op het tabblad Shopping en wordt weergegeven op zowel desktops als mobiele apparaten. Dit doet u door een promotiefeed te uploaden die informatie bevat over de promoties die u in winkels gebruikt. De informatie moet correct zijn en moet alle kenmerken bevatten die u gebruikt om uw lokale promoties te beschrijven.

Een feed is een XML-bestand, een door tabs gescheiden bestand of een naar Google Merchant Center geüpload Google Spreadsheets-bestand dat meerdere invoeritems kan bevatten. Upload de promotiefeed naar het Merchant Center-account dat u ook gebruikt voor uw Google-productfeed. Dezelfde feed kan worden gebruikt voor zowel online promoties als promoties in de winkel.

In dit artikel vindt u meer informatie over de kenmerken die beschikbaar zijn voor een promotiefeed die specifiek is voor lokale promoties. Klik op de onderstaande knop om een voorbeeld van een promotiefeed te bekijken.

Voorbeeldfeed downloaden

Aandachtspunten

Alles uitvouwen

Vereiste kenmerken

Aanbieding-ID [promotion_id]
Dit kenmerk is de unieke ID van een promotie. Voor promoties in de winkel die van toepassing zijn op specifieke producten moeten de waarden voor promotion_id in uw promotiefeed overeenkomen met de waarden voor promotion_id in uw productfeed. Zo kan Google bepalen op welke producten de promotie moet worden toegepast.
Belangrijk:
  • De aanbieding-ID is hoofdlettergevoelig. Als u een specifieke promotie toewijst aan een reeks producten in uw productfeed moet deze exact overeenkomen in beide feeds.
  • De aanbieding-ID mag geen spaties of symbolen bevatten (bijvoorbeeld %, !, enzovoort).
  • Als u meerdere waarden voor de aanbieding-ID wilt toevoegen aan een artikel (u kunt er maximaal 10 per artikel toevoegen), voer ze dan in door komma's te gebruiken in de kolom 'promotion-id' in uw productfeed.
  • Een aanbieding-ID mag niet langer zijn dan 60 tekens.
Producten die in aanmerking komen voor de promotie [product_applicability]
Dit geeft aan of de promotie geldt voor alle producten of alleen voor specifieke producten.
Geldige waarden:
  • Alle producten [all_products]
  • Specifieke producten [specific_products]
Belangrijk:
  • Als u de waarde instelt op specific_products, worden de kenmerken voor producttargeting gebruikt om te bepalen op welke producten de promotie van toepassing is (zie Optionele kenmerken hieronder voor meer informatie over producttargeting).
  • Als u de waarde instelt op all_products, worden filters voor producttargeting genegeerd.
Kortingscode vereist [offer_type]
Dit kenmerk geeft aan of online kopers een code moeten gebruiken om de aanbieding in te wisselen.
Geldige waarden:
  • Geen code [no_code]
  • Algemene code [generic_code]
Opmerking: Als de vereiste kortingscode [offer_type] generic_code is (dat wil zeggen, een code die voor alle kopers hetzelfde is), is de algemene inwisselcode [generic_redemption_code] ook vereist.
Algemene inwisselcode [generic_redemption_code]
Dit kenmerk specificeert de code (bijvoorbeeld: EXTRA20) die kopers online moeten gebruiken om de promotie te verzilveren.
Belangrijk:
  • Dit kenmerk is vereist als het kenmerk voor kortingscode vereist [offer_type] ingesteld is op generic_code.
  • De waarde die u invoert voor het kenmerk algemene inwisselcode [generic_redemption_code] mag niet langer zijn dan 20 tekens.
Promotietitel [long_title]
Dit is de volledige titel van de promotie. Deze redactionele vereisten beschrijven de richtlijnen en opmaak voor titels en geven voorbeelden van wat wel en niet wordt geaccepteerd.
Belangrijk:
  • De promotietitel [long_title] moet de promotie volledig en nauwkeurig beschrijven.
  • De titel mag niet langer zijn dan 60 tekens.
Startdatum promotie [promotion_effective_dates]
Dit kenmerk geeft de datums en de periode aan wanneer de promotie actief is. Syntaxis:
  • Datumnotatie: JJJJ-MM-DD
  • Tijdnotatie: UU:MM:SS, exclusief de voor GMT relevante aanpassing (zie hieronder).
    • Tijden zijn gebaseerd op GMT (Greenwich Mean Time). Daarom moet u ook meteen het aantal uren en minuten (+UU:MM of -UU:MM) opnemen waarmee uw tijd afwijkt van GMT.
      • Als uw promotietijd bijvoorbeeld in PST (Pacific Standard Time) is, voegt u '-08:00' toe, omdat PST 8 uur eerder is dan GMT.
  • Datums en tijden moeten worden gescheiden door de letter T.
  • Vermeld eerst de startdatum + de tijd, gevolgd door de einddatum + tijd, gescheiden door een schuine streep (/).
Voorbeelden:
  • Als uw promotie geldig is van 03:00 uur op 19 juli 2019 tot 21:00 uur op 26 juli 2019 EST (Eastern Standard Time), voert u het volgende in:
    • 2019-07-19T03:00:00-05:00/2019-07-26T21:00:00-05:00
  • Als uw promotie geldig is van 03:00 uur op 19 juli 2019 tot 21:00 uur op 26 juli 2019 GMT (Greenwich Mean Time), voert u het volgende in:
    • 2019-07-19T03:00:00+00:00/2019-07-26T21:00:00+00:00
Belangrijk:
  • Vergeet niet de aanpassing aan de zomertijd als dat van toepassing is:
    • In de standaardtijd staat -05:00 voor EST en -08:00 voor PST.
    • Tijdens de zomertijd staat -04:00 voor EDT en -07:00 voor PDT.
Producten die in aanmerking komen voor online promotie [redemption_channel]
Dit kenmerk geeft aan waar uw promotie wordt aangeboden.
Geldige waarden:
  • in_store
  • online
  • online_and_in_store
Belangrijk:
  • Als u een omnichannel-promotie heeft (zowel in de winkel als online), voert u de waarde in als online_and_in_store.
  • Als deze waarde leeg wordt gelaten, wordt uw promotie standaard ingesteld op online.
    • Online promoties zijn niet beperkt tot de winkelradius van de regio en worden getoond in uw online Shopping-advertenties.
Geldige winkels [store_applicability]
Dit kenmerk geeft aan of uw promotie geldt voor alle winkels of alleen voor specifieke winkels.
Geldige waarden:
  • all_stores
  • specific_stores
Belangrijk:
  • Als u specific_stores selecteert, moet u ook het kenmerk inbegrepen winkelcodes [store_codes_inclusion] of het kenmerk uitgesloten winkelcodes [store_codes_exclusion] gebruiken.
  • Als u all_stores selecteert, worden de kenmerken voor inbegrepen winkelcodes en uitgesloten winkelcodes (zie hieronder) genegeerd.
Promotie-URL [promotion_url]
De promotie-URL moet een link zijn die naar de pagina op uw website verwijst waar klanten de promotiegegevens kunnen vinden. Dit kan een pagina op uw website zijn waarop de promotie wordt beschreven, een pagina met de promotiebanner of de pagina waarop de afbeelding van de promotiebanner wordt gehost. Deze link wordt gebruikt als onderdeel van het goedkeuringsproces voor promoties om te checken of de promotie geschikt is voor lokale producten en of de promotie in de winkel kan worden ingewisseld of als onderdeel van buiten afhalen. De link wordt ook gebruikt om te verifiëren of klanten naast het laten zien van een kortingscode of streepjescode geen extra stappen hoeven te ondernemen om de promotie in de winkel in te wisselen. De informatie op de pagina met de details van uw promotie moet overeenkomen met de ingediende promotiegegevens.
Aanbiedingsbestemming [promotion_destination]
Dit kenmerk geeft de bestemming van de promotie aan.
Geldige waarden:
  • promotion_destination: local_inventory_ads
  • promotion_destination: Shopping_ads
  • promotion_destination: Buy_on_Google_listings
  • promotion_destination: Free_listings

Winkelgerelateerde kenmerken

Inbegrepen winkelcodes [store_codes_inclusion]
Dit kenmerk geeft de specifieke winkels aan waarvoor uw promotie geldt.
Belangrijk:
  • Als uw promotie van toepassing is op specific_stores, moet u deze winkelcodes vermelden zoals ingediend bij uw bedrijfsprofielen.
  • U kunt het kenmerk inbegrepen winkelcodes [store_codes_inclusion] óf het kenmerk uitgesloten winkelcodes [store_codes_exclusion] gebruiken, maar niet beide.
Uitgesloten winkelcodes [store_codes_exclusion]
Dit kenmerk geeft de specifieke winkels aan waarvoor uw promotie uitgesloten is.
Belangrijk:
  • Als uw promotie specific_stores uitsluit, moet u deze winkelcodes vermelden zoals ingediend bij uw bedrijfsprofielen.
  • U kunt het kenmerk uitgesloten winkelcodes [store_codes_exclusion] óf het kenmerk inbegrepen winkelcodes [store_codes_inclusion] gebruiken, maar niet beide.

Optionele kenmerken

Kenmerken voor producttargeting

Kenmerken voor producttargeting zijn optionele filters waarmee u kunt aangeven op welke producten uw promotie rechtstreeks kan worden toegepast in uw feed voor lokale promoties.

U kunt het kenmerk aanbieding-ID [promotion_id] ook rechtstreeks aan producten toewijzen via uw productfeed.

Product-ID voor promotie [item_id]
Met dit kenmerk wordt uw promotie toegewezen aan specifieke artikelen in uw productfeed.

Als het kenmerk voor producten die in aanmerking komen voor de promotie [product_applicability] voor uw promoties ingesteld is op specific_products, wordt uw promotie toegewezen aan de artikelen die worden vertegenwoordigd door de bijbehorende ID's in uw productfeed.

Belangrijk:
  • Er kunnen maximaal 20 artikel-ID's aan 1 promotie worden toegewezen in uw promotiefeed.
  • Gebruik de product-ID voor promotie [item_id] niet als u de promotie aan meer dan 20 artikelen wilt toewijzen. Voeg in dat geval de promotie-ID rechtstreeks toe aan de artikelen in uw productfeed.
Google-productcategorie [google_product_category]
Met dit kenmerk wordt uw promotie toegewezen aan een specifieke productcategorie in uw productfeed.
Als het kenmerk uw producten die in aanmerking komen voor de promotie [product_applicability] van uw promotie ingesteld is op specific_products kunt u door het instellen van dit kenmerk Google-productcategorie [google_product_category] uw promotie toewijzen aan een specifieke Google-productcategorie.
Belangrijk:
  • Stel dit kenmerk niet in als de categorie uitsluitingen bevat. In dat geval moet u de aanbieding-ID [promotion_id] handmatig toewijzen aan de geschikte artikelen in uw productfeed, of gebruikt u de product-ID voor promotie [item_id] (zie hierboven) om de geschikte artikelen in uw promotiefeed toe te wijzen. Lees het artikel Producten voor uw promotie kiezen in onze implementatiehandleiding voor promoties.
  • De categorieën op het hoogste niveau, zoals Kleding en accessoires (166) of Media (783), worden niet ondersteund. Als uw producten in een van deze categorieën vallen, moet u een gedetailleerdere categorie invoeren. Bijvoorbeeld: Kleding en accessoires > Kleding > Sportkleding > Sportieve fietskleding (5697).
Producttype [product_type]
Het kenmerk producttype [product type] wijst uw promotie toe aan een specifiek producttype (of specifieke producttypen) in uw productfeed.
Als u het kenmerk producten die in aanmerking komen voor de promotie [product_applicability] instelt op specifieke producten [product_applicability], kunt u dit kenmerk producttype [product_type] toewijzen aan 1 of meer producttypen.
Belangrijk:
  • Stel dit kenmerk niet in als de producttypen uitsluitingen bevatten. In dat geval moet u de aanbieding-ID [promotion_id] handmatig toewijzen aan de geschikte artikelen in uw productfeed, of gebruikt u de product-ID voor promotie [item_id] (zie hierboven) om de geschikte artikelen in uw promotiefeed toe te wijzen (maximaal 20 items). Lees het artikel Producten voor uw promotie kiezen in onze implementatiehandleiding voor promoties.
Merk [brand]
Het kenmerk merk wijst uw promotie toe aan een specifiek merk in uw productfeed.
Als het kenmerk producten die in aanmerking komen voor de promotie [product_applicability] ingesteld is op specifieke producten [specific_products], kunt u dit kenmerk toewijzen aan bepaalde merken om uw promotie toe te wijzen.
Belangrijk:
  • U kunt maximaal 10 merken invoeren. Scheid de merken door komma's.
  • Merken zijn spatie- en hoofdlettergevoelig en moeten exact overeenkomen met de spelling in uw productfeed.
  • Stel dit kenmerk niet in als er merken met uitsluitingen zijn. In dat geval moet u de aanbieding-ID [promotion_id] handmatig toewijzen aan de geschikte artikelen in uw productfeed, of gebruikt u de product-ID voor promotie [item_id] (zie hierboven) om de geschikte artikelen in uw promotiefeed toe te wijzen (maximaal 20 items). Lees het artikel Producten voor uw promotie kiezen in onze implementatiehandleiding voor promoties.
Uitgesloten artikel-ID [item_id_exclusion]
Met het kenmerk uitgesloten artikel-ID kunt u specifieke artikelen in uw productfeed uitsluiten van uw promotie.
Als het kenmerk producten die in aanmerking komen voor de promotie [product_applicability] ingesteld is op specifieke producten [item_id_exclusion], wordt uw promotie door het instellen van dit kenmerk uitgesloten artikel-ID [item_id_exclusion] toegewezen aan alle artikel-ID's in uw productfeed, behalve de feeds die hier worden vermeld.
Uitgesloten Google-productcategorie [google_product_category_exclusion]
Met het kenmerk uitgesloten Google-productcategorie kunt u alle artikelen in een specifieke productcategorie in uw productfeed uitsluiten van uw promotie.
Als het kenmerk producten waarop aanbieding van toepassing is [product_applicability] van uw promotie ingesteld is op specific_products, worden door het instellen van dit kenmerk uitgesloten Google-productcategorie alle artikelen met dezelfde productcategorie in uw productfeed uitgesloten van uw promotie.
Belangrijk:
  • Stel dit kenmerk niet in als de categorie geschikte artikelen bevat. In dat geval moet u de aanbieding-ID [promotion_id] handmatig toewijzen aan de geschikte artikelen in uw productfeed, of gebruikt u de product-ID voor promotie [item_id] (zie hierboven) om de geschikte artikelen in uw promotiefeed toe te wijzen (maximaal 20 items). Lees het artikel Producten voor uw promotie kiezen in onze implementatiehandleiding voor promoties.
Uitgesloten producttypen [product_type_exclusion]
Met het kenmerk uitgesloten producttypen kunt u 1 of meer producttypen in uw productfeed uitsluiten van uw promotie.
Als het kenmerk producten die in aanmerking komen voor de promotie [product_applicability] ingesteld is op specific_products, worden door het instellen van dit kenmerk uitgesloten producttypen [product_type_exclusion] alle artikelen met hetzelfde producttype in uw productfeed uitgesloten van uw promotie.
Belangrijk:
  • U kunt maximaal 10 producttypen invoeren. Scheid de producttypen door komma's.
  • Stel dit kenmerk niet in als de producttypen geschikte artikelen bevatten. In dat geval moet u de aanbieding-ID [promotion_id] handmatig toewijzen aan de geschikte artikelen in uw productfeed, of gebruikt u de product-ID voor promotie [item_id] (zie hierboven) om de geschikte artikelen in uw promotiefeed toe te wijzen (maximaal 20 items). Lees het artikel Producten voor uw promotie kiezen in onze implementatiehandleiding voor promoties.
Uitgesloten merken [brand_exclusion]
Met het kenmerk uitgesloten merken kunt u 1 of meer merken in uw productfeed uitsluiten van uw promotie.
Als de producten die in aanmerking komen voor de promotie [product_applicability] van uw promotie ingesteld is op specific_products, worden door het instellen van dit kenmerk uitgesloten merken [brand_exclusion] alle artikelen met dat merk (of die merken) uit uw productfeed uitgesloten van uw promotie.
Belangrijk:
  • U kunt maximaal 10 merken invoeren. Scheid de merken door komma's.
  • Merken zijn spatie- en hoofdlettergevoelig en moeten exact overeenkomen met de spelling in uw productfeed.
  • Stel dit kenmerk niet in als de merken geschikte artikelen bevatten. In dat geval moet u de aanbieding-ID [promotion_id] handmatig toewijzen aan de geschikte artikelen in uw productfeed, of gebruikt u de product-ID voor promotie [item_id] (zie hierboven) om de geschikte artikelen in uw promotiefeed toe te wijzen (maximaal 20 items). Lees het artikel Producten voor uw promotie kiezen in onze implementatiehandleiding voor promoties.
Promotietags [promotion_tags]
Met het kenmerk promotietags kunt u subsets invoeren binnen productcategorieën, producttypen en merken waarop uw promotie van toepassing is. U kunt dit kenmerk instellen op paren van de eerder vermelde kenmerken en de specifieke waarden ervan om een subset van artikelen in uw productfeed op te geven.
Syntaxis:
  • Geaccepteerde sleutels: google_product_category, product_type, brand
  • Indeling: {attribute1: “valueA”, attribute2: “valueB”}
  • De maximale lengte is 500 tekens
Voorbeeld:
  • {brand: "Nike", google_product_category: "Kleding en accessoires > Schoenen"}

Belangrijk:

• Het kenmerk promotietags [promotion_tags] moet worden gebruikt als de promotie van toepassing is op een subset (maar niet alle) artikelen in een categorie, type of merk en als de specifieke artikel-ID's niet bekend zijn.