In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Minimale prijs [auto_pricing_min_price]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Gebruik het kenmerk minimale prijs [auto_pricing_min_price] om de laagste of minimale geadverteerde prijs (MGP) in te stellen voor producten die in prijs worden verlaagd. Google gebruikt deze informatie voor functies zoals suggesties voor uitverkoopprijzen, geautomatiseerde kortingen en dynamische promoties.

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

Required Vereist voor geautomatiseerde kortingen en dynamische promoties.

Als u een minimale prijs wilt invoeren voor uw suggesties voor uitverkoopprijzen, gebruikt u het kenmerk minimale prijs [auto_pricing_min_price] om de laagste prijs aan te geven waarvoor u suggesties voor uitverkoopprijzen wilt krijgen.

Als u de functie voor geautomatiseerde kortingen of dynamische promoties gebruikt, moet u het kenmerk minimale prijs [auto_pricing_min_price] gebruiken om de minimale prijs voor uw product in te voeren.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Neem het artikel over productgegevens indienen door voor meer informatie over wanneer en hoe u waarden in het Engels indient.

Type Aantal plus valuta (gebruik valutacodes volgens ISO 4217)
Herhaald veld Nee
Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds 10.00 EUR
XML-feeds <g:auto_pricing_min_price>10.00 EUR</g:auto_pricing_min_price>

Gebruik de bron Content API voor Shopping voor de juiste indeling van uw gegevens voor de Content API.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten voor het indienen van een geldige minimale prijs voor uw product.

• Voer een valuta in voor de minimale prijs [auto_pricing_min_price] die overeenkomt met de valuta van het kenmerk prijs [price]. Vind informatie over valutavereisten voor uw doelland.
  • Voer een prijs in die hoger is dan 0 en die tussen de kenmerkwaarde van kosten van verkochte goederen (COGS) [cost_of_goods_sold] (indien toegevoegd) en maximaal 95% van de normale productprijs ligt.
  • Gebruik maximaal 2 cijfers achter de komma. Als u meer dan 2 cijfers achter de komma plaatst, worden deze automatisch afgerond op de dichtstbijzijnde geaccepteerde waarde. 1,0234 wordt bijvoorbeeld afgerond op 1,02 en 29,8999 wordt afgerond op 29,90.
  • Houd u aan de lokale wetten als u prijsinformatie indient.

Best practices

Met deze best practices kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Voer een minimale prijs voor verzending in die in de valuta van uw doelland kan worden betaald (volgens ISO 4217). Voer bijvoorbeeld 1.01 EUR in en niet 1.0012 EUR. Als uw prijs niet in de valuta van uw doelland kan worden weergegeven, ronden we het bedrag af op een waarde die wel mogelijk is.
  • Neem de verzendkosten niet in uw minimale prijs op. Gebruik daarvoor de verzendservices in Merchant Center of het kenmerk verzending [shipping] in uw feed.

Voorbeelden

Product

Productgegevens voor een Google-T-shirt
Kenmerk Waarde

Titel [title]

Google-T-shirt

Prijs [price]

15.00 EUR

Minimale prijs [auto_pricing_min_price]

11.00 EUR
Kosten van verkochte goederen [cost_of_goods_sold] 8.00 EUR