I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Bruk flere land for å fastslå rekkevidden din

Oktober 2020

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

De siste årene har Google lansert funksjoner som gjør det mulig å bruke produktinformasjonen din automatisk i flere land, forutsatt at du også har konfigurert fraktinnstillinger for disse landene og målrettet kampanjene dine til disse landene for Shopping-annonser. Vi har nylig utvidet denne funksjonen for å gi deg mer informasjon om kvalifikasjonskravene for produktinformasjonen din og resultatene du oppnår i ulike land.

Denne måneden gjør vi noen flere endringer, slik at du får mer nøyaktig kontroll og tydeligere diagnostikk for landene der produktene dine er kvalifisert til å vises.

Bruk «Flere land» i stedet for «Fraktinnstillinger» i Merchant Center

Tidligere kunne produktene bli tilgjengelige i flere land på to måter. Du kunne angi land via fraktinnstillingene (enten ved å opprette en frakttjeneste på kontonivå eller ved å bruke fraktattributtet på enkeltprodukter). Du kunne også angi landene i produktfeeden (enten som oppføringsland eller ved å bruke «Flere land»-funksjonen).

Med de nye endringene styrer du den globale produkttilgjengeligheten fra ett sted, nemlig feeden. Bruk fraktattributtet på produkter direkte i feeden, eller angi land ved å bruke «Flere land»-funksjonen. Dette gjelder både for Shopping-annonser og gratis oppføringer.

For å gjennomføre denne endringen forhåndsvelger vi land i feeden din som skal konfigureres som «Flere land», fra og med uke 40 (28. september 2020). For de fleste selgere endrer ikke dette produkttilgjengeligheten i de forskjellige landene. Det er bare en alternativ måte å velge hvor produktene er tilgjengelige på.

Frem til 8. oktober 2020 bruker vi fraktinnstillingene i Merchant Center til å finne flere land for produktinformasjonen din. Videre endringer i valg av land kan og må konfigureres på feed- eller produktnivå etter denne datoen. Fraktattributtene dine på produktnivå gjelder fortsatt.

Merk: Hvis det finnes enkelte produkter i en feed som er tilgjengelig i spesifikke land på grunn av bruken av fraktetiketter, vektbaserte fraktinnstillinger eller andre lignende funksjoner, forhåndsvelger vi bare land som gjelder for alle produktene i en feed. Gjennomgå «Flere land» eller frakt på produktnivå for å sikre at produktene fortsatt er tilgjengelige i landene du har valgt.

Vis statusen for eksporterte produkter i Diagnostikk

Fordi vi utvider «Flere land» slik at det også gjelder for kostnadsfrie oppføringer, kan det hende du ser endringer på Diagnostikk-siden fra midten av september.

Tidligere viste Diagnostikk-siden bare statusen for produktene dine i hovedoppføringslandet. For å hjelpe deg med å diagnostisere problemer med produkter i ulike land viser nå Diagnostikk-siden statusen på produktene dine for hvert land du målretter mot, for både Shopping-annonser og gratisoppføringer. Produktene dine vises fortsatt i land du frakter til og land der du har aktive Shopping-annonsekampanjer.

Eksempel: La oss si at du har et produkt som leveres til både Storbritannia og Irland, og at Storbritannia er angitt som oppføringsland. Tidligere ville du bare ha sett én status for dette produktet på Diagnostikk-siden – nemlig for Storbritannia. På Diagnostikk-siden ser du nå to statuser for dette produktet – én for Storbritannia og én for Irland. Hvis du har 1000 aktive produkter som leveres til to land, betyr det at du kommer til å se at antallet varer på Diagnostikk-siden øker fra 1000 til 2000.