I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

Brug flere lande til at definere din rækkevidde

Oktober 2020

Et tilpasset ikon for artiklens overskrift i det klassiske Merchant Center

I årenes løb har Google introduceret funktioner, så du automatisk kan bruge dine produktdata i flere lande, forudsat at du også konfigurerer forsendelse og målretter dine kampagner til disse lande i Shopping-annoncer. Vi har for nylig udvidet disse funktioner for at give dig yderligere indsigt i din kvalificering til og effektivitet af brugen af produktdata i flere lande.

I denne måned foretager vi yderligere ændringer, som giver dig mere præcis styring og bedre diagnostik for de lande, hvor dine produkter er kvalificerede til at blive vist.

Brug "Flere lande" i stedet for "forsendelsesindstillinger" i Merchant Center

Tidligere kunne du gøre produkter tilgængelige i flere lande på to forskellige måder. Du kunne angive lande via forsendelsesindstillingerne (enten ved at oprette en forsendelsesservice på kontoniveau eller ved at bruge attributten shipping [forsendelse] til individuelle produkter), eller du kunne angive lande i dit produktfeed (enten som land, der målrettes mod, eller ved at bruge funktionen "Flere lande").

Med de nye ændringer styrer du produkttilgængelighed i alle lande fra ét sted: Feedet. Anvend attributten shipping [forsendelse] til produkter direkte i feedet, eller angiv lande ved hjælp af funktionen "Flere lande". Dette gælder for både Shopping-annoncer og gratis fortegnelser.

Med henblik på at kunne foretage denne ændring begynder vi at forhåndsudvælge lande i dit feed, der skal konfigureres som "yderligere lande", fra og med ugen, der starter den 28. september 2020. For de fleste sælgere ændrer dette ikke tilgængeligheden af produkter i forskellige lande. Det betyder bare, at du har en anden mulighed for at vælge, hvor dine produkter er tilgængelige.

Indtil den 8. oktober 2020 bruger vi forsendelsesindstillingerne i Merchant Center til at definere flere lande for dine produktdata. Efter dette tidspunkt kan og vil yderligere ændringer af landevalg blive konfigureret på feed- eller produktniveau. Dine forsendelsesattributter på produktniveau vil fortsat være gældende.

Bemærk! Hvis der er visse produkter i et feed, som er tilgængelige i bestemte lande på grund af forsendelsesetiketter, vægtbaserede forsendelsesindstillinger eller andre lignende funktioner, forhåndsudvælger vi kun lande, hvor alle produkter i feedet er tilgængelige. Gennemgå dine "yderligere salgslande" eller dine forsendelsesoplysninger på produktniveau for at sikre, at produkterne stadig er tilgængelige i de lande, du foretrækker.

Vis status på eksporterede produkter i Diagnostik

Da vi udvider funktionen "Flere lande" til også at gælde for gratis fortegnelser, kan du muligvis opleve ændringer på siden Diagnostik fra midten af september.

Tidligere viste Diagnostik kun status for dine produkter i det primære land, der målrettes mod. For at hjælpe dig med at diagnosticere problemer med produkter i flere lande viser Diagnostik nu status på dine produkter én gang for hvert land, du målretter mod, både for Shopping-annoncer og gratis fortegnelser. Dine produkter bliver fortsat vist i lande, som du leverer til, og hvor du kører aktive Shopping-annoncekampagner.

Eksempel: Lad os sige, at du har et produkt, der sendes til både Storbritannien og Irland, og at Storbritannien er angivet som landet, der målrettes mod. Tidligere så du kun status på dette produkt én gang i Diagnostik: For Storbritannien. Du vil nu se statussen på dette produkt to gange: Én gang for Storbritannien og én gang for Irland. Hvis du har 1.000 aktive produkter, der sendes til to lande, betyder det, at antallet af varer i Diagnostik stiger fra 1.000 til 2.000.