Tässä ohjekeskuksessa on Merchant Center Nextiä koskevia artikkeleita. Lue lisää päivityksestä ja katso vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Useiden maiden käyttäminen tavoittavuuden selvittämiseen

Lokakuu 2020

Viime vuosina Google on lisännyt ominaisuuksia, joiden avulla tuotetietoja voi käyttää automaattisesti useissa maissa, kunhan kullekin kohdemaalle on lisätty toimitustiedot ja niihin on kohdistettu Shopping-mainoskampanja. Olemme viime aikoina laajentaneet näitä ominaisuuksia tarjoamalla entistä tarkempia tietoja tuotetietojen kelpoisuudesta ja tehokkuudesta eri maissa.

Tässä kuussa teemme lisää muutoksia, joiden avulla voit tarkemmin määrittää tuotteille maita, joissa niitä voidaan näyttää, ja saada niistä selkeämpiä diagnostiikkatietoja.

Käytä "Muut maat" ‑toimintoa Kauppiaskeskuksen toimitusasetusten sijaan

Aikaisemmin tuotteita sai näkyviin useissa maissa kahdella eri tavalla. Maat oli mahdollista valita toimitusasetuksista (joko luomalla tilitason toimituspalvelun tai lisäämällä toimitusmääritteen yksittäisille tuotteille) tai tuotesyötteessä (joko lisäämällä maan kohdemaaksi tai käyttämällä Muut maat ‑toimintoa).

Uusien muutosten myötä voit ilmoittaa tuotteiden maailmanlaajuisen saatavuuden yhdessä paikassa: syötteessä. Lisää tuotteiden toimitusmäärite suoraan syötteeseen tai määritä maat "Muut maat" ‑toiminnolla. Muutos koskee sekä Shopping-mainoksia että maksuttomia listauksia.

Muutoksen toteuttamiseksi valitsemme syötteestäsi ennakkoon maita, jotka määritetään "muiksi maiksi" 28.9.2020 alkavasta viikosta lähtien. Useimpien kauppiaiden kohdalla tuotteiden saatavuus eri maissa ei muutu, vaan kauppiaat saavat vain vaihtoehtoisen tavan tuotteiden myyntimaiden määrittämiseen.

8.10.2020 asti tuotetietojesi muut maat määritetään Kauppiaskeskuksen toimitusasetusten perusteella. Tämän jälkeen maiden valintoja voi muuttaa syötteessä tai tuotetasolla. Tuotetason toimitusmääritteet pysyvät voimassa.

Huom. Jos syötteessä on tiettyjä tuotteita, jotka ovat saatavilla tietyissä maissa, koska käytössä on lähetyksen tunniste, painoperusteiset toimitusasetukset tai muita tämän kaltaisia toimintoja, esivalinnassa käytetään vain maita, joiden asetukset koskevat kaikkia syötteen tuotteita. Tarkista "Muut maat" ‑luettelosta tai tuotetason toimitusasetuksista, että tuotteet pysyvät saatavilla haluamissasi maissa.

Vientituotteiden tila Diagnostiikassa

Koska laajennamme "muut maat" myös maksuttomiin listauksiin, Diagnostiikka-sivulla voi näkyä muutoksia syyskuun puolivälistä lähtien.

Diagnostiikassa näkyi aikaisemmin ainoastaan ensisijaiseen kohdemaahan liittyvät tuotteiden tilat. Jotta voit analysoida paremmin tuotteiden myyntiä eri maissa, Diagnostiikassa näkyy nyt sekä Shopping-mainosten että maksuttomien listausten tuotteiden tila erikseen kullekin kohdemaalle. Tuotteesi näkyvät jatkossakin maissa, joihin toimitat tuotteita ja joissa sinulla on aktiivisia Shopping-mainoskampanjoita.

Esimerkki: Toimitat jotain tuotetta sekä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan että Irlantiin, ja ensisijainen kohdemaa on Yhdistynyt kuningaskunta. Aiemmin Diagnostiikassa tämän tuotteen tila olisi näkynyt vain Yhdistyneeseen kuningaskuntaan liittyen. Nyt diagnostiikassa tuotteen tila näkyy kahdesti: kerran Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ja kerran Irlantiin liittyen. Jos tällaisia kahteen maahan toimitettavia tuotteita on tuhat, diagnostiikassa näytettävien tuotteiden määrä nousee aiemmasta tuhannesta kahteen tuhanteen.