I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Lösning: Skadlig programvara

Öppna Google Search Console och granska och åtgärda säkerhetsproblem som gäller din webbplatsdomän

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Den här policyn gäller Shopping-annonser och annonser för lokala butikslager med ett lokalt skyltfönster hos säljaren

Google har fastställt att din webbplats kan vara osäker och har flaggat den som sådan. Det kan leda till att användarna blockeras från att besöka webbplatsen i vissa webbläsare och i Googles sökresultat.

Du kan lösa problemet genom att undersöka din webbplats och se till att domänen är säker. Du kan begära en ny granskning när du har löst problemet i Search Console.

Anvisningar

Steg 1: Förstå och lös problemet

Undersök webbplatsen och dina säkerhetsåtgärder för att se till att webbplatsen är säker.
  • Du kan ha skadliga länkar dolda i temat eller plugin-filerna.
  • Plugin-programmet kan vara inaktuellt eller ha en säkerhetsbrist.

Steg 2: Skicka domänen till Search Console

När du har löst problemet öppnar du Google Search Console för domänen och följer anvisningarna för att lösa säkerhetsproblemet.

Steg 3: Begär granskning

När du har skickat in den produktdata som orsakade felmatchningen på nytt kan du begära en kontogranskning:

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Öppna Kontoproblem på sidan Diagnostik.
  3. Leta upp det problem på kontonivå som du skulle vilja få granskat.
  4. Se till att det finns produkter i lager uppladdade och att alla problem för det berörda mållandet har åtgärdats.
  5. Klicka på Begär granskning.
  6. Läs igenom popupfönstret för att säkerställa att du förstår granskningsprocessen och dess krav och begränsningar.
  7. Markera rutan och klicka på Begär granskning.
Obs! Granskningsförfrågningar kan ta upp till fem dagar att slutföra. Du får ett e-postmeddelande när granskningen är klar.

När granskningen är klar återaktiveras kontot om det uppfyller produktdatakraven.

En del av de här anvisningarna är kanske inte är tillämpliga om du använder en tredjepartsplattform. Vänd dig till tredjepartsplattformen för anvisningar om hur du åtgärdar problemet och begär en granskning. Läs mer om hur du får support om du använder en plattform som inte tillhör Google.