Sikkerhed og privatliv for Google Meet-brugere

Du kan få flere oplysninger om sikkerhed for Google Workspace ved at gå til Sikkerhed og privatliv i Meet for Google Workspace.

Du kan få flere oplysninger om sikkerhed i Google Workspace for Education ved at gå til Sikkerhed og privatliv i Meet til undervisning.

Hos Google designer, udvikler og driver vi alle vores produkter på et forsvarligt grundlag, så vi sikrer, at vores brugere samt deres data og oplysninger er private og beskyttede. Meet er ingen undtagelse, og vi har indbyggede beskyttelsesforanstaltninger, der altid er aktiverede for at beskytte møder.

Sikkerhedsforanstaltninger
Meet gør brug af en lang række sikkerhedsforanstaltninger, der beskytter dine videomøder. De omfatter styringselementer, der forhindrer hijacking af videomøder på nettet og telefonopkald. Her er nogle af vores vigtigste modforanstaltninger:
Mødekoder: Alle mødekoder er på 10 tegn med 25 tegn i sættet. Det gør det sværere for uvedkommende at skaffe sig adgang ved at gætte mødekoder.
Mødeoplysninger: Kan ændres i invitationen. Hvis du foretager gennemgribende ændringer af videomødets invitation, ændres både mødekoden og pinkoden til deltagelse via telefon. Det er især nyttigt, hvis en bruger ikke længere er del af mødeinvitationen.
Deltagelse i et møde: Følgende begrænsninger gælder, når brugere deltager i et videomøde:
  • Vi begrænser deltagernes mulighed for at deltage i mødet mere end 15 minutter før det planlagte starttidspunkt.
  • Kun brugere i kalenderinvitationen kan deltage uden en udtrykkelig anmodning om tilladelse til at deltage i møder. Deltagere, der ikke er inkluderet i kalenderinvitationen, skal anmode om at deltage i et møde ved at "banke på", hvilket skal accepteres af mødearrangøren.
  • Det er kun mødets vært, der kan give adgang til deltagere, der ikke er inkluderet i kalenderinvitationen. Det kan værten gøre ved at invitere brugere i mødet og acceptere anmodninger om at deltage.
  • Mødearrangørerne har nem adgang til sikkerhedsindstillinger, f.eks. mulighed for at fjerne modtagere eller slå deres lyd fra. Det er kun mødets vært, der kan fjerne deltagere eller slå deres lyd fra direkte i et møde.
  • Meet opsætter numeriske grænser for potentielle vektorer for misbrugsadfærd.
  • Brugerne kan rapportere misbrugsadfærd i møder.
Kryptering
Meet understøtter følgende krypteringsforanstaltninger for at fremme sikkerhed og privatliv:
  • Alle data i Meet krypteres som standard mellem klienten og Google ved videomøder i en webbrowser, i Meet-apps til Android og Apple® iOS® og i mødelokaler med Google-hardware til mødelokaler.
  • Meet-optagelser, der er gemt i Google Drev, er som standard krypteret i dvale.
  • Meet opfylder IETF-sikkerhedsstandarderne (Internet Engineering Task Force) for DTLS (Datagram Transport Layer Security) og SRTP (Secure Real-Time Transport). Få flere oplysninger
Sikker implementering, adgang og styringselementer
Meet omfatter flere forskellige forholdsregler, der beskytter dine data og holder dem private
  • Adgang til Meet: For brugere i Chrome, Mozilla® Firefox®, Apple Safari® og de nye Microsoft® Edge®-browsere kræver vi ikke, at der installeres plugins eller software. Meet fungerer fuldt ud i browseren. Dette begrænser angrebsoverfladen for Meet og behovet for at udsende hyppige sikkerhedsrettelser på slutbrugermaskiner. På mobilenheder anbefaler vi, at du installerer appen Google Meet fra Google Play (Android) eller App Store (iOS). Få flere oplysninger
  • Totrinsbekræftelse: Vi understøtter flere forskellige muligheder for totrinsbekræftelse (2SV, 2 Step Verification) til Meet: Sikkerhedsnøgler, Google Authenticator, Google-loginbeskeder og sms-beskeder.
  • Programmet Avanceret beskyttelse: Meet-brugerne kan tilmelde sig Google-programmet Avanceret beskyttelse (APP, Advanced Protection Program). APP leverer vores mest effektive beskyttelse mod phishing og kontokapring, og det er udviklet specielt til konti med den højeste risiko. Vi har endnu ikke oplevet, at brugere er blevet ofre for phishing, hvis de har deltaget i APP, selvom de gentagne gange har været mål for phishing. Få flere oplysninger
Privatliv og gennemsigtighed
Vi beskytter dit privatliv ved at lade dig bevare kontrollen og ved at vedligeholde og løbende udvikle sikkerhedsfunktioner samt overholde databeskyttelseslove og andre branchestandarder, så du trygt kan bruge Google Meet. Vores privatlivsteam deltager i alle produktlanceringer, gennemgår designdokumentation og udfører kodegennemgange for at sikre, at privatlivskravene overholdes.
  • Kontrol over dine data: Meet overholder de samme grundfæstede forpligtelser til at beskytte privatlivet og foranstaltninger til databeskyttelse som resten af Google Clouds virksomhedstjenester. Få flere oplysninger
    • Google Cloud (som tilbyder Meet) bruger ikke kundedata til annoncering. Google Cloud sælger ikke kundedata til tredjeparter.
    • Kundedata krypteres under overførslen, og Meet-optagelser, der er gemt i Google Drev, er som standard krypteret i dvale.
    • Meet har ikke funktioner eller software til at spore brugeropmærksomhed.
  • Overholdelse: Vores produkter, herunder Meet, gennemgår jævnligt en uafhængig verificering med hensyn til styring af sikkerhed, privatliv og overholdelse, og de opnår certificeringer, attesteringer i overholdelse eller kontrolrapporter i henhold til diverse globale standarder. Du kan se vores globale liste over certificeringer og attesteringer her.
  • Gennemsigtighed: Vi følger en fast proces for, hvordan vi reagerer på statslige anmodninger om kundedata, og vi offentliggør oplysninger om antallet og typen af anmodninger, vi modtager fra regeringer, via Google Gennemsigtighedsrapport. Få flere oplysninger
Reaktion på hændelser
Håndteringen af sikkerhedshændelser er et vigtigt aspekt af Googles overordnede sikkerheds- og privatlivsprogram og er afgørende for at overholde de globale privatlivsbestemmelser såsom GDPR. Vi har strenge processer omkring forebyggelse og registrering af hændelser og vores reaktion på sådanne hændelser. Få flere oplysninger

Forebyggelse af hændelser

• Automatisk analyse af netværks- og systemlogs: Automatisk analyse af netværkstrafik og systemadgang hjælper med at identificere mistænkelig, udnyttende eller uautoriseret aktivitet og eskaleres til Googles sikkerhedspersonale.
  • Tests: Googles sikkerhedsteam søger aktivt efter sikkerhedstrusler ved hjælp af indtrængningstests, kvalitetssikringstiltag, registrering af indtrængning og gennemgang af softwaresikkerhed.
  • Interne kodegennemgange: Gennemgangen af kildekoder afslører skjulte sårbarheder og designfejl og tjekker, om vigtige sikkerhedsindstillinger er implementeret.
  • Googles bonusprogram for sårbarheder: Eksterne sikkerhedsforskere rapporterer sommetider potentielle tekniske sårbarheder i Googles browserudvidelser og mobil- og webapps, der kan påvirke fortroligheden eller integriteten af brugerdata.

Registrering af hændelser

• Produktspecifikke værktøjer og processer: Der anvendes automatiserede værktøjer, hvor det er muligt, til at forbedre Googles evne til at registrere hændelser på produktniveau.
  • Registrering af uregelmæssigheder i brug: Google anvender mange lag af maskinlæringssystemer til at skelne mellem sikker og afvigende brugeraktivitet i browsere, på enheder, ved login i apps og andre brugshændelser.
  • Sikkerhedsunderretninger for datacentre og/eller arbejdspladstjenester: Sikkerhedsunderretninger i datacentre søger efter hændelser, der kan påvirke virksomhedens infrastruktur.

Reaktion på hændelser

• Sikkerhedshændelser: Google har et førsteklasses program til håndtering af hændelser, der leverer disse vigtige funktioner
  • Banebrydende overvågningssystemer, dataanalyse og maskinlæringstjenester til proaktivt at registrere og begrænse hændelser.
  • Eksperter i det relevante emne, der står klar til at reagere på alle typer eller omfang af datahændelser.
Optimale sikkerhedsløsninger
Det er vigtigt at oprette et sikkert mødeområde for at skabe en tryg oplevelse for alle deltagere.
  • Vær opmærksom, når du deler mødelinks i offentlige fora.
  • Hvis et mødescreenshot skal deles offentligt, skal du sørge for, at webadressen (i browserens adresselinje) er fjernet fra dit screenshot.
  • Du kan overveje at bruge Google Kalender til at sende Meet-invitationer til private møder med en gruppe af deltagere, du har tillid til.
  • Sørg for at tjekke nye deltagere og kun acceptere dem, du genkender, før du giver dem tilladelse til at deltage i et møde.
  • Hvis du bemærker eller oplever forstyrrende adfærd under et møde, kan du bruge moderatorens sikkerhedsindstillinger, f.eks. muligheden for at fjerne en deltager.
  • Vi opfordrer brugerne til at rapportere dårlig adfærd i møder.
  • Vær forsigtig med at dele personlige oplysninger såsom adgangskoder, bankkontonumre, kreditkortnumre eller din fødselsdato i møder.
  • Aktivér totrinsbekræftelse, så du undgår kontoovertagelse – også hvis nogen skulle få fat i din adgangskode.
  • Du kan overveje at tilmelde dig programmet Avanceret beskyttelse – Googles mest effektive beskyttelsessæt mod phishing og kontokapring.
  • Udfør sikkerhedstjekket. Vi har udviklet dette trinvise værktøj for at give dig tilpassede og handlingsrettede sikkerhedsanbefalinger, så du kan øge sikkerheden på din Google-konto.