Skicka chattmeddelanden till videosamtalets deltagare

Vill du få ut mer av Google-appar på jobbet eller i skolan?  Registrera dig för en kostnadsfri provperiod på Google Workspace

Det går att skicka meddelanden från en dator eller mobil enhet till deltagarna under ett videosamtal.

Obs!

• Om du går med i ett konferensrum med Googles maskinvara för mötesrum går det att visa meddelandena men inte skicka dem.
  • Meddelanden visas för alla i samtalet.
  • Det går endast att visa chattmeddelanden när du deltar i videosamtalet. Meddelanden som skickades innan du gick med visas inte och alla meddelanden försvinner när du lämnar videosamtalet.
  • Viktigt! När möten spelas in sparas även chattkonversationsloggen.

Skicka chattmeddelanden under ett videosamtal

1. Gå med i videosamtal i Meet.
  2. Klicka på Chatt "" (uppe till höger).
  3. Skriv ett textmeddelande och klicka på ikonen Skicka Skicka.

Tips! Om du vill att gäster får redigera en fil måste du dela Google-filen med dem.

Google Workspace for Education-användare

Förhindra att deltagare skickar chattmeddelanden under ett videosamtal

Mötesorganisatörer kan förhindra att deltagarna skickar chattmeddelanden. Deltagarna kan fortfarande läsa meddelandena.

Om du stänger av chattmeddelanden i återkommande möten eller i möten som använder samma möteskod, sparas inställningen till nästa schemalagda möte. Om du stänger av chattmeddelanden i ett engångsmöte, ett möte med namn eller i ett direktmöte, aktiveras inställningen för chattmeddelanden igen när mötet avslutas.

Aktivera eller inaktivera chattmeddelanden

1. Gå med i videosamtal i Meet.
  2. Klicka på Värdinställningar längst ned.
  3. Aktivera eller inaktivera Skicka chattmeddelanden.

Tips! Om det inte går att aktivera eller inaktivera inställningen måste du kanske inaktivera Chrome-tillägget för Meet. Läs om att installera och hantera tillägg.