De iconen van de Google Meet- en Google Duo-app veranderen. Meer informatie

Chatberichten sturen naar deelnemers van videovergaderingen

Wilt u meer uit Google-apps halen op het werk of op school?  Meld u aan voor een kosteloze proefperiode voor Google Workspace

Tijdens een videovergadering kunt u berichten sturen naar de andere deelnemers vanaf een computer of mobiel apparaat.

Opmerkingen:

• Als u deelneemt vanuit een vergaderruimte via Google-hardware voor vergaderruimten, kunt u de berichten wel bekijken, maar zelf geen berichten sturen.
  • Berichten zijn zichtbaar voor iedereen in het gesprek.
  • U kunt alleen de chatberichten zien die worden uitgewisseld terwijl u deelneemt aan de videovergadering. U ziet niet de berichten die zijn gestuurd voordat u deelnam en alle berichten verdwijnen als u de videovergadering verlaat.
  • Belangrijk: Als een vergadering wordt opgenomen, wordt het chatgesprekslogboek ook opgeslagen.
  • Workspace-organisaties met beheerdersrechten kunnen deze functie aan- of uitzetten voor de hele organisatie.

Bekijk meer informatie over Google Meet-instellingen voor beheerders.

Een chatbericht sturen tijdens een videovergadering

1. Neem deel aan een Meet-videovergadering.
  2. Klik rechtsonder op Chat "".
  3. Typ een bericht.
  4. Klik op Sturen Verzenden.

Tip: Als u een bestand in de chat deelt, moet u de andere deelnemers er toegang toe geven.

Voorkomen dat deelnemers chatberichten sturen in een videovergadering

Belangrijk: Als u deze functie wilt gebruiken, moet u Hostbeheer aanzetten.

Hosts van vergaderingen kunnen voorkomen dat deelnemers chatberichten sturen. Deelnemers kunnen de berichten nog steeds lezen.

Als u chatberichten uitzet in terugkerende vergaderingen of vergaderingen die dezelfde vergaderingscode gebruiken, wordt de instelling opgeslagen voor de volgende geplande vergadering. Als u chatberichten in een eenmalige of instant-vergadering of een vergadering met een bijnaam uitzet, wordt de instelling voor chatberichten weer aangezet nadat de vergadering is afgelopen.

De mogelijkheid om chatberichten te sturen aan- of uitzetten

1. Neem deel aan een Meet-videovergadering.
  2. Klik rechtsonder op Opties voor host .
  3. Zet Chatberichten sturen aan of uit in het zijvenster dat wordt geopend.

Tip: Als u de instelling niet aan of uit kunt zetten, moet u misschien een Chrome-extensie voor Meet uitzetten. Meer informatie over hoe je extensies installeert en beheert