Chatberichten sturen naar deelnemers van videovergaderingen

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Tijdens een videovergadering kunt u berichten sturen naar de andere deelnemers vanaf een computer of mobiel apparaat.

Opmerkingen:

• Als u deelneemt vanuit een vergaderruimte via Google-hardware voor vergaderruimten, kunt u de berichten wel bekijken, maar zelf geen berichten sturen.
  • Berichten zijn zichtbaar voor iedereen in het gesprek.
  • U kunt alleen de chatberichten zien die worden uitgewisseld terwijl u deelneemt aan de videovergadering. De berichten die zijn gestuurd voordat u deelnam, worden niet getoond. Alle berichten verdwijnen als u de videovergadering verlaat.
  • Met uitzondering van vastgezette chatberichten kunt u alleen de chatberichten zien die worden uitgewisseld terwijl u deelneemt aan de videovergadering. Dit betekent het volgende:
    • Berichten die zijn gestuurd voordat u lid werd, worden niet getoond.
    • Als u de videovergadering verlaat, verdwijnen alle berichten.
  • Als u Meet gebruikt met voice-oversoftware, krijgt u een geluidsmelding als een chatbericht wordt gestuurd, maar worden de berichten niet uitgesproken. Open het chatdeelvenster om het bericht te horen.
  • Belangrijk: Als een vergadering wordt opgenomen, wordt het chatgesprekslogboek ook opgeslagen.
  • Workspace-organisaties met beheerdersrechten kunnen deze functie aan- of uitzetten voor de hele organisatie.

Bekijk meer informatie over Google Meet-instellingen voor beheerders.

Een chatbericht sturen tijdens een videovergadering

1. Neem deel aan een Meet-videovergadering.
  2. Klik rechtsonder op Chat .
  3. Typ een bericht.
  4. Klik op Verzenden Verzenden.

Een chatbericht sturen tijdens een videovergadering

Belangrijk:

• Vastgezette chats worden weergegeven voor alle deelnemers, inclusief deelnemers die nog niet deelnemen.
  • Gebruikers kunnen hun eigen berichten vastzetten en losmaken. Hosts kunnen de berichten van iedereen losmaken.

Zo zet u een chatbericht vast:

1. Plaats de cursor op een chatbericht.
  2. Klik rechtsboven op Vastzetten .

Voorkomen dat deelnemers chatberichten sturen in een videovergadering

Belangrijk: Als u deze functie wilt gebruiken, moet u Hostbeheer aanzetten.

Hosts van vergaderingen kunnen voorkomen dat deelnemers chatberichten sturen. Deelnemers kunnen de berichten nog steeds lezen.

Als u chatberichten uitzet in terugkerende vergaderingen of vergaderingen die dezelfde vergaderingscode gebruiken, wordt de instelling opgeslagen voor de volgende geplande vergadering. Als u chatberichten in een eenmalige of instant-vergadering of een vergadering met een bijnaam uitzet, wordt de instelling voor chatberichten weer aangezet nadat de vergadering is afgelopen.

De mogelijkheid om chatberichten te sturen aan- of uitzetten

1. Neem deel aan een Meet-videovergadering.
  2. Klik rechtsonder op Opties voor host .
  3. Zet Chatberichten sturen aan of uit in het zijvenster dat wordt geopend.

Tip: Als u de instelling niet aan of uit kunt zetten, moet u misschien een Chrome-extensie voor Meet uitzetten. Meer informatie over hoe u extensies installeert en beheert