De iconen van de Google Meet- en Google Duo-app veranderen. Meer informatie

Een videovergadering opnemen

U kunt videovergaderingen opnemen met deze Google Workspace-versies:

• Essentials
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Plus (beschikbaar voor gebruikers met een docenten- en leerlingenlicentie)
  • Teaching and Learning Upgrade (beschikbaar voor gebruikers met een Teaching and Learning Upgrade-licentie)
  • Workspace Individual-abonnement
  • Google One-abonnement met 2 TB of meer opslagruimte

Meer informatie over de beschikbare Meet-functies

Tip: Als u Google Workspace-beheerder bent en Google Meet beheert voor uw organisatie, moet u eerst het opnemen van vergaderingen toestaan.

Meer informatie over wie een vergadering kan opnemen

Als u een vergadering wilt opnemen, moet een Google Workspace-beheerder de mogelijkheid om vergaderingen op te nemen, aanzetten voor uw account.

U kunt in deze situaties opnemen:

• U bent de host hvan de vergadering.
  • U hoort niet bij de organisatie van de host, maar bent gepromoveerd tot co-host.
  • U hoort bij de organisatie van de host en hostbeheer staat uit.
  • U bent docent of mededocent bij vergaderingen die zijn gemaakt via Google Classroom.

Google Workspace for Education-accounts:

Education Fundamentals- of Education Standard-accounts: Docenten/medewerkers of leerlingen kunnen vergaderingen opnemen die ze hebben georganiseerd.
Teaching and Learning Upgrade-accounts: Iedereen in dezelfde organisatie als de organisator van de vergadering kan een vergadering opnemen.
Education Plus: Docenten/medewerkers of leerlingen kunnen vergaderingen opnemen die ze hebben georganiseerd en vergaderingen die zijn georganiseerd door iemand in hun organisatie.
Tip: U kunt geen vergadering opnemen waaraan u alleen deelneemt om te presenteren. Neem eerst deel aan de videovergadering, start uw presentatie en neem de vergadering vervolgens op.

Wat wordt er opgenomen in een videovergadering?

Belangrijk: Voordat u presenteert vanuit Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties, moet u deelnemen aan de vergadering om te zien of deze wordt opgenomen.

In opnamen is de actieve spreker te zien en alles wat er wordt gepresenteerd. Opnamen worden opgeslagen in de map met Meet-opnamen in Mijn Drive van de organisator. Er wordt een e-mail met de opnamelink naar de organisator van de vergadering gestuurd en naar de persoon die de opname heeft gestart. De link wordt toegevoegd aan de Agenda-afspraak.

Andere vensters of meldingen worden niet opgenomen. Als u een deelnemer vastzet, heeft dit geen invloed op wie er wordt weergegeven in de opname.

Deze mensen ontvangen een melding als een opname wordt gestart of gestopt, maar kunnen de opname niet bedienen:

• Mensen buiten uw organisatie
  • Gebruikers van de mobiele app
  • Mensen die inbellen met een telefoon

Als een deelnemer live ondertiteling aanzet tijdens de opname, wordt de ondertiteling niet opgenomen en niet geopend als u de opname afspeelt.

Belangrijk: Als een vergadering wordt opgenomen, wordt het chatgesprekslogboek ook opgeslagen.

Welk deel van een Meet-chat wordt opgenomen?

Chats worden opgenomen voor de duur van de video.

Waar wordt een Meet-chat opgeslagen?

Chats worden opgeslagen als sbv-bestand in de Drive van de organisator van de vergadering.

Hoe speel ik een transcript af?

Hoe u transcripts kunt afspelen, hangt af van welke mediaspeler u gebruikt. Chatcontent wordt weergegeven als ondertiteling als bestanden worden gedownload in een mediaspeler als VLC.

Wanneer vergaderingen opnemen

Het is handig om vergaderingen op te nemen als u de vergadering later wilt terugkijken of wilt delen met mensen die niet konden deelnemen. Voorbeeld:

• Teampresentaties die on demand beschikbaar moeten zijn voor leerlingen en nieuwe medewerkers
  • Conferencepresentaties die u later met mensen wilt delen
  • Virtuele trainingssessies die mensen on demand kunnen afspelen

Een opname starten en stoppen

Belangrijk: Opnemen is alleen beschikbaar vanuit Meet op een computer. Gebruikers in de mobiele app krijgen een melding als de opname wordt gestart of gestopt, maar kunnen zelf geen opnamen starten of stoppen.
Vergaderingen kunnen maximaal 8 uur lang worden opgenomen. Na 8 uur wordt de opname automatisch gestopt.
  1. Start of neem deel aan een vergadering in Google Meet.
  2. Klik onderaan op Activiteiten en danOpnemen.
  3. Klik op Opname starten.
  4. Klik in het venster dat wordt geopend op Starten.
  5. Wacht tot de opname begint. Deelnemers krijgen een melding als de opname wordt gestart of gestopt.
  6. Als u een opname wilt stoppen, klikt u op Activiteiten en dan Opnemen en dan Opname stoppen.
  7. Klik op Opname stoppen in het venster dat wordt geopend.
    • Tip: De opname stopt automatisch als alle deelnemers de vergadering hebben verlaten.

De opname wordt opgeslagen in de map Mijn Drive > Meet-opnamen van de organisator van de vergadering. De organisator van de vergadering en de persoon die de opname heeft gestart krijgen een e-mail met een link naar de opname.

Voor vergaderingen die worden gemaakt via:

• Google Agenda: de organisator van de vergadering is de gebruiker die de vergaderingsafspraak maakt in Google Agenda.
  • De homepage van Meet of een ander product, zoals Gmail of Jamboard: de organisator van de vergadering is de persoon die de vergadering start of de code genereert.

Een opname afspelen, delen, downloaden of opslaan

In Google Drive

Opnamen worden opgeslagen in de map Mijn Drive > Meet-opnamen van de organisator van de vergadering. Als de organisator wordt gewijzigd of de vergadering plaatsvindt buiten het tijdstip van de Agenda-afspraak, wordt de opnamelink naar de oorspronkelijke maker van de afspraak gestuurd.

Zo deelt u een opname:

1. Selecteer het bestand en dan Delen Add approver .
  2. Of klik op Link "" en dan plak de link in een e-mail of chatbericht.

Voor de beste resultaten downloadt u de opname en speelt u deze af op uw computer:

1. Selecteer het bestand en klik op Meer Meeren dan Downloaden "".
  2. Dubbelklik op het gedownloade bestand om het af te spelen.
    • Dubbelklik in Drive op de opname om deze af te spelen. U ziet 'Wordt nog verwerkt' totdat het bestand klaar is voor online weergave.

Als u een opname wilt toevoegen aan Mijn Drive, selecteert u het bestand en klikt u op Toevoegen aan Mijn Drive "".

Vanuit een e-maillink

Er wordt een e-mail met de opnamelink naar de organisator van de vergadering gestuurd en naar de persoon die de opname heeft gestart.
  1. Klik in de e-mail op de link en wacht tot de opname wordt geopend.
  2. Selecteer een optie:
    • Als u de opname wilt afspelen, klikt u op Afspelen "".
    • Als u de opname wilt delen, klikt u op Meer Meeren danDelen. Geef gebruikersnamen of e-mailadressen op en klik op Klaar.
Tip: U kunt ook een link kopiëren en delen.

Als u het bestand wilt downloaden, klikt u op Downloaden.

Als u de opname aan de huidige map wilt toevoegen, klikt u op Toevoegen aan Mijn Drive "".

In de Google Agenda-afspraak

Als de opname begint op het geplande tijdstip van de vergadering, wordt de opname gekoppeld aan de Google Agenda-afspraak. Deelnemers aan een vergadering in dezelfde organisatie (domein) als de organisator van de vergadering krijgen automatisch toegang tot de opname. Dit geldt alleen voor vergaderingen die zijn gemaakt via een Google-agenda.