Een videovergadering opnemen

Videovergaderingen opnemen is momenteel beschikbaar voor G Suite Enterprise, G Suite Enterprise for Education, G Suite Essentials en G Suite for Education. Zie G Suite-versies vergelijken voor meer informatie.

.
Tip: Als u G Suite-beheerder bent en u beheert Google Meet voor uw organisatie, dan moet u eerst vergaderingopnamen toestaan.

Wie kan een vergadering opnemen?

U kunt videovergaderingen opnemen die andere mensen later kunnen bekijken.

Als u een vergadering wilt opnemen, moet een G Suite-beheerder de mogelijkheid om vergaderingen op te nemen, inschakelen voor uw account.

U kunt in deze situaties opnemen:

• U bent de organisator van de vergadering.
  • U hoort bij dezelfde organisatie als de organisator.
  • U bent docent en u bent ingelogd op uw G Suite-account (geen leerling).

Meer informatie over de beschikbare Meet-functies

Wat wordt er opgenomen in een videovergadering?

Als praktische tip willen we u meegeven dat het beter is om andere deelnemers te informeren voordat u begint met opnemen.

In opnamen is de actieve spreker te zien en alles wat er wordt gepresenteerd. Opnamen worden opgeslagen in de map met Meet-opnamen in Mijn Drive van de organisator. Er wordt een e-mail met de opnamelink naar de organisator van de vergadering gestuurd en naar de persoon die de opname heeft gestart. De link wordt toegevoegd aan de Agenda-afspraak.

Andere vensters of meldingen worden niet opgenomen. Als u een deelnemer vastzet, heeft dit geen invloed op wie er wordt weergegeven in de opname.

Deze mensen ontvangen een melding als een opname wordt gestart of gestopt, maar kunnen de opname niet bedienen:

• Mensen buiten uw organisatie
  • Gebruikers van de mobiele app
  • Mensen die inbellen met een telefoon

Als een deelnemer live ondertiteling inschakelt tijdens de opname, wordt de ondertiteling niet opgenomen en niet geopend als u de opname afspeelt.

Belangrijk: Als een vergadering wordt opgenomen, wordt het chatgesprekslogboek ook opgeslagen.

Welk deel van een Meet-chat wordt opgenomen?

Chats worden opgenomen voor de duur van de video.

Waar wordt een Meet-chat opgeslagen?

Chats worden opgeslagen als .sbv-bestand in de Drive van de organisator van de vergadering.

Hoe speel ik een transcript af?

Hoe u transcripts kunt afspelen, hangt af van welke mediaspeler u gebruikt. Chatcontent wordt weergegeven als ondertiteling als bestanden worden gedownload in een mediaspeler als VLC.

Wanneer vergaderingen opnemen

Het is handig om vergaderingen op te nemen als u de vergadering later wilt terugkijken of wilt delen met mensen die niet konden deelnemen. Voorbeeld:

• Teampresentaties die on demand beschikbaar moeten zijn voor leerlingen en nieuwe medewerkers
  • Conferencepresentaties die u later met mensen wilt delen
  • Virtuele trainingssessies die mensen on demand kunnen afspelen

Een opname starten en stoppen

Belangrijk: Opnemen is alleen beschikbaar met de computerversie van Meet. Gebruikers in de mobiele app krijgen een melding als de opname wordt gestart of gestopt, maar kunnen zelf geen opnamen starten of stoppen.

U kunt niet opnemen als u alleen deelneemt aan de vergadering om te presenteren, bijvoorbeeld vanaf een laptop terwijl u zich al in een videovergaderruimte bevindt. Neem eerst deel aan de videovergadering, start uw presentatie en neem de vergadering vervolgens op.

1. Open Meet en dan start een vergadering of neem deel.
  2. Klik op Meer en danVergadering opnemen.
  3. Wacht tot de opname begint.
    Andere deelnemers krijgen een melding als de opname wordt gestart of gestopt.
  4. Klik als u klaar bent op Meer en danOpname stoppen.
    • De opname wordt ook gestopt als iedereen de vergadering heeft verlaten.
  5. Klik nogmaals op Opname stoppen om te bevestigen.
  6. Wacht tot het opnamebestand is gegenereerd en opgeslagen in de map Mijn Drive > Meet-opnamen van de organisator van de vergadering.
  7. Er wordt een e-mail met de opnamelink naar de organisator van de vergadering gestuurd en naar de persoon die de opname heeft gestart.

Een opname afspelen, delen, downloaden of opslaan

In Google Drive

Opnamen worden opgeslagen in de map Mijn Drive > Meet-opnamen van de organisator van de vergadering. Als de organisator wordt gewijzigd of de vergadering plaatsvindt buiten het tijdstip van de Agenda-afspraak, wordt de opnamelink naar de oorspronkelijke maker van de afspraak gestuurd.

Een opname delen:

1. Selecteer het bestand en dan Delen Add approver
  2. Of klik op Link "" en dan plak de link in een e-mail of chatbericht.

Voor de beste resultaten downloadt u de opname en speelt u deze af op uw computer:

1. Selecteer het bestand en klik op Meer Meeren dan Downloaden ""
  2. Dubbelklik op het gedownloade bestand om het af te spelen.
    • Dubbelklik in Drive op de opname om deze af te spelen. 'Wordt nog verwerkt' wordt weergegeven totdat het bestand klaar is voor online weergave.

Als u een opname wilt toevoegen aan Mijn Drive, selecteert u het bestand en klikt u op Toevoegen aan Mijn Drive "".

Vanuit een e-maillink

Er wordt een e-mail met de opnamelink naar de organisator van de vergadering gestuurd en naar de persoon die de opname heeft gestart.

1. Klik in de e-mail op de link en wacht tot de opname wordt geopend.
  2. Selecteer een optie:
    • Als u de opname wilt afspelen, klikt u op Afspelen "".
    • Als u de opname wilt delen, klikt u op Meer Meeren danDelen. Voer gebruikersnamen of e-mailadressen in en klik op Gereed.

Tip: U kunt ook een link kopiëren en delen.

Als u het bestand wilt downloaden, klikt u op Downloaden.

Als u de opname aan de huidige map wilt toevoegen, klikt u op Toevoegen aan Mijn Drive "".

In de Google Agenda-afspraak

Als de opname begint op het geplande tijdstip van de vergadering, wordt de opname gekoppeld aan de Google Agenda-afspraak. Deelnemers aan een vergadering in dezelfde organisatie-eenheid als de organisator van de vergadering krijgen automatisch toegang tot de opname. Dit geldt alleen voor vergaderingen die zijn gemaakt via een Google Agenda.