Een videovergadering livestreamen voor hosts

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Meer informatie over de geüpdatete functies voor livestreams

Belangrijk: U kunt een livestream alleen starten en stoppen via de computer.

Dit artikel geldt alleen voor hosts van vergaderingen en deelnemers die deelnemen via de link van de vergadering. Ga naar Een livestream bekijken voor meer informatie voor kijkers.

Meer informatie over welke Google Workspace-versies u nodig heeft om te livestreamen

Interne livestreaming en livestreaming voor meerdere domeinen is beschikbaar in deze Google Workspace-versies:

• Enterprise Starter
  • Enterprise Plus
  • Enterprise Standard
  • Education Plus: beschikbaar voor gebruikers met een docenten- of leerlinglicentie.
  • Teaching and Learning Upgrade: beschikbaar voor gebruikers met een Teaching and Learning Upgrade-licentie.

Vergelijk de Google Workspace-versies of bekijk meer informatie over de beschikbare Meet-functies.

Als livestreaming aanstaat voor uw werk- of schoolaccount, kunt u mensen in uw organisatie de videovergaderingen laten bekijken. Met livestreaming voor meerdere domeinen kunnen beheerders ook maximaal 50 verschillende vertrouwde Workspace-subdomeinen toestaan om deel te nemen aan hun livestreams. Het maximale aantal kijkers van de livestream is afhankelijk van uw Google Workspace-versie.

Tip: Als u Google Workspace-beheerder bent en Google Meet beheert voor uw organisatie, staat u livestreamen toe of stelt u livestreaming voor meerdere domeinen in.

Wie kan een livestream bekijken?

Alleen gasten in uw organisatie kunnen livestreams bekijken. Als uw beheerder livestreaming voor meerdere domeinen aanzet, kunnen gasten in uw organisatie en in vertrouwde Workspace-domeinen livestreams bekijken.

• Op een computer kunnen alle deelnemers in uw organisatie de stream stoppen en starten tijdens de vergadering en deze opnemen.
  • Gasten die kijken via de link van de livestream, hebben geen controle over de stream en de opname. Ga naar Een livestream bekijken voor meer informatie.

Tip: Organisatoren van livestreams zien bovenaan het scherm een aantal kijkers. De livestreamteller toont elke nieuwe kijker weergegeven tot de eerste 100 gebruikers. Na 100 gebruikers wordt het getal afgerond op de dichtstbijzijnde 5.

Ondersteunde Meet-browsers

U kunt livestreamvergaderingen bekijken via deze browsers:

• Chrome-browser
  • Microsoft® Edge®
  • Mozilla® Firefox®
  • Opera®
  • Apple® Safari®
Wat kunt u delen via een livestream met Meet?
  • Realtime training van medewerkers
  • Educatieve informatie met leerlingen
  • Conferentiemateriaal dat u niet fysiek kunt delen
  • Organisatiebrede presentaties met meerdere presentatoren
  • Gasten kunnen worden aangewezen als alleen-weergeven

Op uw mobiele apparaat kunt u geen Meet-livestreamafspraken plannen, starten of stoppen. Gebruik hiervoor Agenda of Meet op een computer.

Deelnemers die deelnemen via de link van de vergadering (niet via de link van de livestream), hebben nog steeds volledige toegang tot alle vergaderfuncties, zoals:

Het livestreamrapport bekijken

Na een livestream krijgt de organisator van de vergadering een e-mail met een Google Spreadsheets-rapport. Meer informatie over hoe u het livestreamrapport bekijkt