Delta i ett möte

Viktigt! Läs mer om att gå med i möten i den nya Meet-appen Meet-app.

Du kan gå med i ett videomöte i Google Meet, Google Kalender, Gmail osv. Det går även att ringa in till ett möte från en telefon eller ett mötesrum eller använda Google Meet utan Google-konto.

Läs om vilka möten du får gå med i

Användare med personligt konto

Användare med ett personligt konto får gå med i:

• Alla möten du inbjuds till av användare med personliga konton, Workspace Individual-prenumeranter och Google One-prenumeranter.
  • Vissa möten som du inbjuds till av andra Google Workspace-kontoanvändare.
    • Tips! Administratörer för vissa Workspace-användare kan begränsa dig från att gå med i möten.
Google One-prenumeranter

Som Google One-prenumerant får du gå med i:

• Alla möten du inbjuds till av användare med personliga konton, Workspace Individual-prenumeranter och Google One-prenumeranter.
  • Vissa möten som du inbjuds till av andra Google Workspace-kontoanvändare.
    • Tips! Administratörer för vissa Workspace-användare kan begränsa dig från att gå med i möten.
Google Workspace Individual-prenumeranter

Som prenumerant på Workspace Individual får du gå med i:

• Alla möten som du inbjuds till av användare med personliga konton, Workspace Individual-prenumeranter och Google One-prenumeranter.
  • Vissa möten som du inbjuds till av andra Google Workspace-kontoanvändare.
    • Tips! Administratörer för vissa Workspace-användare kan begränsa dig från att gå med i möten.
Google Workspace for Education-användare

Om du är Google Workspace for Education-användare styr Google Workspace-administratören vilka möten du får gå med i. Som standard får du gå med i möten om en Google Workspace-användare som inte är Workspace Individual-prenumerant organiserar, men administratören kan ändra det till något av följande:

• Endast möten organiserade av någon i organisationen.
  • Gå med i möten som organiseras av alla användare.
Workspace-användare

Som Google Workspace-användare styr Google Workspace-administratören vilka möten du får gå med i. Som standard får du gå med i alla möten med en Google Workspace-användare, användare med ett personligt konto, prenumerant på Workspace Individual eller Google One, om administratören inte begränsar det till något av följande:

• Endast möten organiserade av någon i organisationen.
  • Endast möten organiserade av Google Workspace-användare.
    • Tips! Det här inkluderar inte Workspace Individual-prenumeranter.

Läs mer om vem som får gå med i dina möten

Användare med personligt konto

Som användare med personligt konto får alla gå med i dina möten. Det här innefattar alla:

• Inloggade på ett personligt, Google One- eller Workspace Individual-konto.
  • I ett chattrum där möteslänken skapades.
  • I Google Workspace-organisationer vars administratörer tillåter det.
    • Tips! En del Workspace-administratörer kan begränsa användarna från att gå med i möten som du organiserar.
  • Ej inloggade på ett Google-konto.
    • Tips! Personen måste knacka för att släppas in i mötet.
Google One-prenumeranter

Som Google One-prenumerant får alla gå med i dina möten. Det här innefattar alla:

• Inloggade på ett personligt, Google One- eller Workspace Individual-konto.
  • I ett chattrum där möteslänken skapades.
  • I Google Workspace-organisationer vars administratörer tillåter det.
    • Tips! En del Workspace-administratörer kan begränsa användarna från att gå med i möten som du organiserar.
  • Ej inloggade på ett Google-konto.
    • Tips! Personen måste knacka för att släppas in i mötet.
Google Workspace Individual-prenumeranter

Som Workspace Individual-prenumerant får alla gå med i dina möten. Det här innefattar alla:

• Inloggade på ett personligt, Google One- eller Workspace Individual-konto.
  • I ett chattrum där möteslänken skapades.
  • Som ringer in per telefon.
  • I Google Workspace-organisationer vars administratörer tillåter det.
    • Tips! En del Workspace-administratörer kan begränsa användarna från att gå med i möten som du organiserar.
  • Ej inloggade på ett Google-konto.
    • Tips! Personen måste knacka för att släppas in i mötet.
Google Workspace for Education-användare

Viktigt! Som standard får endast användare i organisationen eller alla som ringer in per telefon gå med i mötena.

Google Workspace-administratören kan ändra vem som går med i dina möten till något av följande:

• [Standard] Endast användare i organisationen eller alla som ringer in per telefon.
  • Alla som är inloggade med ett Google-konto eller alla som ringer in per telefon.
  • Alla, även användare som inte är inloggade på ett Google-konto.
Workspace-användare

Viktigt! Som standard får alla användare gå med i dina möten. Det gäller även användare som inte är inloggade på ett Google-konto.

Google Workspace-administratören kan ändra vem som går med i dina möten till något av följande:

• Endast användare i organisationen eller alla som ringer in per telefon.
  • Alla som är inloggade med ett Google-konto eller alla som ringer in per telefon.
  • [Standard] Alla, även användare som inte är inloggade på ett Google-konto.
Gå med i ett videomöte från en händelse i Google Kalender
  1. Klicka på händelsen i vilken du vill delta i Google Kalender.
  2. Klicka på Anslut genom Google Meet.
  3. Klicka på Gå med nu i fönstret som öppnas.
Om Google Workspace-administratören tillåter det kan du även gå med från andra videokonferenssystem. Mer information finns i Konfigurera kompatibilitet.
Gå med i ett videomöte från Meet
I Meet kan du välja en schemalagd händelse eller ange en möteskod eller ett smeknamn.

Välja en schemalagd händelse

1. Skriv https://meet.google.com/ i en webbläsare.
  2. Välj mötet på listan med schemalagda händelser. Endast möten schemalagda i Google Kalender visas i Google Meet.
  3. Klicka på Gå med nu.

Tips! En ljudsignal hörs när de fem första personerna går med. Därefter får du en tyst avisering för alla nya deltagare.

Ange en möteskod eller ett smeknamn

1. Skriv https://meet.google.com/ i en webbläsare.
  2. Klicka på Ange kod eller länk > klicka på Gå med.
  3. Ange en möteskod eller ett mötesnamn.
    • Möteskoden är bokstäverna i slutet av möteslänken. Du behöver inte ange bindestreck.
    • Du kan endast använda mötesnamn för personer i organisationen. Den här funktionen är för närvarande endast tillgänglig för Google Workspace-användare.
    • Om organisationen har köpt och installerat en enhet med Meet-maskinvara kan du även ange möteskoden eller smeknamnet på den enheten.

• Lämna fältet tomt om du vill starta ett nytt möte med en ny kod.

4. Klicka på Fortsätt och sedan på Gå med nu.
Gå med i ett videomöte från Gmail Gå med i ett videomöte med en möteslänkadress
Ibland finns det inte tillräckligt med tid att planera ett möte och boka ett rum. Med Meet kan du gå med i ett oplanerat videomöte genom att klicka på möteslänkadressen som skickas till dig i ett sms eller e-postmeddelande.
  1. Klicka på möteslänken du fått i chattmeddelande eller e-post.
  2. Följ anvisningarna på skärmen och gå med i mötet.

Tips! Det är endast deltagare i kalenderinbjudan som får delta utan en uttrycklig begäran om att gå med i möten. Deltagare som inte finns i kalenderinbjudan måste begära att få gå med i ett möte genom att ”knacka”, vilket måste godkännas av mötesorganisatören.

Ringa in till ett möte med en telefon
Viktigt! Du kan endast ringa in till möten med en telefon om mötet organiseras av en Google Workspace-användare.

Ett telefonnummer läggs endast till om administratörer aktiverar uppringningsfunktionen.

Om Google Workspace-administratören tillåter kan du ringa för ljudåtkomst till ett Meet-videomöte upp till 15 minuter innan mötet startar och tills det slutar. Om någon redan deltar i mötet och ger dig åtkomst kan du gå med snabbare.

Du kan tillhöra en annan organisation eller ha en annan Google Workspace-utgåva än händelsens organisatör. Om du finns med i organisatörens företagskatalog ser deltagarna ditt namn i mötet. Annars ser de bara ett delvist telefonnummer.

• Andra deltagare ska alltid kontrollera att en användare som deltar via telefon är rätt person.
  • Alla som ringer in räknas mot maxgränsen.
  • Standardavgifter för samtal tillkommer.

Gå med i ett möte med ett telefonnummer

Tips! Om du försöker ringa in till ett möte innan det startar kan du få ett felmeddelande om att pinkoden inte kan identifieras.

Du kan ringa in under den schemalagda mötestiden med hjälp av någon av följande metoder:

• Ange telefonnumret som finns i Google Kalender-händelsen eller mötesinbjudan.
    Ange sedan pinkoden och tryck #.
  • Tryck på telefonnumret från Meet- eller Kalender-appen.
    Pinkoden matas in automatiskt.

Alla Google Workspace-utgåvor inkluderar ett amerikanskt telefonnummer. Utgåvorna G Suite Basic, G Suite Business, Google Workspace Essentials, Enterprise och Education Plus har även stöd för nummer från andra länder i Meet-videomöten.

Om organisationen aktiverar Meets globala samtal blir fler internationella nummer tillgängliga. Avgifter för rikssamtal och användning från mobiloperatören kan tillkomma.

Slå av eller på telefonens ljud

Ditt ljud slås av om en annan mötesdeltagare slår av det eller om du
  • trycker på *6.
  • har telefonens volym på den lägsta nivån
  • går med efter den femte deltagaren.
Tryck på *6 igen eller höj volymen för att slå på ljudet.

Lista med länder som har stöd för att ringa in till ett möte

En fullständig lista över länder finns i Länder med stöd för uppringning.

Gå med i ett videomöte från ett Google-mötesrum
  • Välj mötet på listan med schemalagda händelser med fjärrkontrollen till Googles maskinvara för mötesrum.
  • Ange möteskoden eller smeknamnet i Googles maskinvara för mötesrum.
Gå med i ett videomöte från ett externt system

Om organisationen tillåter får du gå med i möten på enheter från tredje part.

Mer information om administratörskonfiguration finns i Tillåt att enheter från tredje part går med i Meet-samtal.

Zoom Rooms-enheter

Välj ett alternativ om du vill gå med i ett Google Meet-samtal på en Zoom Room-enhet:

• Tryck på händelsen i enhetens kalender om mötet schemalades i förväg.
  • Tryck på Google Meet-ikonen och ange möteskoden.

Cisco Webex-enheter

Välj ett alternativ om du vill gå med i ett Google Meet-samtal på en Cisco Webex-enhet:

• Tryck på händelsen i enhetens kalender om mötet schemalades i förväg.
  • Tryck på Google Meet-ikonen och ange möteskoden.

Andra externa system med Pexip

1. Klicka på händelsen i vilken du vill delta i Google Kalender.
  2. Välj Fler alternativ för att gå med.
  3. Välj System från tredje part.
  4. Följ anvisningarna för att gå med på ditt system.

Vad du kan inte göra

Om du går med från ett externt system kan du inte använda Meet för att styra funktioner, som din kamera eller mikrofon. Använd istället kontrollerna från tredje part. Du kan till exempel inte göra följande från det externa systemet:
  • visa eller skriva i möteschatten
  • starta eller stoppa Meet-inspelningar
  • godkänna eller blockera andra deltagare
  • aktivera eller inaktivera andra deltagare.
Andra Meet-deltagare kan inte inaktivera ditt rum.
Gå med i ett videomöte utan ett Google-konto
Viktigt! Följande information gäller för möten som organiseras av Google Workspace-användare.
Du behöver inget Google-konto för att delta i Meet-videomöten. Om du inte har ett Google-konto måste dock mötesorganisatören eller någon från organisationen ge dig åtkomst till mötet.
Tips! Om du inte är inloggad på ett Google- eller Gmail-konto kan du inte gå med på en mobil enhet.

Gå med i ett videomöte med en möteslänk

1. Öppna chattmeddelandet eller e-postmeddelandet med möteslänken. Klicka på möteslänken.
  2. Klicka på Be om att få gå med.
  3. När någon i mötet ger dig åtkomst går du med i det.

Gå med i ett videomöte från Meet

1. Öppna meet.google.com.
  2. Klicka på Använd en möteskod.
  3. Ange koden och klicka på Fortsätt.
  4. Klicka på Be om att få gå med.
  5. När någon i mötet ger dig åtkomst går du med i det.

Övriga anteckningar

• När du går med i ett möte delar vi ditt mötes-ID med mötets värddomän för felsökning och granskning. En mötesidentifierare är din e-postadress eller ditt telefonnummer om du har ringt till mötet.
  • För användare på Meet med ett personligt Google-konto: När en användare flaggad som stötande i ett möte försöker gå med i ett annat möte får moderatorn det här meddelandet: Den här personen är misstänkt för tidigare överträdelser.