Duo ja Meet ovat yhdistyneet uudeksi Meet-sovellukseksi. Alkuperäisen Meetin käyttäjät voivat ladata uuden sovelluksen.

Kokoukseen liittyminen

Tärkeää: Tutustu, miten kokoukseen liittyminen toimii uudessa Meet-sovelluksessa Meet-sovellus.

Voit liittyä videokokoukseen esimerkiksi Google Meetin, Google Kalenterin tai Gmailin kautta. Voit myös osallistua kokoukseen soittamalla puhelimella tai kokoushuoneesta tai voit käyttää Google Meetiä ilman Google-tiliä.

Kenen kokouksiin sinä voit liittyä

Henkilökohtaisten tilien käyttäjät

Henkilökohtaisen tilin käyttäjänä voit liittyä

• kaikkiin kokouksiin, joihin olet saanut kutsun henkilökohtaisen tilin käyttäjältä, Workspace Individual ‑tilaajalta tai Google One ‑tilaajalta
  • joihinkin kokouksiin, joihin olet saanut kutsun joltakulta muulta Google Workspace ‑tilin käyttäjältä.
    • Vinkki: Tiettyjen Workspace-käyttäjien järjestelmänvalvojat voivat rajoittaa liittymistäsi kokouksiin.
Google One ‑tilaajat

Google One ‑tilaajana voit liittyä

• kaikkiin kokouksiin, joihin olet saanut kutsun henkilökohtaisen tilin käyttäjältä, Workspace Individual ‑tilaajalta tai Google One ‑tilaajalta
  • joihinkin kokouksiin, joihin olet saanut kutsun joltakulta muulta Google Workspace ‑tilin käyttäjältä.
    • Vinkki: Tiettyjen Workspace-käyttäjien järjestelmänvalvojat voivat rajoittaa liittymistäsi kokouksiin.
Google Workspace Individual ‑tilaajat

Workspace Individual ‑tilaajana voit liittyä

• kaikkiin kokouksiin, joihin olet saanut kutsun henkilökohtaisen tilin käyttäjältä, Workspace Individual ‑tilaajalta tai Google One ‑tilaajalta
  • joihinkin kokouksiin, joihin olet saanut kutsun joltakulta muulta Google Workspace ‑tilin käyttäjältä.
    • Vinkki: Tiettyjen Workspace-käyttäjien järjestelmänvalvojat voivat rajoittaa liittymistäsi kokouksiin.
Google Workspace for Education ‑käyttäjät

Jos olet Google Workspace for Education ‑käyttäjä, Google Workspace ‑järjestelmänvalvoja päättää, mihin kokouksiin voit liittyä. Oletuksena voit liittyä kaikkiin sellaisen Google Workspace ‑käyttäjän järjestämiin kokouksiin, joka ei ole Workspace Individual ‑tilaaja. Järjestelmänvalvoja voi kuitenkin valita asetukseksi jonkin seuraavista:

• Voit liittyä vain organisaation jäsenten järjestämiin kokouksiin.
  • Voit liittyä kaikkien käyttäjien järjestämiin kokouksiin.
Workspace-käyttäjät

Jos olet Google Workspace ‑käyttäjä, Google Workspace ‑järjestelmänvalvoja päättää, mihin kokouksiin voit liittyä. Oletuksena voit liittyä Google Workspace ‑käyttäjän, henkilökohtaisen tilin käyttäjän, Workspace Individual ‑tilaajan tai Google One ‑tilaajan järjestämiin kokouksiin, ellei järjestelmänvalvoja ole rajoittanut liittymistä jollain seuraavista tavoista:

• Voit liittyä vain organisaatiosi jäsenten järjestämiin kokouksiin.
  • Voit liittyä vain Google Workspace ‑käyttäjien järjestämiin kokouksiin.
    • Vinkki: Tämä ei sisällä Workspace Individual ‑tilaajia.

Ketkä voivat liittyä omiin kokouksiisi

Henkilökohtaisten tilien käyttäjät

Jos käytät henkilökohtaista tiliä, kaikki voivat liittyä kokouksiisi, eli liittyminen on mahdollista seuraavissa tilanteissa:

• Käyttäjä on kirjautunut henkilökohtaiselle tilille tai Google One‑ tai Workspace Individual ‑tilille.
  • Käyttäjä on chat-huoneessa, jossa kokouslinkki on luotu.
  • Käyttäjä kuuluu Google Workspace ‑organisaatioon, jonka järjestelmänvalvoja sallii liittymisen.
    • Vinkki: Osa Workspace-järjestelmänvalvojista saattaa rajoittaa käyttäjien liittymistä järjestämiisi kokouksiin.
  • Käyttäjä ei ole kirjautunut Google-tilille.
    • Vinkki: Käyttäjien on koputettava päästäkseen kokoukseen.
Google One ‑tilaajat

Jos olet Google One ‑tilaaja, kaikki voivat liittyä kokouksiisi, eli liittyminen on mahdollista seuraavissa tilanteissa:

• Käyttäjä on kirjautunut henkilökohtaiselle tilille tai Google One‑ tai Workspace Individual ‑tilille.
  • Käyttäjä on chat-huoneessa, jossa kokouslinkki on luotu.
  • Käyttäjä kuuluu Google Workspace ‑organisaatioon, jonka järjestelmänvalvoja sallii liittymisen.
    • Vinkki: Osa Workspace-järjestelmänvalvojista saattaa rajoittaa käyttäjien liittymistä järjestämiisi kokouksiin.
  • Käyttäjä ei ole kirjautunut Google-tilille.
    • Vinkki: Käyttäjien on koputettava päästäkseen kokoukseen.
Google Workspace Individual ‑tilaajat

Jos olet Workspace Individual ‑tilaaja, kaikki voivat liittyä kokouksiisi, eli liittyminen on mahdollista seuraavissa tilanteissa:

• Käyttäjä on kirjautunut henkilökohtaiselle tilille tai Google One‑ tai Workspace Individual ‑tilille.
  • Käyttäjä on chat-huoneessa, jossa kokouslinkki on luotu.
  • Käyttäjä osallistuu soittamalla.
  • Käyttäjä kuuluu Google Workspace ‑organisaatioon, jonka järjestelmänvalvoja sallii liittymisen.
    • Vinkki: Osa Workspace-järjestelmänvalvojista saattaa rajoittaa käyttäjien liittymistä järjestämiisi kokouksiin.
  • Käyttäjä ei ole kirjautunut Google-tilille.
    • Vinkki: Käyttäjien on koputettava päästäkseen kokoukseen.
Google Workspace for Education ‑käyttäjät

Tärkeää: Oletuksena vain organisaatiosi jäsenet tai soittamalla osallistuvat voivat liittyä kokouksiisi.

Google Workspace ‐järjestelmänvalvoja voi valita kokoukseen liittymisen asetukseksi jonkin seuraavista:

• [oletus] vain organisaation jäsenet tai soittamalla osallistuvat
  • kaikki Google-tilille kirjautuneet tai soittamalla osallistuvat
  • kaikki, myös Google-tilille kirjautumattomat käyttäjät.
Workspace-käyttäjät

Tärkeää: Oletuksena kaikki voivat liittyä kokouksiisi. Tämä koskee myös käyttäjiä, jotka eivät ole kirjautuneet Google-tilille.

Google Workspace ‐järjestelmänvalvoja voi valita kokoukseen liittymisen asetukseksi jonkin seuraavista:

• vain organisaation jäsenet tai soittamalla osallistuvat
  • kaikki Google-tilille kirjautuneet tai soittamalla osallistuvat
  • [oletus] kaikki, myös Google-tilille kirjautumattomat käyttäjät.
Videokokoukseen liittyminen Google Kalenterin tapahtumasta
  1. Klikkaa Google Kalenterin tapahtumaa, johon haluat liittyä.
  2. Klikkaa Liity Google Meetin avulla.
  3. Klikkaa avautuvasta ikkunasta Liity nyt.
Jos Google Workspace ‑järjestelmänvalvojasi sallii, voit liittyä myös jostakin muusta videokonferenssijärjestelmästä. Lue lisää yhteentoimivuuden määrittämistä käsittelevästä artikkelista.
Videokokoukseen liittyminen Meetistä
Voit valita Meetissä ajoitetun tapahtuman tai kirjoittaa kokouskoodin tai lyhytnimen.

Ajoitetun tapahtuman valitseminen

1. Siirry selaimella osoitteeseen https://meet.google.com/.
  2. Valitse kokous ajoitettujen tapahtumien luettelosta. Vain Google Kalenterin kautta ajoitetut kokoukset näkyvät Google Meetissä.
  3. Valitse Liity nyt.

Vinkki: Kuulet merkkiäänen, kun ensimmäiset viisi osallistujaa ovat paikalla. Sen jälkeen saat äänettömän ilmoituksen, kun uusi henkilö liittyy mukaan.

Kokouskoodin tai lyhytnimen lisääminen

1. Siirry selaimella osoitteeseen https://meet.google.com.
  2. Valitse Lisää koodi tai linkki > valitse Liity.
  3. Lisää kokouskoodi tai lyhytnimi.
    • Kokouksen koodi on kirjainjono kokouksen linkin lopussa. Väliviivoja ei tarvitse lisätä.
    • Voit käyttää kokousten lyhytnimiä vain organisaatiosi jäsenten kanssa. Tämä ominaisuus on tällä hetkellä vain Google Workspace ‑käyttäjien saatavilla.
    • Jos organisaatiosi on ostanut ja asentanut Meet-laitteiston, voit myös kirjoittaa kokouskutsun tai lempinimen kyseiseen laitteeseen.

• Jätä kenttä tyhjäksi, jotta voit aloittaa uuden kokouksen uudella koodilla.

4. Klikkaa Jatka ja sitten Liity nyt.
Videokokoukseen liittyminen Gmailista Videokokoukseen liittyminen kokouksen linkin URL-osoitteella
Aina ei ole aikaa ajoittaa kokousta ja varata huonetta. Meetin kautta voit liittyä spontaaniin videokokoukseen klikkaamalla kokouksen linkin URL-osoitetta, jonka on lähetetty sinulle tekstiviestissä tai sähköpostissa.
  1. Klikkaa kokouksen linkkiä, joka on lähetetty sinulle chat-viestissä tai sähköpostissa.
  2. Liity kokoukseen näytön ohjeiden mukaisesti.

Vinkki: Vain kalenterikutsun saaneet osallistujat voivat liittyä ilman erillistä liittymispyyntöä. Osallistujat, jotka eivät ole saaneet kalenterikutsua, voivat "koputtamalla" pyytää kokouksen järjestäjältä lupaa liittyä kokoukseen.

Kokoukseen osallistuminen soittamalla
Tärkeää: Voit soittaa kokoukseen puhelimella vain, jos kokouksen järjestäjä on Google Workspace ‑käyttäjä.

Puhelinnumero lisätään vain, jos järjestelmänvalvojat ovat ottaneet soittamalla osallistumisen käyttöön.

Jos Google Workspace ‑järjestelmänvalvojasi sallii, voit osallistua Meet-videokokoukseen pelkän äänipuhelun kautta. Voit soittaa kokoukseen aikaisintaan 15 minuuttia ennen sen alkua ja siitä eteenpäin kokouksen päättymiseen asti. Jos joku on jo kokouksessa ja antaa sinulle luvan, voit liittyä aikaisemmin.

Voit olla eri organisaatiossa tai käyttää jotakin muuta Google Workspacen versioita kuin tapahtuman järjestäjä. Jos olet järjestäjän yrityshakemistossa, osallistujat näkevät nimesi kokouksessa. Muussa tapauksessa he näkevät vain osittaisen puhelinnumeron.

• Muiden osallistujien pitää aina varmistaa, että oikea henkilö soittaa kokoukseen.
  • Soittamalla osallistuvat lasketaan mukaan kokouksen osallistujamäärään.
  • Tavalliset puhelumaksut veloitetaan.

Kokoukseen osallistuminen puhelinnumerolla

Vinkki:  Jos soitat kokoukseen ennen sen alkamista, voit saada virheilmoituksen, jonka mukaan PIN-koodia ei tunnisteta.

Voit osallistua soittamalla ajoitetun kokouksen aikana jollakin seuraavista tavoista:

• Kirjoita puhelinnumero, joka on Google Kalenterin tapahtumassa tai kokouskutsussa.
    Kirjoita sitten PIN-koodi ja paina #.
  • Napauta puhelinnumeroa Meet- tai kalenterisovelluksesta.
    PIN-koodi syötetään automaattisesti.

Kaikki Google Workspacen versiot sisältävät yhdysvaltalaisen puhelinnumeron. G Suite Basic-, G Suite Business-, Google Workspace Essentials-, Enterprise- ja Education Plus ‑versiot tukevat myös kansainvälisiä puhelinnumeroita Meet-videokokouksissa.

Jos organisaatiosi laittaa Meet Global Dialingin päälle, käytettävissä on useampia kansainvälisiä numeroita. Operaattori saattaa veloittaa käytöstä ja kaukopuheluista.

Puhelimen mykistäminen tai mykistyksen poistaminen

Sinut on mykistetty, jos joku kokouksen osallistujista mykistää sinut, tai seuraavissa tilanteissa:
  • Painat *6.
  • Puhelimesi äänenvoimakkuus on alimmalla tasolla.
  • Liityt 5. osallistujan jälkeen.
Poista mykistys painamalla uudelleen *6 tai lisäämällä äänenvoimakkuutta.

Maat, joissa kokoukseen voi osallistua soittamalla

Kattava maaluettelo on osiossa Maat, joissa voi osallistua soittamalla.

Videokokoukseen liittyminen Google-kokoushuoneesta
  • Valitse kokous ajoitettujen tapahtumien luettelosta Googlen kokoustilalaitteiston kaukosäätimellä.
  • Lisää kokouskoodi tai lyhytnimi Googlen kokoustilalaitteiston laitteeseen.
Videokokoukseen liittyminen kolmannen osapuolen järjestelmästä

Voit liittyä kokouksiin kolmannen osapuolen laitteilta, jos organisaatiosi sallii sen.

Lisätietoja järjestelmänvalvojan määrityksistä on artikkelissa Allow 3rd party devices to join Meet calls.

Zoom Rooms ‑laitteet

Voit liittyä Google Meet ‐puheluun Zoom Rooms ‐laitteella seuraavilla tavoilla:

• Napauta laitteen kalenterissa olevaa tapahtumaa, jos kokouksen ajankohta on sovittu etukäteen.
  • Napauta Google Meet ‐kuvaketta ja lisää kokouskoodi.

Cisco Webex ‐laitteet

Voit liittyä Google Meet ‐puheluun Cisco Webex ‐laitteella seuraavilla tavoilla:

• Napauta laitteen kalenterissa olevaa tapahtumaa, jos kokouksen ajankohta on sovittu etukäteen.
  • Napauta Google Meet ‐kuvaketta ja lisää kokouskoodi.

Pexipiä käyttävät muut kolmannen osapuolen järjestelmät

1. Klikkaa Google Kalenterin tapahtumaa, johon haluat liittyä.
  2. Valitse Lisää liittymisvaihtoehtoja.
  3. Valitse Kolmannen osapuolen järjestelmät.
  4. Liity järjestelmästäsi seuraamalla ohjeita.

Mitä et voi tehdä

Jos liityt kolmannen osapuolen järjestelmästä, et voi käyttää Meetin säätimiä esimerkiksi kameran tai mikrofonin hallintaan. Käytä sen sijaan kolmannen osapuolen säätimiä. Kolmannen osapuolen järjestelmästä et voi tehdä esimerkiksi seuraavia asioita:
  • Lukea kokouksen chatiä tai kirjoittaa siihen.
  • Aloittaa tai lopettaa Meetin tallennuksen
  • Hyväksyä tai estää muita osallistujia.
  • Mykistää muita osallistujia tai poistaa mykistyksen.
Muut Meetin osallistujat eivät voi mykistää huonettasi.
Videokokoukseen liittyminen ilman Google-tiliä
Tärkeää: Seuraavat tiedot koskevat Google Workspace ‑käyttäjien järjestämiä kokouksia.
Et tarvitse Google-tiliä Meetin videokokouksiin osallistumiseen, mutta jos sinulla ei ole Google-tiliä, kokouksen järjestäjän tai jonkun organisaation jäsenen pitää antaa sinulle lupa liittyä kokoukseen.
Vinkki: Jos et ole kirjautunut Google- tai Gmail-tilille, et voi liittyä mobiililaitteeltasi.

Videokokoukseen liittyminen kokouksen linkillä

1. Avaa chat-viesti tai sähköposti, joka sisältää kokouksen linkin > klikkaa kokouksen linkkiä.
  2. Valitse Pyydä liittymistä.
  3. Kun joku kokouksen osallistujista antaa sinulle luvan, voit liittyä mukaan.

Videokokoukseen liittyminen Meetistä

1. Siirry osoitteeseen meet.google.com.
  2. Valitse Käytä kokouskoodia.
  3. Kirjoita koodi ja valitse Jatka.
  4. Valitse Pyydä liittymistä.
  5. Kun joku kokouksen osallistujista antaa sinulle luvan, voit liittyä mukaan.

Muut huomautukset

• Kun liityt kokoukseen, kokoustunnisteesi jaetaan kokouksen järjestäjän verkkotunnukselle vianetsintä- ja auditointitarkoituksiin. Kokoustunniste on sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi (jos liityit kokoukseen soittamalla).
  • Meet-käyttäjät, joilla on henkilökohtainen Google-tili: Kun käyttäjä, joka on saanut kokouksessa merkinnän väärinkäytöstä, yrittää liittyä toiseen kokoukseen, moderaattori saa seuraavan viestin: "Henkilöä epäillään aiemmin tehdystä väärinkäytöstä."