Starta eller schemalägga ett Google Meet-videomöte

Det går att konfigurera eller starta ett nytt Google Meet-videomöte med:

• Meet
  • Gmail
  • Google Kalender
  • Google Chat (endast mobila enheter)
  • Annat schemaläggningssystem
Tips! Kontrollera när möteskoder upphör att gälla för att säkerställa att du inte går med i möten med en ogiltig kod och för att bättre planera för framtida möten du skapar. Läs mer om möteskoder i Google Meet.

Skaffa Meet-appen

1. Öppna App Store
  2. Ladda ned och installera Google Meet-appen Meet-app.
  3. Öppna appen genom att trycka på Google Meet-appen Meet-app på enheten.

Samtal synkroniseras så att du kan starta ett videomöte på en enhet och fortsätta på en annan.

Skapa ett möte i Google Meet-appen

Kontrollera att du har den senaste versionen av Meet-appen.

1. Öppna Meet-appen Meet-app.
  2. Tryck på Nytt Camera längst ned till höger.
  3. Tryck på Share link Skapa ett nytt möte.
    • Välj ett alternativ om du vill dela en möteslänk:
      • Kopiera Content copy
        • Det går att skicka länken per e-post eller sms.
      • Dela
    • Tryck på Anslut till möte Create New Meeting för att gå med i möte som du skapade.

Schemalägga ett möte i Google Meet-appen

1. Öppna Meet-appen Meet-app.
  2. Tryck på Nytt Camera längst ned till höger.
  3. Tryck på Calendar Schemalägg i Google Kalender.
  4. Tryck på Spara överst till höger.
  5. Använd bakåtknappen för att återgå till Meet-appen Meet-app.
  6. Öppna mötet:
    • På startskärmen i Meet-appen
    • Genom möteslänken i kalenderhändelsen

Starta ett möte i Meet-appen (original)

1. Öppna Meet-appen (original) .
  2. Tryck på Nytt möte.
  3. Välj ett alternativ:
    • Skaffa en möteslänk att dela: Skapar en möteslänk som du kan dela för ett möte nu eller senare. Tryck på Dela inbjudan för att bjuda in andra. Gå med i mötet genom att klistra in koden i fältet Anslut med kod.
      • Tips! Google Workspace-användare får Hämta anslutningsinformation att dela. Det fungerar likadant som Hämta en möteslänk att dela.
    • Starta ett direktmöte: Skapa ett möte som du går med i nu.
    • Calendar Schemalägg i Google Kalender: Om du vill schemalägga ett möte dirigeras du till appen Google Kalender.

Schemalägg ett videomöte i appen Google Kalender

1. Öppna appen Google Kalender Kalender.
  2. Tryck på Lägg till Händelse.
  3. Lägg till gäster
  4. Tryck på Klar följt av Spara.

Aktivera Alla är tittare:

1. Öppna Google Kalender på din iPhone eller iPad.
  2. Skapa ett nytt möte och lägg till gäster.
  3. Öppna Värdkontroller i mötesinbjudan i Google Kalender.
  4. Aktivera Värdhantering.
  5. Aktivera Alla är tittare som standard på fliken Gäster.
  6. Valfritt: Lägg till medverkande.
    • Lägg till gäster i inbjudan om du vill lägga till medverkande.
    • Tips! Om deras e-post inte visas måste du först kontrollera att de läggs till i inbjudan.

Läs mer om att tilldela rollen Skrivskyddad i Google Meet.

Styra mötesåtkomst med värdkontroller

Använd värdkontroller för att hantera vem som får gå med i dina möten.

1. Välj en händelse i Google Kalender.
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Välj mötesåtkomsttyp på fliken Värdkontroller under Mötesåtkomst:
    • Öppet: Alla med en möteslänk får gå med i dina möten. Ingen behöver knacka.
    • Betrodda: Alla inom värdens organisation får gå med utan att knacka. Alla utanför organisationen men inbjudna genom en Google Kalender-händelse får gå med utan att knacka. Alla andra måste knacka.
    • Begränsade: Alla som bjuds in genom en Google Kalender-händelse eller inifrån mötet av en värd får gå med. Alla andra måste knacka.
      • Inte tillgängligt för konsumentanvändare.
  4. Valfritt: Välj om du måste gå med i mötet före någon annan genom att aktivera Värden måste gå med före alla andra.
  5. Tryck på Spara.

Tips! Inställningarna finns på mötesnivå och olika möten kan ha olika alternativ för mötesåtkomst. Återkommande möten behåller samma inställningar som det första mötet.

Läs mer om standardinställningarna

• Enterprise-användare: Alla nya möten är inställda på Betrodda och dina gäster får som standard gå med före dig.
  • Education-användare: Nya möten som skapas genom Google Classroom ställs in på Begränsat och gästerna får inte gå med före dig. Alla andra nya möten är inställda på Betrodda och dina gäster får som standard gå med före dig.
  • Konsumentanvändare: Alla nya möten är inställda på Betrodda och dina gäster får som standard gå med före dig. Alla som bjuds in med Google Kalender-inbjudan anses vara Betrodda.

Starta ett videomöte direkt i Gmail eller Chat

Starta ett videomöte direkt i Gmail eller Chat.