Start eller planlegg Google Meet-videomøter

Du kan opprette eller starte nye Google Meet-videomøter fra

• Meet
  • Gmail
  • Google Kalender
  • Google Chat (bare på mobil)
  • andre systemer for tidsplanlegging
Tips: For å sikre at du ikke blir med på møter med utløpte koder, og for å planlegge bedre for fremtidige møter du oppretter, bør du sjekke når møtekodene utløper. Finn ut mer om møtekoder i Google Meet.

Start videomøter fra Meet

1. Gå til Google Meet.
  2. Klikk på Nytt møte.
  3. Velg et alternativ:
    • Opprett et møte som skal starte senere:
      • Du kan dele møtedetaljene for et fremtidig møte ved å kopiere møtelinken og dele den med deltakerne.
      • For å starte møtet direkte med denne linken, lim inn linken i en nettleser, eller skriv inn linken i feltet «Skriv inn en kode eller link» og så klikk på Bli med.
    • Start et møte med en gang: Opprett et nytt møte, og bli med i møtet direkte.
    • Planlegg i Google Kalender: For å planlegge et møte blir du sendt til Google Kalender.

Tips: Google Workspace Essentials-brukere kan ikke planlegge møter i Google Kalender.

Start videomøter fra Gmail

Viktig: For å starte videomøter fra Gmail må du slå på Meet i Gmail.
  1. Åpne Gmail.
  2. Klikk på Nytt møte i Møte-delen.
  3. For å sende møteinvitasjonen via en link eller e-post, klikk på Send invitasjon
    • For å kopiere møtedetaljene, klikk på Kopiér møteinvitasjonen.
    • For å sende en invitasjon via e-post, klikk på Del via e-post.
  4. Når du er klar til å bli med på møtet, klikker du på Bli med nå.
  5. Før du blir med på det første møtet ditt, må du gi tjenesten tilgang til mikrofonen og kameraet ditt. Når du har gitt tillatelse, gjelder dette:
    • For å slå mikrofonen på eller av, klikk på Mikrofon Mikrofon.
    • For å slå kameraet på eller av, klikk på Kamera Videoanrop.
  6. For å bli med i samtalen, klikk på Bli med nå.
  7. For å avslutte samtalen, klikk på Forlat samtalen Call end icon.

Start videomøter direkte fra Gmail eller Chat

Start videomøter direkte fra Gmail eller Chat.

Planlegg videomøter fra Google Kalender

Når du oppretter en aktivitet i Google Kalender, kan du legge til en videomøtelink.

• Google Workspace-brukere: Du kan også legge til et oppringingsnummer i Kalender-aktiviteten.
  • Google Workspace Essentials-brukere: Du kan ikke planlegge møter i Google Kalender.

Viktig: Gjester kan videresende møtelinker til andre. Hvis en person som ikke er invitert, prøver å bli med , må en møtedeltaker fra organisasjonen din godta vedkommendes forespørsel. For møter som organiseres via en personlig Google-konto, er det bare personen som opprettet møtet, som kan slippe inn disse deltakerne.

1. Opprett en aktivitet i Kalender.
  2. Klikk på Legg til gjester.
  3. Skriv inn navnene eller e-postadressene til dem du vil invitere.
  4. Klikk på Lagre.
  5. For å varsle gjestene, klikk på Send.

Slå på Alle er tilskuere:

1. Åpne Google Kalender på datamaskinen din.
  2. Opprett et nytt møte, og legg til gjester.
  3. Åpne Vertskontroller i Google Kalender-møteinvitasjonen.
  4. Slå på vertsadministrering
  5. På «Gjester»-fanen slår du på Alle er tilskuere som standard.
  6. Valgfritt: Legg til bidragsytere.
    • Legg til gjester i invitasjonen for å legge til bidragsytere.
    • Tips: Hvis e-postadressene ikke vises, må du først sjekke at de er lagt til i invitasjonen.

Finn ut hvordan du tilordner folk rollen som tilskuer i Google Meet.

Planlegg videomøter i andre planleggingssystemer

1. Start videomøter fra Gmail eller Meet.
  2. Kopier møtedetaljene til en aktivitet som er opprettet i planleggingssystemet.

Styr møtetilgang med vertskontroller

Bruk vertskontroller til å administrere hvem som kan bli med i møtene dine.

1. Velg en aktivitet i Google Kalender.
  2. Klikk på Innstillinger .
  3. Velg en tilgangstype for møtet under «Møtetilgang» i «Vertskontroller»-fanen:
    • Åpent: Alle som har en møtelink, kan bli med i møtene dine. Ingen trenger å be om å få bli med.
    • Klareringsbasert: Alle i vertens organisasjon kan bli med uten å be om det. Alle utenfor organisasjonen, men som er invitert via en Google Kalender-aktivitet, kan bli med uten å banke på. Alle andre må be om å få bli med.
    • Begrenset: Alle som er invitert via en Google Kalender-aktivitet eller fra møtet av en vert, kan bli med. Alle andre må be om å få bli med.
      • Ikke tilgjengelig for forbrukere.
  4. Valgfritt: For å velge om du må bli med i møtet først, slå på «Verten må bli med før andre kan delta».
  5. Klikk på Lagre.

Tips: Innstillingene er på møtenivå, så ulike møter kan ha forskjellige alternativer for møtetilgang. Gjentakende møter beholder de samme innstillingene som det første møtet.

Finn ut mer om standardinnstillinger

• Bedriftsbrukere: Alle nye møter er angitt som «Klarert», og gjestene dine kan som standard bli med før deg.
  • Education-brukere: Nye møter som opprettes via Google Classroom, angis som «Begrenset», og gjestene dine kan ikke bli med før deg. Alle andre nye møter er angitt som «Klareringsbasert», og gjestene dine kan som standard bli med før deg.
  • Forbrukere: Alle nye møter er angitt som «Klarert», og gjestene dine kan som standard bli med før deg. Alle som inviteres via Google Kalender-invitasjoner, anses som «klarert».