Start eller planlegg Google Meet-videomøter

Du kan opprette eller starte nye Google Meet-videomøter fra

• Meet
  • Gmail
  • Google Kalender
  • Google Chat (bare på mobil)
  • andre systemer for tidsplanlegging
Tips: For å sikre at du ikke blir med på møter med utløpte koder, og for å planlegge bedre for fremtidige møter du oppretter, bør du sjekke når møtekodene utløper. Finn ut mer om møtekoder i Google Meet.

Skaff deg Meet-appen

1. Gå til App Store.
  2. Last ned og installer Google Meet-appen Meet-appen.
  3. For å åpne appen på enheten din, trykk på Google Meet-appen Meet-appen.

Samtaler synkroniseres, slik at du kan starte et videomøte på én enhet og fortsette på en annen.

Opprett møter i Google Meet-appen

Sørg for at du har den nyeste versjonen av Meet-appen.

1. Åpne Meet-appen Meet-appen.
  2. Nederst til høyre trykker du på Nytt Camera.
  3. Trykk på Opprett et nytt møte Share link.
    • Velg et av alternativene for å dele en møtelink:
      • Kopiér Content copy
        • Du kan sende linken via e-post eller SMS.
      • Del
    • Trykk på Bli med i møtet Create New Meeting for å bli med i et møte du har opprettet.

Planlegg møter i Google Meet-appen

1. Åpne Meet-appen Meet-appen.
  2. Nederst til høyre trykker du på Nytt Camera.
  3. Trykk på Planlegg i Google Kalender Calendar.
  4. Øverst til høyre trykker du på Lagre.
  5. Trykk på tilbakeknappen for å gå tilbake til Meet-appen Meet-appen.
  6. Du kan bli med i møter via
    • startskjermen i Meet-appen
    • møtelinken i kalenderaktiviteten

Start møter i Meet-appen (opprinnelig)

1. Åpne appen Meet (opprinnelig) .
  2. Trykk på Nytt møte.
  3. Velg et alternativ:
    •  Få en møtelink du kan dele: Dette genererer en møtelink du kan dele, og bruke til å møtes nå eller senere. Trykk på Del invitasjonen for å invitere andre. For å bli med i møtet limer du inn koden i «Bli med via en kode».
      • Tips: Google Workspace-brukere mottar «Få en møteinvitasjon du kan dele». Dette fungerer på samme måte som «Få en møtelink du kan dele».
    •  Start et møte med én gang: Du oppretter og blir umiddelbart med i et møte.
    • Calendar Planlegg i Google Kalender: Du blir videresendt til Google Kalender-appen, der du kan planlegge et møte.

Planlegg videomøter fra Google Kalender-appen

1. Åpne Google Kalender-appen Kalender.
  2. Trykk på Legg til Aktivitet.
  3. Legg til gjester.
  4. Trykk på Ferdig og så Lagre.

Slå på Alle er tilskuere:

1. Åpne Google Kalender på iPhone eller iPad.
  2. Opprett et nytt møte, og legg til gjester.
  3. Åpne Vertskontroller i Google Kalender-møteinvitasjonen.
  4. Slå på vertsadministrering
  5. På «Gjester»-fanen slår du på Alle er tilskuere som standard.
  6. Valgfritt: Legg til bidragsytere.
    • Legg til gjester i invitasjonen for å legge til bidragsytere.
    • Tips: Hvis e-postadressene ikke vises, må du først sjekke at de er lagt til i invitasjonen.

Finn ut hvordan du tilordner folk rollen som tilskuer i Google Meet.

Styr møtetilgang med vertskontroller

Bruk vertskontroller til å administrere hvem som kan bli med i møtene dine.

1. Velg en aktivitet i Google Kalender.
  2. Trykk på Innstillinger .
  3. Velg en tilgangstype for møtet under «Møtetilgang» i «Vertskontroller»-fanen:
    • Åpent: Alle som har en møtelink, kan bli med i møtene dine. Ingen trenger å be om å få bli med.
    • Klareringsbasert: Alle i vertens organisasjon kan bli med uten å be om det. Alle utenfor organisasjonen, men som er invitert via en Google Kalender-aktivitet, kan bli med uten å banke på. Alle andre må be om å få bli med.
    • Begrenset: Alle som er invitert via en Google Kalender-aktivitet eller fra møtet av en vert, kan bli med. Alle andre må be om å få bli med.
      • Ikke tilgjengelig for forbrukere.
  4. Valgfritt: For å velge om du må bli med i møtet først, slå på «Verten må bli med før andre kan delta».
  5. Trykk på Lagre.

Tips: Innstillingene er på møtenivå, så ulike møter kan ha forskjellige alternativer for møtetilgang. Gjentakende møter beholder de samme innstillingene som det første møtet.

Finn ut mer om standardinnstillinger

• Bedriftsbrukere: Alle nye møter er angitt som «Klarert», og gjestene dine kan som standard bli med før deg.
  • Education-brukere: Nye møter som opprettes via Google Classroom, angis som «Begrenset», og gjestene dine kan ikke bli med før deg. Alle andre nye møter er angitt som «Klareringsbasert», og gjestene dine kan som standard bli med før deg.
  • Forbrukere: Alle nye møter er angitt som «Klarert», og gjestene dine kan som standard bli med før deg. Alle som inviteres via Google Kalender-invitasjoner, anses som «klarert».

Start videomøter direkte fra Gmail eller Chat

Start videomøter direkte fra Gmail eller Chat.