Duo en Meet zijn samengevoegd in een nieuwe Meet-app. Gebruikers van de app Meet (origineel) kunnen de nieuwe app downloaden.

Een Google Meet-videovergadering starten of plannen

Je kunt een nieuwe Google Meet-videovergadering instellen of starten vanuit:

• Meet
  • Gmail
  • Google Agenda
  • Google Chat (alleen mobiel)
  • Een ander planningssysteem
Tip: Controleer wanneer de code van een vergadering verloopt om te zorgen dat u niet deelneemt aan een vergadering met een verlopen code en om een betere planning te maken voor de toekomstige vergaderingen die u maakt. Bekijk meer informatie over codes van vergaderingen in Google Meet.

De Meet-app downloaden

1. Ga naar de App Store.
  2. Download en installeer de Google Meet-app Meet-app.
  3. Tik op uw apparaat op de Google Meet-app Meet-app om deze te openen.

Gesprekken worden gesynchroniseerd, zodat u een videovergadering kunt starten op het ene apparaat en ermee kunt doorgaan op een ander apparaat.

Een vergadering maken in de Google Meet-app

Zorg dat u de nieuwste versie van de app gebruikt.

1. Open de Meet-app Meet-app.
  2. Tik rechtsonder op Nieuw Camera.
  3. Tik op Share link Een nieuwe vergadering maken.
    • Selecteer een optie om de link van de vergadering te delen:
      • Kopiëren Content copy
        • U kunt de link e-mailen of in een tekstbericht sturen.
      • Delen
    • Tik op Deelnemen aan vergadering Create New Meeting om deel te nemen aan een vergadering die u heeft gemaakt.

Een vergadering plannen in de Google Meet-app

1. Open de Meet-app Meet-app.
  2. Tik rechtsonder op Nieuw Camera.
  3. Tik op Calendar Plannen in Google Agenda.
  4. Tik rechtsboven op Opslaan.
  5. Gebruik de terugknop om terug te gaan naar de Meet-app Meet-app.
  6. Zo gaat u naar de vergadering:
    • Via het startscherm van de Meet-app
    • Via de vergaderingslink in uw agenda-afspraak

Een vergadering starten vanuit de Meet-app (origineel)

1. Open de Meet-app (origineel) .
  2. Tik op Nieuwe vergadering.
  3. Selecteer een optie:
    • Een link van de vergadering ophalen om te delen: Er wordt een link voor de vergadering gemaakt die u kunt delen om nu of later te vergaderen. Als u mensen wilt uitnodigen, tikt u op Uitnodiging delen. Als u wilt deelnemen aan de vergadering, kopieert u de code in het veld Deelnemen met een code.
      • Tip: Google Workspace-gebruikers zien de optie Deelnamegegevens ophalen om te delen. Deze optie werkt hetzelfde als de optie Een link van de vergadering ophalen om te delen.
    • Meteen een vergadering starten: Hiermee wordt een vergadering gemaakt waaraan u meteen deelneemt.
    • Calendar Plannen in Google Agenda: Als u een vergadering wilt plannen, wordt u omgeleid naar de Google Agenda-app.

Een videovergadering plannen vanuit de Google Agenda-app

1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik op Toevoegen Afspraak.
  3. Voeg gasten toe.
  4. Tik op Klaar en dan Opslaan.

Iedereen is een kijker aanzetten:

1. Open Google Agenda op je iPhone of iPad.
  2. Maak een nieuwe vergadering en voeg gasten toe.
  3. Open Opties voor host in de uitnodiging voor de Google Agenda-vergadering.
  4. Zet Hostbeheer aan.
  5. Zet op het tabblad Gasten de optie Iedereen is standaard een kijker aan.
  6. Optioneel: voeg bijdragers toe.
    • Voeg gasten toe aan de uitnodiging om bijdragers toe te voegen.
    • Tip: Als de e-mails van deze gasten niet worden weergegeven, controleert u of ze eerst zijn toegevoegd aan de uitnodiging.

Bekijk meer informatie over hoe u een rol voor alleen weergeven in Google Meet toewijst.

De toegang tot vergaderingen beheren met opties voor hosts

Gebruik opties voor hosts om te bepalen wie kan deelnemen aan vergaderingen.

1. Selecteer een afspraak in Google Agenda.
  2. Tik op Instellingen .
  3. Kies op het tabblad Opties voor hosts onder Vergadertoegang een type toegang voor de vergadering:
    • Open: Iedereen met een link naar de vergadering kan deelnemen aan uw vergaderingen. Niemand hoeft om toegang te vragen.
    • Vertrouwd: Iedereen in de organisatie van de host kan deelnemen zonder om toegang te vragen. Iedereen buiten de organisatie, die wel is uitgenodigd via een Google Agenda-afspraak, kan deelnemen zonder om toegang te vragen. Alle anderen moeten om toegang vragen.
    • Beperkt: Iedereen kan deelnemen die is uitgenodigd via een Google Agenda-afspraak of vanuit de vergadering door een host. Alle anderen moeten kloppen.
      • Niet beschikbaar voor consumentengebruikers.
  4. Optioneel: Zet 'Host moet deelnemen aan de vergadering voordat iemand kan deelnemen' aan als u vóór alle anderen aan de vergadering wilt deelnemen.
  5. Tik op Opslaan.

Tip: Instellingen zijn op vergaderingniveau, dus verschillende vergaderingen kunnen verschillende opties voor toegang tot vergaderingen hebben. Voor terugkerende vergaderingen worden dezelfde instellingen gebruikt als voor de eerste vergadering.

Meer informatie over standaardinstellingen

• Zakelijke gebruikers: Alle nieuwe vergaderingen staan op Vertrouwd. Uw gasten kunnen standaard deelnemen voordat u deelneemt.
  • Education-gebruikers: Nieuwe vergaderingen die worden gemaakt via Google Classroom zijn ingesteld op Beperkt. Uw gasten kunnen niet deelnemen voordat u deelneemt. Alle andere nieuwe vergaderingen staan op Vertrouwd. Uw gasten kunnen standaard deelnemen voordat u deelneemt.
  • Consumentengebruikers: Alle nieuwe vergaderingen staan op Vertrouwd. Uw gasten kunnen standaard deelnemen voordat u deelneemt. Iedereen die via Google Agenda-uitnodigingen is uitgenodigd, wordt als Vertrouwd beschouwd.

Een videovergadering starten rechtstreeks vanuit Gmail of Chat

Start een videovergadering rechtstreeks vanuit Gmail of Chat.

Gerelateerde bronnen

true
Download de nieuwe Meet-app voor Android

Met Google Meet heeft u één app om te videobellen en te vergaderen op al uw apparaten. Gebruik videobelfuncties zoals leuke filters en effecten of plan een tijd in waarop iedereen kan.