Een Google Meet-videovergadering starten of plannen

U kunt een nieuwe Google Meet-videovergadering instellen of starten vanuit:

• Meet
  • Gmail
  • Google Agenda
  • Een ander planningssysteem

Een videovergadering starten vanuit Meet

1. Ga naar Google Meet.
  2. Klik op Nieuwe vergadering.
  3. Selecteer een optie:
    • Vergadering maken voor later:
      • Als u de vergadergegevens van een toekomstige vergadering wilt delen, kopieert u de link van de vergadering en deelt u deze met deelnemers.
      • Als u de vergadering rechtstreeks wilt starten met deze link, plakt u de link in een browser of geeft u de link op in het veld Voer een code of link in en dan klik op Deelnemen.
    • Meteen een vergadering starten: Maak een nieuwe vergadering en neem rechtstreeks deel aan de vergadering.
    • Plannen in Google Agenda: Als u een vergadering wilt plannen, wordt u omgeleid naar Google Agenda.

Tip: Gebruikers van Google Workspace Essentials kunnen geen vergadering plannen in Google Agenda.

Een videovergadering starten vanuit Gmail

Belangrijk: Als u een videovergadering wilt starten vanuit Gmail, moet u Meet in Gmail inschakelen.

1. Open Gmail.
  2. Klik linksonder onder Meet op Nieuwe vergadering .
  3. Als u de uitnodiging voor de vergadering wilt sturen via een link of e-mail, klikt u op Uitnodiging sturen.
    • Klik op Uitnodiging voor vergadering kopiëren om de details van de uitnodiging voor de vergadering te kopiëren.
    • Klik op Delen via e-mail om een e-mailuitnodiging te sturen.
  4. Klik op Nu deelnemen als u klaar bent om deel te nemen aan de vergadering.
  5. Voordat u aan uw eerste vergadering kunt deelnemen, moet u rechten voor uw microfoon en camera toestaan. Nadat u toestemming heeft verleend:
    • Klik op Microfoon Microfoon om de microfoon in of uit te schakelen.
    • Klik op Camera Videogesprek om de camera in of uit te schakelen.
  6. Klik op Nu deelnemen om deel te nemen aan het gesprek.
  7. Klik op Gesprek verlaten Call end icon om het gesprek te verlaten.

Een videovergadering plannen vanuit Google Agenda

Als u een afspraak maakt in Google Agenda, kunt u een link naar een videovergadering toevoegen.

• Gebruikers van Google Workspace: U kunt ook een inbelnummer toevoegen aan de Agenda-afspraak.
  • Gebruikers van Google Workspace Essentials: U kunt geen vergadering plannen in Google Agenda.

Belangrijk: Gasten kunnen de vergaderingslink doorsturen naar andere mensen. Als een ongenode gast probeert deel te nemen, moet een deelnemer in uw organisatie het verzoek goedkeuren. Voor vergaderingen die worden georganiseerd met een persoonlijk Google-account, kan alleen de maker van de vergadering deze deelnemers toelaten.

1. Maak een afspraak in Agenda.
  2. Klik op Gasten toevoegen.
  3. Voer de namen of e-mailadressen in van de mensen die u wilt uitnodigen.
  4. Klik op Opslaan.
  5. Klik op Verzenden om gasten een melding te sturen.

Een videovergadering plannen in een ander planningssysteem

1. Start een videovergadering vanuit Gmail of Meet.
  2. Kopieer de vergaderingsgegevens naar een afspraak die is gemaakt in uw planningssysteem.
Tip: Controleer wanneer de code van een vergadering verloopt om te zorgen dat u niet deelneemt aan een vergadering met een verlopen code en om een betere planning te maken voor de toekomstige vergaderingen die u maakt. Meer informatie over codes van Google Meet-vergaderingen