Een Google Meet-videovergadering starten

Je kunt een nieuwe videovergadering starten op je computer of mobiele apparaat met Google Meet.

Voordat je begint

• G Suite-gebruikers: log in op een G Suite-account.
  • Niet-G Suite-gebruikers (die Google Meet gebruiken met een persoonlijk account): zorg dat je een Google-account hebt.
  • Bekijk de vereisten voor Google Meet.
  • Wil je Google Meet gebruiken met je team? G Suite Essentials is kosteloos tot en met 30 september. Nu uitproberen

Een nieuwe videovergadering starten

Een videovergadering plannen

Een videovergadering plannen vanuit Google Agenda:

U kunt gemakkelijk een Meet-videovergadering plannen in Google Agenda. Maak gewoon een afspraak en voeg de gasten eraan toe. Als u een of meer gasten uitnodigt voor de afspraak of op Videoconferentie toevoegen klikt, worden er een link naar de videovergadering en een inbelnummer (als u een G Suite-gebruiker bent) aan de Agenda-afspraak toegevoegd.

Opmerking: Gasten kunnen de vergaderingslink doorsturen naar andere mensen. Als iemand die niet is uitgenodigd in de Agenda-afspraak probeert deel te nemen aan de vergadering, moet een deelnemer uit uw organisatie het verzoek goedkeuren. Voor vergaderingen die worden georganiseerd met een persoonlijk Google-account, kan alleen de maker van de vergadering deze deelnemers toelaten.

De stappen zijn als volgt:

1. Maak een afspraak in Agenda.
  2. Klik op Gasten toevoegen en voer de naam of het e-mailadres in van de mensen die je wilt uitnodigen.
  3. Klik op Opslaan.
  4. Klik op Verzenden om gasten een melding te sturen.

Een videovergadering plannen vanuit Microsoft® Outlook®:

Als u een vergadering wilt plannen met Outlook®, gaat u naar Meet-videovergaderingen toevoegen aan Outlook.

Een videovergadering plannen in een ander planningssysteem:

1. Start een videovergadering vanuit Gmail of Meet (zie de stappen hieronder).
  2. Kopieer de vergaderingsgegevens naar een afspraak die is gemaakt in uw planningssysteem.

Een videovergadering starten vanuit Gmail

Een videovergadering starten vanuit Meet

Voor G Suite-gebruikers (die Meet gebruiken met een werk- of schoolaccount)

1. Ga naar Google Meet.
  2. Klik op Deelnemen of Vergadering starten.
  3. Optioneel: Maak een bijnaam voor uw vergadering en voer de bijnaam in. Klik op Doorgaan.
  4. Klik op Nu deelnemen.
  5. Kies een optie om iemand aan de vergadering toe te voegen:
    • Klik op Deelname-informatie kopiëren Kopiëren en plak de gegevens van de vergadering in een e-mail of een andere app.
    • Klik op Mensen toevoegen Add people en kies een optie:
      1. Selecteer onder het gedeelte 'Uitnodigen' een naam of voer een e-mailadres in en klik op Uitnodiging sturen.
      2. Voer in het gedeelte 'Bellen' een telefoonnummer in en klik op Bellen Call.

Voor niet-G Suite-gebruikers (die Meet gebruiken met een persoonlijk account)

1. Ga naar Google Meet.
  2. Als u een code van een vergadering heeft, voert u de code in het veld 'Code invoeren' in en dan klik op Deelnemen
  3. Als u een nieuwe vergadering wilt starten, klikt u op Nieuwe vergadering.
  4. Kies een optie:
    • Een link van de vergadering ophalen om te delen: Hiermee wordt een vergaderlink gegenereerd die u kunt delen om nu of later te vergaderen. Kopieer en plak de vergaderlink in een browser of typ de code in het veld 'Code invoeren' en dan klik op Deelnemen.
    • Meteen een vergadering starten: Hiermee wordt een vergadering gemaakt waaraan u meteen deelneemt.
    • Plannen in Google Agenda: Als u een vergadering wilt plannen, wordt u omgeleid naar Google Agenda.