Meet-videovergaderingen toevoegen aan Outlook

U kunt snel een Google Meet-videovergadering toevoegen aan een Microsoft® Outlook®-afspraak of -mail met de Google Meet-add-in voor Microsoft Outlook.

Gebruikers kunnen deelnemen door op de link voor de videovergadering in de Outlook-afspraak te klikken. Voor vergaderingen die worden georganiseerd via een Google Workspace-account, kunnen gebruikers inbellen via de telefoon door het vermelde nummer te bellen. Nadat de videovergadering is gestart, kunt u meer gebruikers uitnodigen.

Als u Meet op het werk of op school gebruikt, kunt u deelnemers van buiten uw organisatie toevoegen aan de Outlook-afspraak of -mail. Iemand uit uw organisatie moet deze deelnemers toegang geven tot de vergadering nadat ze een verzoek hebben gestuurd.

Voordat u begint

Als u Meet op het werk of op school gebruikt met een Windows-computer, installeert u Drive voor desktop. Dit bevat Meet voor Outlook en andere handige functies.

U kunt ook alleen de Outlook-add-in installeren op uw Mac- of Windows-computer.

Optie 1: Drive voor desktop en toegevoegde Outlook-plug-ins installeren

Wordt alleen ondersteund op Windows-computers.

Als u Meet op het werk of op school gebruikt op een Windows-computer, installeert u Google Drive voor desktop. Met de bijgeleverde plug-ins kunt u Meet-videogesprekken en Google Drive-bestanden toevoegen aan e-mails en afspraken in Outlook.

U kunt Drive voor desktop op uw Windows-computer installeren of Google Workspace-beheerders kunnen Drive voor desktop implementeren voor alle gebruikers.

Vereisten

• Windows-computer
  • Drive voor desktop versie 39 of hoger
  • Een Google-account, zoals Gmail of Google Workspace

Niet ondersteund

Mobiele apparaten die de Meet-add-in voor Outlook niet ondersteunen

Als een van de volgende situaties van toepassing is, installeert u de Meet-add-in.

• Mac-computers
  • Outlook online

Gerelateerde onderwerpen

Optie 2: De Meet-add-in installeren

Installeer de Meet-add-in alleen als u Meet gebruikt met een persoonlijk Google-account, een Mac-computer heeft, Outlook online gebruikt of Google Drive niet gebruikt.

1. Ga in AppSource naar de Google Meet-add-in.
  2. Klik op Nu downloaden.
  3. Volg de instructies om de Google Meet-add-in te installeren.

Vereisten

Als u de Meet-add-in voor Outlook wilt gebruiken, heeft u het volgende nodig:

1. Een Google-account, zoals Gmail of Google Workspace
  2. Een computer met Outlook 2016 of 2019 voor Windows, Outlook 2016 voor Mac of Outlook op het web.

Microsoft Exchange-vereisten

Exchange-beheerders moeten de volgende items inschakelen voor Exchange Online of Exchange On-Premises:

• Exchange Online of een On-Premises-versie van Exchange 2019 die Mailbox API-vereistenreeks 1.4 ondersteunt
  • Installatie van add-ins
  • Toegang tot Microsoft AppSource

Bekijk de Microsoft-documentatie voor servers en accounts om de Exchange-versie van uw organisatie te vinden.

Niet ondersteund

• Mobiele apparaten die de Meet-add-in voor Outlook niet ondersteunen.
Een Meet-videovergadering toevoegen aan een e-mail of agenda-afspraak in Outlook
Tip: Controleer wanneer de code van een vergadering verloopt om te zorgen dat u niet deelneemt aan een vergadering met een verlopen code en om een betere planning te maken voor de toekomstige vergaderingen die u maakt. Meer informatie over codes van Google Meet-vergaderingen

Nadat u de add-in heeft geïnstalleerd, ziet u een Meet-icoon  als u een e-mail of agenda-afspraak bewerkt in Outlook.

Zo voegt u een Meet-videovergadering toe:

1. Klik op het Meet-icoon .
  2. Log in met uw Google-account (zoals Gmail of Google Workspace) als daarom wordt gevraagd.

De deelnamegegevens voor de videovergadering worden toegevoegd aan uw e-mail of agenda-uitnodiging.

Gasten uitnodigen en toevoegen aan een videovergadering

U kunt gasten toevoegen aan een vergadering door ze toe te voegen aan de Outlook-agenda-afspraak.

Als uw gasten Google Meet-hardware gebruiken, kunt u ze ook de code van de videovergadering sturen. Ze kunnen deelnemen door de code in te voeren via het touchscreen of de afstandsbediening.

U kunt gasten ook uitnodigen tijdens de videovergadering. Zie Mensen toevoegen aan of verwijderen uit een videovergadering voor meer informatie.

Deelnemen aan een videovergadering

Als u wilt deelnemen aan een videovergadering, klikt u op de URL van de videovergadering. U kunt ook inbellen bij de vergadering via het bijgevoegde nummer.

Als u Google Meet-hardware gebruikt, voert u de code van de vergadering in via het touchscreen of de afstandsbediening.

Veelgestelde vragen over Drive voor desktop voor Outlook

Ik heb Drive voor desktop geïnstalleerd op mijn Mac. Waarom zie ik de Meet-knop niet in Outlook?

De Meet-add-in voor Drive voor desktop wordt alleen ondersteund op Windows-computers. Installeer de Meet-add-in vanuit AppSource.

Veelgestelde vragen over de Meet-add-in voor Outlook

Waarom krijg ik een foutmelding als ik probeer de add-in te installeren?

Zorg dat u bent ingelogd op een Google-account en dat uw computer voldoet aan de vereisten voor de Google Meet-add-in.

Als u Microsoft Exchange gebruikt, vraagt u uw Exchange-beheerder of u voldoet aan de vereisten voor Microsoft Exchange.

Ik gebruik Google Workspace niet. Kan ik de Meet-add-in voor Microsoft Outlook gebruiken?

Ja, als je bent ingelogd op een Google-account zoals Gmail en de Meet-add-in hebt geïnstalleerd, kun je een Meet-videovergadering toevoegen aan een Outlook-afspraak of -mail.

Gebruikers met een persoonlijk account kunnen deelnemen aan videovergaderingen waarvoor ze zijn uitgenodigd. Ze hebben de add-in niet nodig om deel te nemen.

(Voor Google Workspace-gebruikers) Kan ik gebruikers van buiten mijn organisatie uitnodigen met de Meet-add-in?

Ja. U kunt mensen van buiten uw organisatie toevoegen aan de Outlook-afspraak of -mail die Meet-gegevens bevat.

Gebruikers buiten uw organisatie kunnen verzoeken om deel te nemen. Ze worden aan de vergadering toegevoegd nadat ze door een deelnemer van de vergadering zijn geaccepteerd.

Hoe kan ik de knoppen van de Meet-add-in verwijderen uit de weergaven E-mail en Agenda?
  1. Klik in Outlook met de rechtermuisknop op het lint and then klik op Het lint aanpassen.
  2. Selecteer onder Home de Meet-groep en klik op Verwijderen.
Kan ik de Meet-add-in voor Microsoft Outlook gebruiken met Outlook voor Mac en Outlook op het web?