Tillgänglighet i Google Meet

Användare med funktionsnedsättningar kan delta i Google Meet-videomöten med hjälp av tillgänglighetsfunktioner i Meet, webbläsaren Chrome och Googles maskinvara för mötesrum.

Obs!

• Om du använder Meet med en voiceoverprogramvara får du en ljudavisering när ett chattmeddelande skickas men meddelandena läses inte upp. Öppna chattpanelen om du vill lyssna på meddelandet.
  • Vi rekommenderar att du stänger av brusreducering i Meet om du använder röstgenerator. Förbättringar i tillgänglighet pågår i Meet. Läs mer om att stänga av brusreducering.

Tillgänglighetsfunktioner

” ”

• Direkttextning – direkttextning av personen som talar så att döva eller hörselskadade deltagare kan följa med i vad som sägs på möten. Spela in ett möte genom att välja Spela in textning för att bädda in textningen i klippet.
    Läs mer om textning i videomöten
  • Transkriptioner – aktivera transkriptioner i mötena så att deltagarna kan visa dialogrutan med mötet i skriftlig form senare.
    Läs mer om att fästa flera objekt med Google Meet
  • Skärmläsningsprogram och förstoringsglas – blinda och personer med nedsatt syn kan använda det inbyggda skärmläsningsprogrammet, helsideszoom, hög färgkontrast och tillägg för tillgänglighet i webbläsaren Chrome.
    Läs mer om Googles produkter och funktioner för tillgänglighet
  • Kortkommandon – användare kan styra kameran och mikrofonen och öppna tillgänglighetsfunktioner med hjälp av tangentbordet.
    Läs mer om kortkommandon i Google Workspace
  • Googles maskinvara för mötesrum – ger användare med hörsel- och synnedsättning talad feedback och direkttextning i Google Meet-maskinvaran, Chromebox för möten och Chromebase för möten.
    Läs mer om tillgänglighet i Googles maskinvara för mötesrum
  • Tryck för att tala: Håll blanksteg nedtryckt för att slå på ditt eget ljud. Stäng av ljudet igen genom att släppa upp blanksteg.
    • Den här funktionen är inaktiverad som standard i ljudinställningarna och fungerar kanske inte för Windows-användare som använder skärmläsaren. I det här fallet utför blanksteg en annan åtgärd.
  • Ta bort störande inslag: Inaktivera videoflöden från andra deltagare. Det går att fokusera mötesvyn på enbart presentatören eller att dölja deltagare med videoflöden du tycker är distraherande. Andra deltagare meddelas inte och de ser inga ändringar i sina flöden.
  • Parkoppla rutor: Den här Google Meet-funktionen gör det möjligt för användare att parkoppla rutor i samtal. Deltagare och deras teckenspråkstolkar kan till exempel använda rutor för att visa vem som talar eller tolkar. Läs mer om att parkoppla rutor i Google Meet.

Relaterade ämnen