Toegankelijkheid in Google Meet

Gebruikers met een beperking kunnen deelnemen aan Google Meet-videovergaderingen met behulp van de toegankelijkheidsfuncties in Meet, de Chrome-browser en Google-hardware voor vergaderruimtes.

Belangrijk:

• Als u Meet gebruikt met voice-oversoftware, krijgt u een geluidsmelding als een chatbericht wordt gestuurd, maar worden de berichten niet uitgesproken. Open het chatvenster om het bericht te horen.
  • We raden u aan ruisonderdrukking uit te zetten in Meet als u een elektrolarynx gebruikt. We voegen steeds meer toegankelijkheidsfuncties toe aan Meet. Meer informatie over hoe je ruisonderdrukking uitzet

Toegankelijkheidsfuncties

" "

• Live ondertiteling: Geef ondertiteling weer voor de spreker, zodat dove of slechthorende deelnemers kunnen volgen wat er in videovergaderingen wordt gezegd. Als u een vergadering opneemt, selecteert u Ondertiteling opnemen om de ondertiteling in het fragment in te sluiten.
    Meer informatie over ondertiteling in een videovergadering
  • Transcripten: Zet transcripten aan voor uw vergaderingen zodat deelnemers de dialoog van de vergadering later in schriftelijke vorm kunnen terugkijken.
    Meer informatie over multi-vastzetten met Google Meet
  • Schermlezers en vergrootglazen: Blinde en slechtziende gebruikers kunnen de ingebouwde schermlezer gebruiken, inzoomen op volledige pagina en kleur met hoog contrast en toegankelijkheidsextensies gebruiken in de Chrome-browser.
    Meer informatie over toegankelijkheidsproducten en -functies van Google
  • Sneltoetsen: Gebruikers kunnen de camera en microfoon bedienen en toegankelijkheidsfuncties openen via het toetsenbord.
    Meer informatie over sneltoetsen voor Google Workspace
  • Google-hardware voor vergaderruimten: Slechthorende en slechtziende gebruikers kunnen gesproken feedback en live ondertiteling gebruiken in Google Meet-hardware, Chromebox en Chromebase voor vergaderingen.
    Meer informatie over de toegankelijkheid van Google-hardware voor vergaderruimtes
  • Drukken om te praten: Houd de spatiebalk ingedrukt om uw microfoon aan te zetten. Laat de spatiebalk los om de microfoon weer uit te zetten.
    • Deze functie staat standaard uit in de audio-instellingen en werkt misschien niet voor Windows-gebruikers die een schermlezer gebruiken. De spatiebalk heeft dan een andere functie.
  • Video-afleidingen verwijderen: Zet de videofeed van andere deelnemers uit. U kunt instellen dat de vergaderingsweergave alleen de presentator toont. Ook kunt u deelnemers met afleidende videofeeds verbergen. Andere deelnemers krijgen daar geen melding van en houden dezelfde feed.
  • Tegels koppelen: Met deze Google Meet-functie kunnen gebruikers tegels koppelen in een gesprek. Een deelnemer en gebarentolk kunnen bijvoorbeeld hun tegels koppelen om te laten zien wie er spreekt of tolkt. Meer informatie over tegels koppelen in Google Meet.