Kom igång med samtal i Google Meet

Viktigt! Den här artikeln handlar om äldre samtal i Google Meet (kallades tidigare Duo). Läs mer om Meet-samtal och möteserbjudanden.

Om du vill använda äldre Meet-samtal (kallades tidigare Duo) måste du lägga till ett konto eller telefonnummer.

• Om du bara lägger till ditt konto men inget telefonnummer: Du kan ringa och ta emot äldre samtal via din e-post, men du kan inte nås på ditt telefonnummer.
  • Om du bara lägger till ditt telefonnummer men inget konto: Det går att ringa och ta emot äldre samtal eller gå med i möten som gäst, men det går inte att skapa eller schemalägga möten.

Tips!

• Personer som har ditt telefonnummer kan kontakta dig på Googles tjänster. Det går att hantera telefonnummer kopplade till Google-kontot i inställningarna.
  • För Business- och EDU-användare:

Öppna Meet på webben

Viktigt! Google Meet är endast tillgängligt i följande webbläsare:

• Google Chrome
  • Microsoft Edge
  • Firefox
  • Opera
  • Safari

Duos namn och ikon har uppdaterats till Google Meet .

Bekräfta ditt telefonnummer

Obs!

• Användare med personliga konton kan hoppa över att lägga till ett telefonnummer och fortfarande ringa och ta emot samtal.
  • Användare med Workspace-konton måste lägga till och verifiera ett telefonnummer för att kunna ringa och ta emot samtal.

Verifiera telefonnumret så här:

1. Öppna meet.google.com/calling/.
  2. Klicka på Lägg till nummer.
  3. Ange ditt telefonnummer.
  4. Klicka på Hämta verifieringskod.
    • Om numret du angav är kopplat till ett Google-konto verifieras det automatiskt.
    • Om inte skickar Google Meet en kod i ett engångs-sms till numret. (Operatörens sms-avgifter kan tillkomma.)
  5. Ange koden som du fick i sms:et.
    • Kontrollera att du har angett rätt telefonnummer om du inte får något sms och klicka på Skicka om sms.
    • Klicka på Ring mig om du har mobilanslutning men inte får sms.
    • Läs artikeln om att felsöka verifiering om du fortfarande har problem.

När du har verifierat numret i Meet

• Personer med telefonnummer får ringa dig med Meet-appen. Om du ansluter ditt Google-konto får de även kontakta dig på Googles tjänster.
  • Meet kan regelbundet skicka dina kontakter och din plats till Google.
  • Om du ringer någon som inte finns sparad i kontakterna visar Meet ditt telefonnummer så att personen vet vem som ringer.