Aan de slag met bellen in Google Meet

Selecteer uw belaccount en bevestig uw telefoonnummer.

Belangrijk:

• Als u een zakelijke of EDU-gebruiker bent, bepaalt uw beheerder de gespreksfunctionaliteit via de schakelaar Aanvullende Google-services. EDU-gebruikers jonger dan 18 jaar hebben geen toegang tot belfunctionaliteit. Meer informatie over hoe beheerders de toegang tot services beheren
  • Mensen die uw telefoonnummer hebben, kunnen u bereiken via Google-services. In de instellingen van je Google-account kun je telefoonnummers beheren die aan je Google-account zijn gekoppeld.

Selecteer uw belaccount (voor oude belfunctionaliteit)

Als uw apparaat Google-accounts vooraf laadt, selecteert u het account waarmee u wilt bellen.

U kunt Meet toegang geven tot het volgende:

• Uw microfoon en camera
  • Uw belcontacten
  • Meldingen op uw apparaat

Als u ervoor kiest Meet te gebruiken zonder Google-account, vult u uw telefoonnummer in en bevestigt u dit.

• Als u een geverifieerd telefoonnummer heeft, maar geen Google-account, kunt u bellen en gebeld worden en deelnemen aan vergaderingen als gast, maar geen vergaderingen maken of plannen.
  • Als u later een Google-account wilt toevoegen aan uw belaccount voor telefoonnummer, tikt u op Menu en dan Instellingen en dan Belaccount en dan Account toevoegen.
    • Als u er later voor kiest een Google-account toe te voegen, kunnen mensen u in Google-services bereiken via zowel uw telefoonnummer als uw Google-account.

Uw telefoonnummer verifiëren

Belangrijk:

• Als u Meet wilt gebruiken op een mobiel apparaat met een simkaart, moet u uw telefoonnummer bevestigen.
  • Als u een tablet of mobiel apparaat zonder simkaart gebruikt en ervoor kiest geen telefoonnummer toe te voegen, kunt u bellen en gebeld worden met uw Google-account.

Zo bevestigt u een telefoonnummer:

1. Voer op uw Android-apparaat uw telefoonnummer in.
  2. Tik op Akkoord.
    • Als het ingevoerde nummer al aan een Google-account is gekoppeld, wordt het automatisch geverifieerd.
    • Anders stuurt Google Meet een code naar het nummer dat u heeft ingevuld. Mogelijk brengt uw provider hiervoor sms-tarieven in rekening.
  3. Vul de per sms gekregen code in.
    • Als u geen sms krijgt, tikt u op Sms opnieuw verzenden.
    • Als u een mobiele verbinding heeft maar de sms niet heeft gekregen, tikt u op Bel me.
    • Als u nog steeds problemen heeft, raadpleeg dan het artikel over problemen oplossen met verificatie.

Het account wijzigen dat u gebruikt voor verouderde gesprekken

Zo verwijdert u uw belaccount:

1. Open de Google Meet-app op uw Android-apparaat.
  2. Tik linksboven op Menu Menu.
  3. Tik op Instellingen en dan Gespreksinstellingen (oud) en dan Belaccount en dan Belaccount verwijderen.
    • Met deze actie wordt de oude Meet-gespreksgeschiedenis verwijderd.
  4. Tik op Verwijderen.

Zo voegt u een nieuw belaccount toe:

1. Open de Google Meet-app op uw Android-apparaat.
  2. Tik rechtsboven op uw avatar.
  3. Tik op het account waarmee u verouderde gesprekken wilt voeren.
  4. Tik linksboven op Menu Menu.
  5. Tik op Instellingen en dan Belaccount toevoegen.
  6. Voeg uw telefoonnummer toe en verifieer dit.

Verouderde gesprekken voeren met uw school- of werkaccount

Belangrijk:

Voor gebruikers met een school- of werkaccount:

1. Open de Google Meet-app op uw Android-apparaat.
  2. Tik linksboven op Menu Menu.
  3. Tik op Instellingen .
  4. Tik naast uw Business- of EDU-account op Koppelen aan (verouderd) belaccount.