Start eller planlæg et Google Meet-videomøde

Du kan konfigurere eller starte et nyt Google Meet-videomøde via:

• Meet
  • Gmail
  • Google Kalender
  • Google Chat (kun på mobilenheder)
  • Et andet planlægningssystem
Tip! Tjek, hvornår mødekoder udløber, så du er sikker på, at du ikke deltager i et møde med en udløbet kode, og så du bedre kan planlægge de fremtidige møder, du opretter. Få flere oplysninger om mødekoder i Google Meet.

Start et videomøde via Meet

1. Gå til Google Meet.
  2. Klik på Nyt møde.
  3. Vælg en mulighed:
    • Opret et møde til senere:
      • Du kan dele mødeoplysninger om et senere møde ved at kopiere mødelinket og dele det med deltagerne.
      • Du kan starte mødet direkte via dette link ved at indsætte linket i en browser eller indtaste linket i feltet "Angiv en kode eller et link" og derefter klik på Deltag.
    • Start et møde med det samme: Opret et nyt møde, og deltag i mødet med det samme.
    • Planlæg i Google Kalender: Når du planlægger et møde, bliver du sendt videre til Google Kalender.

Tip! Brugere af Google Workspace Essentials kan ikke planlægge et møde i Google Kalender.

Start et videomøde via Gmail

Vigtigt! Du skal aktivere Meet i Gmail for at starte et videomøde via Gmail.
  1. Åbn Gmail.
  2. Klik på Nyt møde i sektionen Meet.
  3. Klik på Send invitation for at sende mødeinvitationen via et link eller en mail.
    • Klik på Kopiér mødeinvitation for at kopiere oplysningerne til mødeinvitationen.
    • Klik på Del via mail for at sende en mailinvitation.
  4. Når du er klar til at deltage i mødet, skal du klikke på Deltag nu.
  5. Inden du deltager i dit første møde, skal du sørge for at give adgang til din mikrofon og dit kamera. Når du har givet tilladelse:
    • Slå din mikrofon til eller fra ved at klikke på Mikrofon Mikrofon.
    • Slå dit kamera til eller fra ved at klikke på Kamera Videoopkald.
  6. Deltag i opkaldet ved at klikke på Deltag nu.
  7. Forlad opkaldet ved at klikke på Forlad opkald Call end icon.

Start et videomøde direkte fra Gmail eller Chat

Start et videomøde direkte fra Gmail eller Chat.

Planlæg et videomøde via Google Kalender

Når du opretter en begivenhed i Google Kalender, kan du tilføje et videomødelink.

• Google Workspace-brugere: Du kan også føje et mødeopkaldsnummer til begivenheden i Kalender.
  • Google Workspace Essentials-brugere: Du kan ikke planlægge et møde i Google Kalender.

Vigtigt! Gæster kan videresende mødelinket til andre. Hvis en person, der ikke er inviteret, forsøger at deltage , skal en mødedeltager fra din organisation acceptere dennes anmodning. I forbindelse med møder, der er organiseret af en personlig Google-konto, er det kun mødets ejer, der kan lukke disse deltagere ind.

1. Opret en begivenhed i Kalender.
  2. Klik på Tilføj gæster.
  3. Angiv navnene eller mailadresserne på de personer, du vil invitere.
  4. Klik på Gem.
  5. Hvis du vil give gæsterne besked, skal du klikke på Send.

Gør alle til passive brugere:

1. Åbn Google Kalender på din computer.
  2. Opret et nyt møde, og tilføj gæster.
  3. Åbn Værtsfunktioner i Google Kalender-mødeinvitationen.
  4. Aktivér Værtsadministration.
  5. Aktivér Alle er seere på fanen "Gæster".
  6. Valgfrit: Tilføj bidragydere.
    • Hvis du vil tilføje bidragydere, skal du føje gæster til invitationen.
    • Tip! Hvis deres mailadresse ikke vises, skal du sørge for, at de er føjet til invitationen.

Få flere oplysninger om, hvordan du tildeler rollen Kun visning i Google Meet.

Planlæg et videomøde i et andet planlægningssystem

1. Start et videomøde via Gmail eller Meet.
  2. Kopiér mødeoplysningerne til en begivenhed, der er oprettet i dit planlægningssystem.

Styr adgangen til mødet med værtsfunktionerne

Brug værtsfunktioner til at administrere, hvem der kan deltage i dine møder.

1. Vælg en begivenhed i Google Kalender.
  2. Klik på Indstillinger .
  3. Vælg en mødeadgangstype på fanen "Værtsfunktioner" under "Mødeadgang":
    • Åbent: Alle med et mødelink kan deltage i dine møder. Ingen behøver at banke på.
    • Betroet: Alle i værtens organisation kan deltage uden at banke på. Alle uden for organisationen, der er inviteret via en begivenhed i Google Kalender, kan deltage uden at banke på. Alle andre skal banke på.
    • Begrænset: Alle, der er inviteret via en Google Kalender-begivenhed eller af en mødevært inde fra selve mødet, kan deltage. Alle andre skal banke på.
      • Ikke tilgængelig for brugere med en forbrugerkonto.
  4. Valgfrit: Du kan vælge, om du skal deltage i mødet, før andre kan, ved at aktivere "Værten skal deltage i mødet, før andre kan deltage".
  5. Klik på Gem.

Tip! Indstillingerne er på mødeniveau, så forskellige møder kan have forskellige valgmuligheder for mødeadgang. Faste møder beholder de samme indstillinger som det første møde.

Få flere oplysninger om standardindstillinger

• Virksomhedsbrugere: Alle nye møder er som standard angivet til "Betroet", og dine gæster kan deltage før dig som standard.
  • Education-brugere: Nye møder, der er oprettet via Google Classroom, er indstillet til "Begrænset", og dine gæster kan ikke deltage før dig. Alle andre nye møder angives som "Betroet", og dine gæster kan som standard deltage før dig.
  • Forbrugerbrugere: Alle nye møder er som standard angivet som "Betroet", og dine gæster kan som standard deltage inden dig. Alle, der er inviteret via en Google Kalender-invitation, betragtes som "Betroet".