Bruk grupperom i Google Meet

Møteverter kan bruke grupperom til å dele deltakerne inn i mindre grupper under møter. Grupperom må startes av møteverter i løpet av et møte og via en datamaskin. Det er foreløpig ikke mulig å direktesende eller gjøre opptak i grupperom.

Den som planlegger eller starter et møte, blir vert for møtet. Hvis du overfører et møte til – eller planlegger et møte i – en annen persons kalender, kan det hende at den andre personen blir vert for møtet. Som standard har hvert møte kun én møtevert, men du kan legge til opptil 25 medverter når du har blitt med i møtet.

Kriterier

Dette kreves for å bruke grupperom
Funksjonen for grupperom er tilgjengelig i disse Google Workspace-utgavene:
  • Essentials
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade
  • Workspace Business
  • Nonprofits
  • Workspace Individual-abonnent

Du kan delta i grupperom hvis disse kriteriene er oppfylt:

• Du bruker en datamaskin eller den oppdaterte versjonen av mobilappen for Meet eller Gmail .
  • Du ringer inn til møtet via telefon.
  • Du er invitert via en telefonsamtale.
  • Du er logget på en Google-konto.
  • Du er en anonym bruker (ikke logget på noen Google-konto).
  • Du bruker Meet-enheter.
    • Meet-enheter kan ikke forhåndstilordnes til grupperom før møtet. Du må koble til fra et Google Meet-møterom for å bli tilordnet et grupperom.

Du kan ikke delta i grupperom hvis

• du ikke bruker en oppdatert versjon av mobilappen for Meet eller Gmail .
  • du bruker en videokonferanseenhet fra en tredjepart

Du kan opprette grupperom for møter i Google Kalender når du oppretter eller redigerer en aktivitet. Du kan også opprette grupperom mens et møte pågår. Medverter kan bare legges til fra hovedmøtet.

Tips: Hvis du inviterer en Google-gruppe til et møte, kan ikke deltakerne i den gruppen automatisk distribueres i grupperom. Det anbefales å invitere deltakere enkeltvis fra en gruppe til et møte, slik at det er enkelt å distribuere dem til grupperom senere.

Opprett grupperom på forhånd i Google Kalender

calendar.google.com velger du ett av følgende:

For nye møter

1. Opprette en ny aktivitet i Google Kalender.
  2. Klikk på Legg til en Google Meet-videokonferanse.
  3. Legg til deltakere.
  4. Klikk på Endre konferanseinnstillingene .
  5. Klikk på Grupperom til venstre.
  6. Velg antall grupperom, og velg et alternativ:
    • Dra deltakere til forskjellige rom.
    • Skriv inn navn direkte i et rom.
    • Klikk på Fordel tilfeldig for å fordele deltakere tilfeldig i gruppene.
  7. Klikk på Lagre.

For møter som allerede er opprettet

1. Åpne en eksisterende Google Kalender-aktivitet.
  2. Klikk på Rediger aktivitet .
  3. Under informasjonen om aktiviteten klikker du på Endre konferanseinnstillingene .
  4. Klikk på Grupperom til venstre.
  5. Velg antall grupperom, og velg et alternativ:
    • Dra deltakere til forskjellige rom.
    • Skriv inn navn direkte i rom.
    • Klikk på Fordel tilfeldig for å fordele deltakere tilfeldig i gruppene.
  6. Klikk på Lagre.

Opprett grupperom i løpet av møter

1. Start et møte på en datamaskin.
  2. Nederst til høyre klikker du på Aktiviteter og så Grupperom.
  3. I panelet for oppretting av grupperom velger du det ønskede antallet grupperom. Du kan opprette opptil 100 grupperom i en samtale.
  4. Deltakerne i samtalen fordeles mellom rommene. Hvis du vil flytte folk inn i andre rom manuelt, kan du utføre én av disse handlingene:
    • Skriv inn deltakerens navn direkte i et grupperom.
    • Dra og slipp en deltakers navn fra ett grupperom til et annet.
    • Klikk på Fordel tilfeldig for å fordele deltakerne tilfeldig mellom rommene.
  5. Nederst til høyre klikker du på Åpne rom.

Tips: Når deltakere ber verten om hjelp, vises et varsel nederst på skjermen. For å bli med i den aktuelle deltakerens grupperom, klikk på Bli med. For å gå tilbake til spørsmålet senere, klikk på Senere. I panelet for grupperom vises et «Bedt om hjelp»-banner over rom der noen har bedt om hjelp.

Valgfrie funksjoner for grupperom
  1. Valgfritt: Slik kan du fjerne deltakere som for tiden ikke er med i møtet, eller opprette grupperom på nytt:
    • Klikk på Fjern øverst i panelet for grupperom. Nederst klikker du på Fjern på varselet «Vil du fjerne frakoblede brukere?» som vises.
    • Tips: Hvis du gjenbruker en møtelink der grupperom tidligere var opprettet, fører fjerning av frakoblede brukere til at alle deltakerne flyttes til hovedrommet og at eventuelle tidligere grupperom blir opphevet.
  2. Valgfritt: Du kan slå på nedtelling i grupperom. I hvert rom vises en nedtellingsklokke i 30 sekunder før nedtellingen avsluttes.
    • Klikk på Nedtelling Tomt timeglass øverst i panelet for grupperom.
    • Still inn nedtellingstiden, og klikk på OK.
    • Tips: Du kan når som helst endre eller fjerne nedtellingen. Gå til panelet for grupperom, og klikk på Nedtelling Tomt timeglass for å endre den.
Finn ut hvordan sikkerhetsfunksjoner fungerer i grupperom
Google Meet-brukere bruke følgende funksjoner for å gjøre møter sikrere:

Låser: Hvis vertsadministrering er slått på før grupperom blir opprettet, gjelder alle endringer i låsinnstillinger for alle rom. Hvis du endrer noen av disse låsene etter å ha opprettet grupperom, gjelder endringene kun for rommet der endringene angis.

Hvis grupperom opprettes mens innstillingen for vertsadministrering er slått av, kan du ikke slå vertsadministrering på, og funksjonene for møtesikkerhet i hovedrommet eller grupperommene kan ikke brukes.

I et slikt scenario må verter

1. avslutte grupperom
  2. slå på vertsadministrering
  3. åpne grupperommene på nytt

Endre, bli med i eller forlat grupperom

Når du har opprettet grupperom, kan du gjøre endringer i rommene eller bli med i hvert grupperom for å overvåke og delta i diskusjoner.

Tips: Møteverter ser ikke chatmeldinger som blir utvekslet mellom deltakerne før de blir med i eller etter at de har forlatt et grupperom.

• For å gjøre endringer i deltakergruppene eller antallet grupperom, klikk på Rediger rom . Klikk på Lagre når du har utført endringene.
    • Tips: Deltakerne må klikke på Bli med før de kan gå til et annet rom.
  • For å bli med i et bestemt grupperom, gå til nummeret på grupperommet og klikk på Bli med.
  • For å gå ut av alle grupperom og gå tilbake til hovedrommet, klikk på Gå ut ved siden av det gjeldende grupperommet.

Avslutt grupperom

1. Gå til panelet for grupperom og klikk på Lukk rom øverst til høyre.
  2. Klikk på Lukk alle rommene i varselvinduet som åpnes.

Viktig: Deltakerne har 30 sekunder på seg til å avslutte samtalen i grupperommet før de automatisk flyttes tilbake til hovedrommet.

For å lukke alle rommene før nedtellingen på 30 sekunder utløper, gå til panelet for grupperom og klikk på Lukk rom