Transcripties gebruiken met Google Meet

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

U kunt een automatische transcriptie van uw vergadering laten maken.

Meer informatie over welke Google Workspace-versies de transcribeerfunctie bevatten
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Teaching and Learning Upgrade
  • Education Plus
  • Workspace Individual

Belangrijk:

• De functie Transcripties is momenteel beschikbaar voor Google Meet-gebruikers op een computer of laptop.
  • Transcripties van vergaderingen in andere talen dan het Engels kunnen fouten bevatten.
  • Transcripties van vergaderingen staan standaard aan voor alle Workspace-versies, behalve voor Google Workspace for Education met een leerlingenlicentie. Voor deze versie staat Transcripties van vergaderingen standaard uit. Meer informatie over transcriptieinstellingen

U kunt alleen transcripties van vergaderingen genereren als er voldoende vrije ruimte is in:

• de Google Drive van uw Workspace-organisatie en
  • de Drive van de host van de vergadering.

Transcripties aanzetten in Google Meet

Belangrijk:

• Transcripten worden opgeslagen in de Google Drive van de organisator van de vergadering.
  • Transcripties bevatten de gesproken tekst, maar niet de chatberichten van de vergadering.

Als hostbeheer uitstaat, kan iedereen in het domein van de host Transcripties aanzetten. Als hostbeheer aanstaat, kunnen alleen de host en co-hosts de functie aanzetten.

1. Neem op een computer deel aan een vergadering of start een vergadering in Google Meet.
  2. Klik rechtsonder op Activiteiten en dan Transcripties en dan Transcriptie starten en dan Starten.

Tip: Als de functie Transcripties aanstaat, ziet iedereen in de vergadering linksboven een blauw opname-icoontje .

Transcriberen stoppen:

1. Klik op Activiteiten en dan Transcripties en dan Transcriptie stoppen en dan Stoppen.

Tips:

• Als alle deelnemers de vergadering verlaten, stopt het transcriberen automatisch.
  • U kunt transcripties niet onderbreken, maar u kunt de transcriptie van een vergadering wel volledig stopzetten en voor deze vergadering een nieuwe transcriptie starten.
    • Elke keer dat u een transcriptie start, wordt er een afzonderlijk bestand gegenereerd.

Een transcriptie terugvinden

Na afloop van een vergadering wordt er een automatische e-mail met een link naar de transcriptie gestuurd naar:

• de host,
  • co-hosts en
  • de gebruiker die Transcripties had aangezet.

Tip: Het duurt langer om transcripties van lange vergaderingen te verwerken. Het kan even duren voordat u de automatische e-mail krijgt.

De transcriptie wordt ook toegevoegd aan de Google Agenda-afspraak van de vergadering.

• Alle genodigden in de organisatie van de host kunnen dit bestand openen.
  • Als de organisatie van de host meer dan 200 genodigden heeft, is de transcriptie alleen beschikbaar voor de host, co-hosts en de gebruiker die Transcripties had aangezet voor de vergadering.