Livestreamen van Google Meet naar YouTube

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

U kunt Google Meet gebruiken om een vergadering openbaar naar YouTube te livestreamen.

Deze functie is momenteel beschikbaar in de volgende Workspace-versies:

• Enterprise Starter
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade
  • Workspace Individual-abonnees
  • Google One-abonnees met 2 TB of meer opslagruimte

Vereisten voor het gebruik van deze functie

Het volgende geldt voor livestreams:

• Het YouTube-kanaal moet van tevoren worden goedgekeurd voor livestreaming. Dit kan 24 uur duren. Ontdek hoe u aan de slag gaat met livestreamen.
  • U moet het YouTube-kanaal waartoe u toegangsrechten heeft, koppelen aan een actieve vergadering. Ontdek hoe u toegang tot uw YouTube-kanaal geeft of intrekt.
  • Deelnemers die toegangsrechten voor de gekoppelde YouTube-kanalen hebben, kunnen de livestream starten vanuit Meet.
    • Als hostbeheer uitstaat: Iedereen in de organisatie van de host kan een livestream starten.
    • Als hostbeheer aanstaat: Alleen de hosts en co-hosts kunnen een livestream starten.

Tip: We raden u aan de deelnemer die de livestream wil starten te promoten naar co-host, zodat deze geen problemen ervaart.

Zo livestreamt u als organisator:

• Bel in bij de vergadering met het e-mailadres dat is gekoppeld aan de YouTube-kanalen waarnaar u wilt streamen.
  • Bel in bij de vergadering vanaf een laptop of desktop. U kunt momenteel geen livestream starten vanaf een mobiel apparaat.
  • Tenzij u een Workspace Individual- of Google One Premium-abonnee bent, moet uw Workspace-beheerder deze functie aanzetten voor uw organisatie voordat u deze kunt gebruiken. Lees hoe u livestreaming naar YouTube aan- of uitzet.

Een YouTube-livestream starten of maken vanuit Meet

1. Klik rechtsonder in een Google Meet-gesprek op Activiteiten .
  2. Selecteer Livestreaming en dan Streamen met YouTube.
  3. Selecteer in het deelvenster Informatie over afspraak het kanaal waarnaar u wilt streamen en klik op Een afspraak maken of selecteren.
  4. Als u een nieuwe afspraak maakt, voert u de volgende gegevens in:
    • Titel evenement
    • Privacyniveau
    • De taal voor ondertiteling op YouTube
  5. Bekijk de Servicevoorwaarden van YouTube.
  6. Klik op Streamen starten.
  7. Kopieer vanuit het deelvenster de link voor de livestream.
  8. Deel de link met de mensen die aan de YouTube Live-stream moeten deelnemen.
  9. Klik op Streamen stoppen om de livestream te beëindigen.

YouTube Live-streaminganalyses bekijken

• Tijdens een vergadering: Hosts en co-hosts kunnen analytische gegevens van YouTube in realtime bekijken. Meer informatie over hoe u de statistieken van uw livestream bekijkt.
  • Na een vergadering: De host en co-hosts van de vergadering krijgen een e-mail met een Google Spreadsheets-rapport met de volgende informatie:
    • Begintijd
    • Eindtijd
    • Duur van livestream
    • Likes (openbaar)
    • Weergaven (openbaar)

Tips:

• U kunt een YouTube Live-stream die vanuit Meet is gestart niet onderbreken. U kunt een livestream beëindigen en een nieuwe maken vanuit dezelfde vergadering.
  • De gestreamde video uit Meet kan worden geüpload naar YouTube en kan later worden bekeken door gebruikers. Indien nodig kan de kanaaleigenaar de video na de vergadering verwijderen.

Bekijk meer informatie over livestreamen op YouTube.