Läs mer om Meet-kryptering på klientsidan (CSE)

Obs!

• CSE-möten måste skapas av en användare med en av dessa Workspace-utgåvor:
    • Education Standard
    • Education Plus
    • Enterprise Plus
  • Det går inte att skapa CSE-möten i Google Meet-appen .
    • Det går endast att skapa CSE-möten på mobilen i Google Kalender-appen Kalender.
  • Det går att gå med i CSE-möten på datorn eller på mobila enheter. CSE är inte tillgängligt i maskinvara.
  • På grund av autentiseringskrav måste användare bjudas in för att gå med i möten. Läs om hur du bjuder in en deltagare till CSE-möten
  • På grund av starka autentiseringskrav måste deltagarna bjudas in till möten. Knacka på-funktionen för att tillåta en gäst är inaktiverad.

Meet skyddar din information genom att alltid kryptera samtalsmedia under överföring och lagring. Endast mötesdeltagare och Googles datacentertjänster för Meet kan dekryptera samtalsmedia.

Kryptering på klientsidan lägger till ytterligare ett krypteringslager för integritet och delar bara den sessionsnyckeln med:

• mötesdeltagare
  • nyckeltjänsten för mötets värdorganisation (om CSE används med en IdP/KACL-infrastruktur)

Endast mötesdeltagare kan dekryptera samtalsmedia med CSE, medan Googles datacenter och andra tjänsteleverantörer inte kan dekryptera det. CSE krypterar även samtalsmedia i varje deltagares webbläsare innan data överförs till andra deltagare.

Om du vill använda CSE måste du ansluta Google Workspace till en extern identitetsleverantör och en krypteringsnyckeltjänst (IdP+KACL).​

Läs om hur CSE fungerar i möten

Du kan gå med i ett CSE-möte på samma sätt som du går med i ett möte utan CSE. Deltagare får inte gå med i CSE-möten förrän värden har gått med. Deltagare som går med före värden får en svart skärm med orden Väntar på att värden går med.

På grund av det utökade integritetsskyddet är dessa funktioner inte tillgängliga i CSE-möten:

• Rapportera otillåten användning
  • Brusreducering
  • Inspelningar
  • Livestreamar
  • Använda telefon för ljud
  • Lägga till personer per telefon
  • Bildtexter
  • Enkäter
  • Frågor och svar
  • Jamboard
  • Dela anslutningsinformation
  • Kompatibilitet genom en gateway från tredje part

Läs om hur du bjuder in en deltagare till ett CSE-möte

På grund av autentiseringskrav måste deltagarna bjudas in till möten. Deltagare kan inte längre knacka för att gå med i möten.

Deltagare får gå med i CSE-möten om värden skickar en inbjudan:

Skapa krypterade händelser i Google Kalender

Viktigt! Det går endast att lägga till CSE när du skapar en händelse.

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på Skapa längst upp till vänster.
  3. Klicka på Aktivera kryptering uppe till höger i händelsefönstret.
    • Ett popup-fönster för att autentisera med din IdP kanske öppnas. Kontrollera att webbläsaren tillåter popup-fönster.
    • Tips! Aktivera alltid CSE innan du anger händelseinformationen. När du aktiverar CSE återställs händelsebeskrivningar, okrypterade bilagor och Meet-konferensinställningar.
  4. Lägg till händelseinformation såsom rubriker, gäster, beskrivningar och bilagor.
    • Om du lägger till ett mötesrum i den krypterade händelsen måste du gå med i det krypterade videosamtalet på din egen enhet, inte på en mötesrumsenhet.
    • Det går endast att lägga till krypterade bilagor i en krypterad händelse.
  5. Klicka på Spara.

Aktivera CSE för direktmöte

Viktigt! Det är enbart värdar som får lägga till CSE när de skapar möten.

1. Öppna meet.google.com.
  2. Klicka på Starta ett nytt möte and then Alternativ för videosamtal.
  3. Öppna fliken Säkerhet i fönstret som öppnas, markera rutan intill Lägg till kryptering och välj sedan ett alternativ:
    1. Klicka på Skapa ett videosamtal till senare för information om att gå med i ett krypterat samtal senare.
    2. Få information om att gå med i ett krypterat samtal direkt genom att klicka på Starta ett videosamtal nu.

Ta reda på om CSE är aktiverat för ett möte

Viktigt! Det är enbart värdar som får lägga till CSE i sina möten.

En sköld visar att CSE är aktiverat.

Före mötet visas skölden:

• Intill knappen Gå med genom Google Meet i en Google Kalender-inbjudan.
  • Intill mötet i mötesprogrammet på meet.google.com eller i Meet-appen .
  • På en banner högst upp i det gröna rummet.

Under mötet visas skölden uppe till vänster i mötesfönstret.