Meer informatie over versleuteling aan de clientzijde (VCZ) voor Meet

Meet versleutelt gespreksmedia altijd, zowel in-transit als at-rest, om uw informatie te beschermen. Gespreksmedia kunnen alleen worden ontsleuteld door de deelnemers aan de vergadering en de Google-datacenterservices voor Meet.

Met versleuteling aan de clientzijde wordt een extra versleutelingslaag voor privacy toegevoegd en wordt die sessiesleutel alleen gedeeld met:

• deelnemers aan de vergadering
  • de sleutelservice van de hostorganisatie van de vergadering (omdat VCZ wordt gebruikt met een IdP-/sleutelservice-infrastructuur).

Bij VCZ wordt alle media versleuteld door de browser van elke deelnemer met sleutels die alleen beschikbaar zijn voor de deelnemers. Alleen de deelnemers van de vergadering kunnen de gespreksmedia ontsleutelen terwijl deze onleesbaar is voor de servers van Google of andere serviceprovider.

Als u VCZ wilt gebruiken, moet uw beheerder Google Workspace koppelen aan een externe identiteitsprovider en sleutelservice voor versleuteling (IdP+sleutelservice). Bekijk hoe beheerders VCZ beheren voor uw organisatie.

Meer informatie over de vereisten voor VCZ in een videovergadering

Belangrijk:

VCZ is beschikbaar in deze Google Workspace-versies:

• Enterprise Plus
  • Education Standard
  • Education Plus

Uw Google Workspace-beheerder die Google Meet beheert voor uw organisatie, moet eerst VCZ instellen voor uw organisatie.

Meer informatie over hoe VCZ werkt in vergaderingen

U kunt op dezelfde manier deelnemen aan een VCZ-vergadering als u zou deelnemen aan een vergadering zonder VCZ. In VCZ-vergaderingen kunnen deelnemers pas deelnemen als de host of een co-host die door de organisator is toegewezen, aanwezig is. Deelnemers die deelnemen voordat de host aanwezig is, zien een zwart scherm met de tekst 'Wachten totdat de host aanwezig is'.

Meer informatie over niet-beschikbare functies in VCZ-vergaderingen

Vanwege de extra privacylaag zijn deze functies niet beschikbaar in VCZ-vergaderingen:

• Misbruik melden
  • Ruisonderdrukking
  • Opnamen
  • Livestreams
  • Telefoon gebruiken voor audio
  • Mensen toevoegen via de telefoon
  • Ondertiteling
  • Polls
  • Vraag en antwoord
  • Jamboard
  • Deelname-informatie delen
  • Interoperabiliteit via een gateway van derden

Meer informatie over hoe u een deelnemer uitnodigt voor een VCZ-vergadering

Als uw beheerder VCZ heeft ingesteld voor externe toegang, kunt u externe deelnemers uitnodigen, ongeacht of ze Google Workspace gebruiken. De privacybescherming in uw VCZ-gesprek met externe deelnemers is net zo hoog als in een VCZ-gesprek met interne deelnemers. Sessiesleutels worden nooit gedeeld met Google. Ga na hoe beheerders VCZ beheren voor externe toegang.

Vanwege de verificatievereisten moeten deelnemers worden uitgenodigd om deel te nemen aan een vergadering. Deelnemers kunnen niet meer vragen om toegang tot de vergadering.

Een deelnemer kan deelnemen aan een VCZ-vergadering als de host een uitnodiging stuurt:

Een versleutelde afspraak maken in Google Agenda

Belangrijk: U kunt VCZ alleen toevoegen terwijl u een afspraak maakt.

1. Open de Google Agenda-app Agenda op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Maken Invoegen and then Afspraak Afspraak.
  3. Tik op Versleuteling toevoegen and then Versleuteling toevoegen.
    • U krijgt misschien een pop-up waarin staat dat u zich moet verifiëren met uw IdP.
    • Tip: Zet VCZ altijd aan voordat u afspraakgegevens invoert. Als u VCZ aanzet, worden de afspraakbeschrijvingen en niet-versleutelde bijlagen gereset.
  4. Voeg afspraakgegevens toe, zoals:
  5. Tik op Opslaan.

Controleren of VCZ aanstaat voor een vergadering

Belangrijk: Alleen hosts kunnen VCZ toevoegen aan hun vergaderingen.

Er wordt een schild weergegeven als VCZ aanstaat.

Vóór de vergadering wordt het schild weergegeven:

• Naast de knop 'Deelnemen via Google Meet' in een Google Agenda-uitnodiging.
  • Naast de vergadering in uw agenda op meet.google.com of in de Meet-app .

Tijdens de vergadering wordt het schild linksboven in het vergadervenster weergegeven.