Meer informatie over versleuteling aan de clientzijde (VCZ) voor Meet

Belangrijk:

• VCZ-vergaderingen moeten worden gemaakt door een gebruiker met een van deze Workspace-versies:
    • Education Standard
    • Education Plus
    • Enterprise Plus
  • U kunt VCZ-vergaderingen niet maken in de Google Meet-app .
    • U kunt VCZ-vergaderingen alleen maken op een mobiel apparaat in de Google Agenda-app Agenda.
  • U kunt deelnemen aan een VCZ-vergadering vanaf uw computer of mobiele apparaat. VCZ is niet beschikbaar op hardware.
  • Vanwege de verificatievereisten moeten gebruikers worden uitgenodigd om deel te nemen aan een vergadering. Meer informatie over hoe u een deelnemer uitnodigt voor een VCZ-vergadering
  • Vanwege de strenge verificatievereisten moeten deelnemers worden uitgenodigd om deel te nemen aan een vergadering. De optie 'om toegang vragen' om een gast toe te staan is uitgezet.

Meet versleutelt gespreksmedia altijd, zowel in-transit als at-rest, om uw informatie te beschermen. Gespreksmedia kunnen alleen worden ontsleuteld door de deelnemers aan de vergadering en de Google-datacenterservices voor Meet.

Met versleuteling aan de clientzijde wordt een extra versleutelingslaag voor privacy toegevoegd en wordt die sessiesleutel alleen gedeeld met:

• deelnemers aan de vergadering
  • de sleutelservice van de hostorganisatie van de vergadering (als VCZ wordt gebruikt met een IdP/KACL-infrastructuur)

Met VCZ kunnen alleen de deelnemers aan de vergadering de gespreksmedia ontsleutelen, terwijl Google-datacenters en andere providers deze niet kunnen ontsleutelen. VCZ versleutelt ook de media van gesprekken in de browser van elke deelnemer voordat de gegevens naar andere deelnemers worden gestuurd.

Als u VCZ wilt gebruiken, moet u Google Workspace koppelen aan een externe identiteitsprovider en een sleutelservice voor versleuteling (IdP+KACL).

Meer informatie over hoe VCZ werkt in vergaderingen

U kunt op dezelfde manier deelnemen aan een VCZ-vergadering als u zou deelnemen aan een vergadering zonder VCZ. In VCZ-vergaderingen kunnen deelnemers pas deelnemen als de host aanwezig is. Deelnemers die deelnemen voordat de host aanwezig is, zien een zwart scherm met de tekst 'Wachten totdat de host aanwezig is'.

Vanwege de extra privacylaag zijn deze functies niet beschikbaar in VCZ-vergaderingen:

• Misbruik melden
  • Ruisonderdrukking
  • Opnamen
  • Livestreams
  • Telefoon gebruiken voor audio
  • Mensen toevoegen via de telefoon
  • Ondertiteling
  • Polls
  • Vraag en antwoord
  • Jamboard
  • Deelname-informatie delen
  • Interoperabiliteit via een gateway van derden

Meer informatie over hoe u een deelnemer uitnodigt voor een VCZ-vergadering

Vanwege de verificatievereisten moeten deelnemers worden uitgenodigd om deel te nemen aan een vergadering. Deelnemers kunnen niet meer vragen om toegang tot de vergadering.

Een deelnemer kan deelnemen aan een VCZ-vergadering als de host een uitnodiging stuurt:

Een versleutelde afspraak maken in Google Agenda

Belangrijk: U kunt VCZ alleen toevoegen terwijl u een afspraak maakt.

1. Ga op uw computer naar Google Agenda.
  2. Klik linksboven op Maken.
  3. Klik rechtsboven in het afspraakvenster op Versleuteling aanzetten .
    • U krijgt misschien een pop-up waarin staat dat u zich moet verifiëren met uw IdP. Pop-ups moeten toegestaan zijn in de browser.
    • Tip: Zet VCZ altijd aan voordat u de afspraakgegevens invoert. Als u VCZ aanzet, worden de afspraakbeschrijving, niet-versleutelde bijlagen en instellingen voor Meet-vergaderingen gereset.
  4. Voeg afspraakgegevens toe, zoals een titel, gasten, een beschrijving en bijlagen.
    • Als u een vergaderruimte toevoegt aan de versleutelde afspraak, moet u deelnemen aan het versleutelde videogesprek op uw eigen apparaat, niet via een apparaat in een vergaderruimte.
    • U kunt alleen versleutelde bijlagen toevoegen aan een versleutelde afspraak.
  5. Klik op Opslaan.

VCZ aanzetten voor een instant-vergadering

Belangrijk: Alleen hosts kunnen VCZ toevoegen als ze vergaderingen maken.

1. Ga naar meet.google.com.
  2. Klik op Een nieuwe vergadering starten and then Opties voor videogesprekken.
  3. Ga in het venster dat wordt weergegeven naar het tabblad Beveiliging. Vink het selectievakje aan naast Versleuteling toevoegen en selecteer een optie:
    1. Als u later deelname-informatie voor een versleuteld gesprek wilt krijgen, klikt u op Een videogesprek maken voor later.
    2. Als u onmiddellijk deelnamegegevens voor een versleuteld gesprek wilt krijgen, klikt u op Start nu een videogesprek.

Controleren of VCZ aanstaat voor een vergadering

Belangrijk: Alleen hosts kunnen VCZ toevoegen aan hun vergaderingen.

Er wordt een schild weergegeven als VCZ aanstaat.

Vóór de vergadering wordt het schild weergegeven:

• Naast de knop 'Deelnemen via Google Meet' in een Google Agenda-uitnodiging.
  • Naast de vergadering in uw agenda op meet.google.com of in de Meet-app .
  • In een banner bovenaan het venster van de green room.

Tijdens de vergadering wordt het schild linksboven in het vergadervenster weergegeven.