Lue lisää Meetin asiakaspuolen salauksesta

Tärkeää:

• Asiakaspuolen salatun kokouksen voi luoda käyttäjä, jolla on jokin seuraavista Workspace-versioista:
    • Education Standard
    • Education Plus
    • Enterprise Plus
  • Asiakaspuolen salattuja kokouksia ei voi luoda Google Meet ‑sovelluksessa .
    • Asiakaspuolen salattuja kokouksia voi luoda mobiililaitteilla vain Google Kalenteri ‑sovelluksessa Kalenteri.
  • Asiakaspuolen salattuihin kokouksiin voi liittyä tietokoneella tai mobiililaitteella. Asiakaspuolen salaus ei ole käytettävissä laitteistoilla.
  • Todennus edellyttää, että käyttäjät kutsutaan mukaan kokoukseen. Lue lisää osallistujan kutsumisesta asiakaspuolen salattuun kokoukseen.
  • Vahva todennus edellyttää, että osallistujat kutsutaan mukaan kokoukseen. Kokoukseen liittyminen koputtamalla on poistettu käytöstä.

Meet suojaa tiedot salaamalla sekä säilytettävän että siirrettävän puhelujen mediasisällön. Ainoastaan kokouksen osallistujat ja Googlen palvelinkeskuksen Meet‑palvelut voivat purkaa puhelujen mediasisällön salauksen.

Asiakaspuolen salaus tehostaa tietosuojaa ja jakaa käyttökerran avaimen vain seuraavien osapuolien kanssa:

• kokouksen osallistujat
  • kokouksen järjestävän organisaation avainpalvelu (jos asiakaspuolen salaus on käytössä yhdessä tunnistetietojen tarjoajan / KACL:n infrastruktuurin kanssa).

Kun asiakaspuolen salaus on käytössä, vain kokouksen osallistujat voivat purkaa puhelun mediasisällön salauksen. Googlen palvelinkeskukset ja muut palveluntarjoajat eivät voi purkaa salausta. Asiakaspuolen salaus salaa puhelujen mediasisällön myös jokaisen osallistujan selaimessa ennen kuin dataa siirretään muille osallistujille.

Jos haluat käyttää asiakaspuolen salausta, sinun on yhdistettävä Google Workspace ulkoiseen tunnistustietojen tarjoajaan ja salausavainpalveluun (tunnistetietojen tarjoaja + KACL).

Asiakaspuolen salaus ja kokoukset

Voit liittyä samalla tavalla kokouksiin, joissa asiakaspuolen salaus on käytössä ja joissa se ei ole käytössä. Kun asiakaspuolen salaus on käytössä, osallistujat eivät voi liittyä kokoukseen ennen kokouksen järjestäjää. Jos osallistuja liittyy kokoukseen ennen kokouksen järjestäjää, näyttöön ilmestyy mustalla pohjalla oleva teksti "Odotetaan kokouksen järjestäjää".

Tehokkaamman tietosuojan vuoksi seuraavat toiminnot eivät ole käytettävissä kokouksissa, joissa asiakaspuolen salaus on käytössä:

• Väärinkäytöstä ilmoittaminen
  • Taustahälyn vaimennus
  • Tallenteet
  • Livestriimit
  • Puhelimen käyttö audiolähteenä
  • Osallistujien lisääminen puhelimella
  • Tekstitykset
  • Kyselyt
  • K & V
  • Jamboard
  • Liittymistietojen jakaminen
  • Yhteentoimivuus kolmannen osapuolen yhdyskäytävän kautta

Lue lisää osallistujan kutsumisesta asiakaspuolen salattuun kokoukseen

Todennus edellyttää, että osallistujat kutsutaan mukaan kokoukseen. Osallistujat eivät voi enää liittyä kokoukseen koputtamalla.

Osallistuja voi liittyä kokoukseen, jossa on käytössä asiakaspuolen salaus, jos järjestäjä lähettää hänelle kutsun

Salatun tapahtuman luominen Google Kalenterissa

Tärkeää: Asiakaspuolen salauksen voi lisätä vain tapahtuman luomisen yhteydessä.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Luo.
  3. Valitse tapahtumaikkunan oikeasta yläkulmasta Laita salaus päälle .
    • Näyttöön voi ilmestyä ponnahdusikkuna, jossa pyydetään todennusta tunnistetietojen tarjoajan kautta. Varmista, että ponnahdusikkunat on sallittu selaimessa.
    • Vinkki: Laita asiakaspuolen salaus päälle aina ennen tapahtumatietojen lisäämistä. Kun laitat asiakaspuolen salauksen päälle, tapahtumien kuvaukset, salaamattomat liitteet ja Meet-konferenssiasetukset poistuvat.
  4. Lisää tapahtuman tiedot, kuten nimi, osallistujat, kuvaus ja liitteet.
    • Jos lisäät kokoushuoneen salattuun tapahtumaan, sinun on liityttävä salattuun videopuheluun omalla laitteellasi, ei kokoushuoneen laitteella.
    • Salattuun tapahtumaan voi lisätä vain salattuja liitteitä.
  5. Valitse Tallenna.

Asiakaspuolen salauksen käyttöönotto pikakokouksessa

Tärkeää: Vain järjestäjät voivat lisätä asiakaspuolen salauksen kokouksia luotaessa.

1. Siirry osoitteeseen meet.google.com.
  2. Valitse Aloita uusi kokous and then Videopuheluasetukset.
  3. Siirry avautuvasta ikkunasta Suojaus‑välilehdelle. Merkitse ensin "Lisää salaus" ‑kohdan ruutu valituksi ja valitse sitten haluamasi vaihtoehto:
    1. Jos haluat salatun puhelun liittymistiedot myöhemmin, valitse Luo videopuhelu myöhempää käyttöä varten.
    2. Jos haluat salatun puhelun liittymistiedot heti, valitse Soita videopuhelu heti.

Mistä tiedän, onko asiakaspuolen salaus päällä kokouksessa?

Tärkeää: Vain järjestäjät voivat lisätä asiakaspuolen salauksen kokouksiinsa.

Asiakaspuolen salaus on päällä, kun kilpikuvake on näkyvissä.

Ennen kokouksen alkua kilpi ilmestyy

• Google Kalenterin kutsussa olevan "Liity Google Meetin avulla" ‑painikkeen viereen
  • ohjelmassa olevan kokouksen viereen osoitteessa meet.google.com tai Meet-sovelluksessa
  • lämpiöikkunan yläreunassa olevaan banneriin.

Kokouksen aikana kilpi on näkyvissä kokousikkunan vasemmassa yläkulmassa.