Åtgärda en överhettad laptop

Vissa bärbara datorer utan fläktar, till exempel Pixelbook och Pixelbook Go kan under Google Meet-möten bli varma snabbare än datorer med inbyggda fläktar.

Följande kan bidra till att hålla enhetens temperatur lägre och köra Meet smidigt under möten.

Sänka videokvaliteten

Sänk bandbredden som mötet kräver och minskar eventuellt processoranvändningen när mötet körs på datorn.
  1. Klicka på Mer Merföljt av Inställningar Inställningar följt av Video när mötet har startat.
  2. Klicka på Standardupplösning (360p) under Sändningsupplösning (högsta).
  3. Klicka på Standardupplösning (360p) under Mottagningsupplösning (högsta).

Överlappa inte Meet-fönstret med andra fönster

Lägg inte andra fönster ovanpå Meet-fönstret eftersom det kan öka grafikprocessorns belastning. Prova att dela upp skärmen om du har ett dokument öppna under Meet-samtal.

Använda Spotlight-layout

Spotlight-layouten i Meet minskar belastningen på processorn och grafikprocessorn. Så här aktiverar du den:

1. Klicka på Meny 3 dot menu icon längst ned i Meet-samtalet.
  2. Välj Ändra layout.
  3. Välj Spotlight.

Uppgradera till den senaste versionen av operativsystemet

Uppdatera till den senaste versionen av operativsystemet om du använder Mac, Windows, Linux eller Chrome. Den senaste versionen har ofta uppdateringar som åtgärdar kända problem.

Koppla från HD-skärmar

Prestandan kan förbättras avsevärt om du kopplar från HD-skärmar (Quad HD, 4K, osv.). Prova att minska upplösningen på skärmen eller anslut till en skärm med lägre upplösning om det inte går att koppla från skärmen.

Minska antalet öppna flikar och appar

Du bör se gradvisa förbättringar när du stänger onödiga webbläsarflikar. Arbetsflödet kan påverkas så stäng en del flikar, testa några av förslagen nedan och stäng fler flikar om det behövs.

• Stäng eller pausa andra appar som kanske använder processorn eller minnet. Vi rekommenderar att du stänger ned virtuella datorer som kan göra systemet avsevärt långsammare.
  • Aktivitetshanteraren i Chrome visar vilka flikar som använder mycket processorprestanda eller minne.
  • Prova med att starta om datorn och köra så få fönster som möjligt om inget annat hjälper.