Løs problemer knyttet til overoppheting av laptoper

Enkelte laptoper uten vifte, for eksempel Pixelbook og Pixelbook Go, kan bli varme raskere under et Google Meet-møte enn andre laptoper med innebygde vifter.

Følgende kan bidra til å holde temperaturen på enheten din nede og få Meet til å kjøre problemfritt under møter.

Reduser videokvaliteten

Dette reduserer båndbredden som kreves for møtet, og det kan også redusere mengden prosessorkraft som brukes til å kjøre møtet på datamaskinen.
  1. Når et møte har startet, klikker du på Mer Mer og så Innstillinger Innstillinger og så Video.
  2. Klikk på Standarddefinisjon (360p) under Oppløsning for sending (maks.).
  3. Klikk på Standarddefinisjon (360p) under Oppløsning for mottak (maks.).

Ikke la Meet-vinduet overlappe med andre vinduer

Ikke legg et annet vindu oppå Meet-vinduet, ettersom flere vinduer oppå hverandre kan føre til høyere GPU-belastning. Prøv å bruke halve skjermer i stedet hvis du trenger å ha et notatdokument åpent i løpet av en Meet-samtale.

Bruk «I fokus»-utforming

I fokus-utformingen i Meet reduserer belastningen på prosessor og GPU. Slik slår du den på:

1. Klikk på menyen 3 dot menu icon nederst i Meet-samtalen.
  2. Velg Endre oppsett.
  3. Velg I fokus.

Oppgrader til den nyeste versjonen av OS-programvaren

Hvis du bruker en MacBook-, Windows-, Linux- eller Chrome-enhet, må du oppdatere til den nyeste versjonen av operativsystemet. Ofte har den nyeste versjonen oppdateringer som løser kjente problemer.

Koble fra HD-skjermer

Hvis du kobler fra skjermer med svært høy oppløsning (Quad HD, 4K osv.), kan du forbedre ytelsen betydelig. Hvis frakobling ikke er et alternativ, kan du prøve å redusere oppløsningen på den gjeldende skjermen eller koble til en skjerm med lavere oppløsning.

Reduser antallet åpne faner og apper

Du skal se en gradvis forbedring etter hvert som du lukker nettleserfaner som ikke er viktige. Dette kan påvirke arbeidsflyten din, så lukk noen faner, prøv noen av forslagene nedenfor, og fortsett å lukke flere faner etter behov.

• Lukk andre apper som bruker prosessor eller RAM, eller sett dem på pause. Vurder å slå av virtuelle maskiner, siden de kan gjøre systemet ditt tregere.
  • Oppgavebehandling i Chrome kan også hjelpe deg med å finne faner som bruker mye prosessor eller RAM.
  • Hvis alt annet mislykkes, kan du prøve å starte maskinen på nytt og kjøre så få vinduer som mulig.