Een probleem met een oververhitte laptop oplossen

Bepaalde laptops zonder ventilatoren, zoals de Pixelbook en Pixelbook Go, kunnen tijdens een Google Meet-vergadering sneller opwarmen dan andere laptops met ingebouwde ventilatoren.

Hieronder leest u hoe u de temperatuur van uw apparaat laag kunt houden zodat Meet soepel blijft werken in uw vergaderingen.

Uw videokwaliteit verlagen

Dit vermindert de bandbreedte die nodig is voor de vergadering en ontlast mogelijk ook de CPU, waardoor uw computer de vergadering beter kan uitvoeren.
  1. Klik nadat een vergadering is gestart op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen en dan Video.
  2. Klik onder Resolutie voor verzenden (maximum) op Standard definition (360p).
  3. Klik onder Resolutie voor ontvangen (maximum) op Standard definition (360p).

Zorgen dat het Meet-venster niet overlapt met andere vensters

Plaats geen ander venster vóór het Meet-venster, omdat vensters in lagen de GPU sterker kunnen belasten. Probeer het scherm te splitsen als u een notitiedocument wilt openhouden tijdens een Meet-gesprek.

Spotlight-lay-out gebruiken

De Spotlight-lay-out in Meet zorgt voor minder CPU- en GPU-belasting. Zo schakelt u deze in:

1. Klik onderaan het Meet-gesprek op Menu 3 dot menu icon.
  2. Selecteer Lay-out wijzigen.
  3. Selecteer Spotlight.

Upgraden naar de nieuwste versie van de OS-software

Update naar de nieuwste versie van het besturingssysteem als u een MacBook of een Windows-, Linux- of Chrome-apparaat gebruikt. Vaak bevat de nieuwste versie updates waarmee bekende problemen worden opgelost.

De verbinding met HD-schermen verbreken

Als u schermen met Ultra HD-kwaliteit (Quad HD, 4K enzovoort) ontkoppelt, kunnen de prestaties aanzienlijk verbeteren. Is ontkoppelen niet mogelijk, dan verlaagt u de resolutie van uw huidige scherm of maakt u verbinding met een scherm met een lagere resolutie.

Het aantal geopende tabbladen en apps verminderen

Hoe meer niet-essentiële browsertabbladen u sluit, hoe beter Meet werkt. Dit kan van invloed zijn op uw workflow. Sluit dus enkele tabbladen, probeer wat van de onderstaande suggesties uit en sluit zo nodig meer tabbladen.

• Sluit of pauzeer andere apps die de CPU of RAM van uw apparaat intensief gebruiken. We raden u aan virtuele machines uit te schakelen, omdat deze het systeem ook langzamer kunnen maken.
  • Met Taakbeheer van Chrome kunt u ook tabbladen vinden die veel CPU of RAM gebruiken.
  • Als niets helpt, start u uw computer opnieuw op en voert u zo min mogelijk vensters uit.