Felsöka kameraproblem i ett möte

På den här sidan

Innan du kommer igång

Så här åtgärdar du det med kameran i ett möte:

• Kontrollera att datorns kamera är ansluten, att den är på och att kameran är vänd mot dig.
  • Välj rätt kamera, inte en extern bildskärm eller andra anslutna enheter. Läs mer om hur du ansluter video och ljud.
  • Kontrollera om kameran fungerar i andra appar, såsom FaceTime på macOS eller Kamera-appen på Windows 10.
    • Kontrollera sedan att inga andra appar har åtkomst till kameran för närvarande. Stäng alla andra appar som använder kameran och läs sedan in Google Meet igen.
  • Läs mer om hur du förbättrar wifi- eller nätverksprestanda.

Uppdatera webbläsaren

Uppdatera webbläsaren för att få de senaste programkorrigeringarna.

Ge Google Meet åtkomst till kameran

Du måste ge Meet behörighet att använda kameran och mikrofonen. Du måste ge åtkomst första gången du går med i ett videomöte. Aktivera kameran innan du går med i mötet.

Så här ger du Meet åtkomst till kameran och mikrofonen:

1. Öppna adressfältet och klicka på Kamera medan du är i ett möte.
  2. Välj Tillåt alltid följt avKlar.

Ge Google Chrome kameraåtkomst

Kontrollera webbplatsbehörigheter i Chrome

Kontrollera att den webbplats du vill använda har åtkomstbehörighet till kameran. Du kan tillåta alla webbplatser att använda kameran eller bara den du besöker. Läs mer om webbplatsbehörigheter.

Viktigt! Felet Det gick inte att använda kameran beror ofta på att webbläsaren inte har åtkomst till kameran.

På datorer som använder Chrome måste du ge webbläsaren åtkomst till kameran. Så här ger du behörighet igen:

1. Skriv chrome://settings/content/camera i Chromes adressfält.
  2. Välj Webbplatser får begära åtkomst till kameran under Standardbeteende.
  3. Inaktivera inställningen Fråga innan du öppnar.
  4. Om det finns en sådan klickar du på Radera Delete bredvid https://meet.google.com:443 under Får använda kameran.
  5. Uppdatera Google Meet-sidan.
  6. Bevilja kameraåtkomst när du blir ombedd att göra det.

Tillåt kameraåtkomst i en annan webbläsare än Chrome

Ge systemet eller enheten åtkomst till kameran

Viktigt! Kontrollera att kameran är påslagen och att datorn och webbläsaren har åtkomst till kameran så att du visas.

Aktivera kameraåtkomst på Chromebook
  1. Välj tid nere till höger på Chromebook följt av Inställningar Inställningar.
  2. Välj Säkerhet och integritet till vänster följt av Integritetsinställningar.
  3. Aktivera kameraåtkomst.
Aktivera kameraåtkomst på macOS Mojave och senare

På datorer med macOS Mojave version 10.14 och senare måste du tillåta kameraåtkomst för webbläsaren. I annat fall får Meet inte åtkomst till video från enheten.

1. Öppna Systeminställningar följt av Säkerhet och integritet.
  2. Välj Integritet följt av Kamera.
  3. Markera kryssrutan för appen som använder Meet (Google Chrome, Firefox, Safari eller Edge).
Aktivera kameraåtkomst i Windows
  1. Välj Start följt av Inställningar Inställningar på datorn.
  2. Välj Integritet och säkerhet följt av Kamera.
  3. Aktivera Kameraåtkomst och Ge appar åtkomst till kameran.

Tips! Med den här inställningen kan alla användare på enheten välja om de vill att appar ska få åtkomst till kameran.

Läs mer om varför skärmen är svart eller den överstrukna kameraikonen

Kontrollera om det finns problem med kamerans maskinvara
  1. Öppna enhetens inbyggda kameraapp, till exempel Kamera eller Photo Booth.
  2. Om kamerans förhandsgranskning visar bilden men Google Meet inte visar den, måste du säkerställa att Google Meet får åtkomst till kameran:
  3. Följ stegen nedan om du inte ser dig själv kamerans självvisning för att öppna kamerahöljet eller integritetsreglaget.
Öppna kameraskyddet eller integritetsreglaget

Obs!

• Alla enheter har inte kameraskydd eller integritetsreglage.
  • Skyddet eller omkopplaren kan finnas högst upp eller på enheten sida.
  • Vissa modeller visar ett orange, rött eller gult ljus när integritetsreglaget är aktiverat.
  1. Sök efter ett skjutreglage högst upp på kameraobjektivet.
    • På de flesta modeller sitter kameraskyddet med ett skjutreglage ovanför objektivet. Till exempel blockeras Lenovos kameraobjektiv av skjutreglaget.

Lenovos kameraobjektiv blockerat av skjutreglaget

2. Kontrollera om det finns ett fysiskt reglage på någon av enhetens sidor om det inte finns ett skjutreglage över objektivet.
    • Vissa modeller använder ett integritetsreglage i stället för ett kameraskydd. HP Chromebook har till exempel ett integritetsreglage för kameran som du kan aktivera.

HP Chromebook med aktiverat integritetsreglage på kameran

3. Avblockera kameraobjektivet genom att flytta skjutreglaget eller flytta integritetsreglaget till Av.
  4. Prova kameran med den inbyggda kameraappen eller med Google Meet.

Tips! Om kamerans självvisning inte visas:

Ändra integritetsläget i kamerainställningarna

Viktigt! På vissa enheter finns ett programstyrt integritetsreglage. Det går att inaktiveras i kamerans eller enhetens inställningar.

1. Välj Inställningar på enheten.
  2. Sök efter kamerainställningarna.
  3. Inaktivera det programstyrda integritetsreglaget.

Tips! Anvisningarna ser annorlunda ut på din enhet.

Exempel på webbläsarna Chrome och Firefox som visar kameraobjektivet blockerat av ett programstyrt integritetsreglage

Exempel på webbläsarna Chrome och Firefox som visar kameraobjektivet blockerat av ett programstyrt integritetsreglage

Återställ maskinvaran i Chromebook

Om kameran inte fungerar och det inte finns något kameraskydd eller integritetsreglage:

1. Återställ maskinvaran i Chromebook.
  2. Prova kameran med den inbyggda kameraappen eller med Google Meet.