Felsöka kamera- och presentationsproblem i ett möte

Felsök så här om du har kamera- eller presentationsproblem under ett möte. Felet Ingen kamera beror ofta på att webbläsaren inte har åtkomst till kameran. Anvisningarna nedan hjälper dig att åtgärda problemet.

Uppdatera webbläsaren

Uppdatera webbläsaren för att få de senaste programkorrigeringarna. Läs mer om att uppdatera Google Chrome.

Åtkomst till mikrofon eller kamera nekades

​Du måste ge Meet behörighet att använda kameran och mikrofonen i Chrome. Du blir ombedd att tillåta åtkomst första gången du går med i ett Meet-videomöte.

Det går att ändra inställningen så att Meet får använda kameran och mikrofonen genom att klicka på kameraikonen i adressfältet och välja alternativet Tillåt alltid.

Prova följande alternativ om de här ändringarna inte löser problemet:

• Bekräfta att kameran är ansluten.
  • Kontrollera att inga andra appar har åtkomst till kameran för närvarande.
  • Om du har fler än en kamera installerad måste du kontrollera att kameran som du vill använda är inställd på aktiv.
  • Bekräfta att du har den senaste versionen av Google Meet.
  • Aktivera kameran innan du går med i mötet.

Andra i mötet ser mig inte

Kontrollera att kameran är påslagen och att datorn och webbläsaren har åtkomst till kameran så att du visas.

Aktivera kameraåtkomst på macOS Mojave och senare

På datorer med MacOS Mojave version 10.14 eller senare måste du tillåta kameraåtkomst för webbläsaren Chrome eller Firefox®. I annat fall inkluderar Meet inte video från enheten.

1. Öppna Systeminställningar följt av Säkerhet och integritet.
  2. Välj Integritet följt av Kamera.
  3. Markera rutan för appen som används för Meet (Google Chrome eller Firefox).
Ge Google Chrome kameraåtkomst

På datorer som använder Chrome måste du ge webbläsaren åtkomst till kameran.

1. Skriv chrome://settings/content/camera i Chromes adressfält.
  2. Inaktivera inställningen Fråga innan du öppnar.
  3. Ta bort https://meet.google.com:443 om det finns under Tillåt.
  4. Uppdatera sidan Google Meet och bevilja kameraåtkomst när du blir ombedd.
Ytterligare felsökning
  1. Kontrollera att datorns kamera är ansluten, påslagen och pekar mot dig utan hinder.
  2. Kontrollera om kameran fungerar i andra appar, såsom FaceTime i MacOS eller appen Kamera i Windows 10.
  3. Stäng alla andra program som kanske använder kameran och läs sedan in Google Meet igen.
  4. Starta om datorn eller webbläsaren Google Chrome.

Kameran är på men visar en svart skärm eller en överstruken kameraikon

Kontrollera om det finns problem med kamerans maskinvara
  1. Öppna enhetens inbyggda kameraapp, till exempel Kamera eller Photo Booth.
  2. Om kamerans förhandsgranskning visar bilden men Google Meet inte visar den, måste du säkerställa att Google Meet får åtkomst till kameran:
  3. Följ stegen nedan om du inte ser dig själv kamerans självvisning för att öppna kamerahöljet eller integritetsreglaget.
Öppna kameraskyddet eller integritetsreglaget

Obs!

• Alla enheter har inte kameraskydd eller integritetsreglage.
  • Skyddet eller omkopplaren kan finnas högst upp eller på enheten sida.
  • Vissa modeller visar ett orange, rött eller gult ljus när integritetsreglaget är aktiverat.
  1. Sök efter ett skjutreglage högst upp på kameraobjektivet.
    • På de flesta modellerna är kameraskyddet ett fysiskt skjutreglage som sitter precis ovanför objektivet. Exempel:

Lenovos kameraobjektiv blockerat av skjutreglaget

Lenovos kameraobjektiv blockerat av skjutreglaget
  2. Kontrollera om det finns ett fysiskt reglage på någon av enhetens sidor om det inte finns ett skjutreglage över objektivet.
    • Vissa modeller använder ett integritetsreglage i stället för ett kameraskydd. Exempel:

HP Chromebook med aktiverat integritetsreglage på kameran

HP Chromebook med aktiverat integritetsreglage på kameran
  3. Avblockera kameraobjektivet genom att flytta skjutreglaget eller flytta integritetsreglaget till Av.
  4. Prova kameran med den inbyggda kameraappen eller med Google Meet.

Tips! Om kamerans självvisning inte visas:

Ändra integritetsläget i kamerainställningarna

Viktigt! På vissa enheter finns ett programstyrt integritetsreglage. Det går att inaktiveras i kamerans eller enhetens inställningar.

1. Öppna Inställningar på enheten.
  2. Sök efter kamerainställningarna.
  3. Inaktivera det programstyrda integritetsreglaget.

Tips! Anvisningarna ser annorlunda ut på din enhet.

Exempel på webbläsarna Chrome och Firefox som visar kameraobjektivet blockerat av ett programstyrt integritetsreglage

Exempel på webbläsarna Chrome och Firefox som visar kameraobjektivet blockerat av ett
           programstyrt integritetsreglage

Återställ maskinvaran i Chromebook

Om kameran inte fungerar och det inte finns något kameraskydd eller integritetsreglage:

1. Återställ maskinvaran i Chromebook.
  2. Prova kameran med den inbyggda kameraappen eller med Google Meet.

Åtgärda problem när du presenterar

Om det inte går att presentera i ett Google Meet-videomöte måste du ge webbläsaren åtkomst att spela in skärmen.

Ge Firefox® eller Chrome åtkomst till datorns skärminspelning på en Apple® Mac®-dator med macOS® Catalina® version 10.15 eller senare:

1. Öppna Systeminställningar följt av klicka på Säkerhet och integritet.
  2. Klicka på Integritet.
  3. Klicka på Skärminspelning till vänster.

För Mac-användare: Klicka på låset längst ned till vänster för att göra ändringar. Ange lösenordet följt av i fönstret och klicka på lås upp.

4. Markera rutan Google Chrome eller Firefox till höger.

Varför visas mötesfönstret när jag presenterar?

• Välj en ny flik när du presenterar eller en ny flik.
  • Om du visar mötesfönstret kan en oändlig spegling uppstå.