Feilsøk problemer med kameraet og presentering i møter

Her får du vite hvordan du feilsøker eventuelle problemer med kameraet eller presentering i løpet av et møte. Feilmeldinger som «Kameraet sviktet» skyldes ofte at nettleseren ikke har tilgang til kameraet. Følg veiledningen nedenfor for å løse problemet.

Oppdater nettleseren din

Oppdater nettleseren din for å få de nyeste feilrettingene. Finn ut hvordan du oppdaterer Google Chrome.

Tilgangen til mikrofonen eller kameraet ble avvist

​Meet må ha tillatelse til å bruke kameraet ditt og mikrofonen din i Chrome. Du blir bedt om å gi tilgang første gang du blir med i et Meet-videomøte.

Du kan endre innstillingen slik at Meet kan bruke kameraet og mikrofonen. Klikk på kameraikonet i adressefeltet, og velg Tillat alltid.

Hvis disse endringene ikke løser problemet, kan du prøve alternativene nedenfor:

• Sjekk at kameraet er tilkoblet.
  • Sørg for at ingen andre apper har tilgang til kameraet akkurat nå.
  • Hvis du har mer enn ett kamera installert, må du sørge for at kameraet du vil bruke, er aktivt.
  • Sjekk at du har den nyeste versjonen av Google Meet.
  • Slå på kameraet før du blir med i møtet.

Folk kan ikke se meg i møtet

Sørg for at kameraet er slått på, og at datamaskinen og nettleseren har tilgang til kameraet, slik at du er synlig.

Slå på kameratilgang på macOS Mojave og nyere

På datamaskiner som bruker MacOS Mojave versjon 10.14 eller nyere, må du tillate kameratilgang for Chrome- eller Firefox ®-nettleseren. Ellers kan ikke Meet vise video fra enheten din.

1. Gå til Systeminnstillinger og så Sikkerhet og personvern.
  2. Velg Personvern og så Kamera.
  3. Merk av i boksen ved siden av nettleseren som brukes med Meet (Google Chrome eller Firefox).
Gi Google Chrome tilgang til kameraet

På datamaskiner som bruker Chrome, må du gi nettleseren tilgang til kameraet ditt.

1. Skriv inn chrome://settings/content/camera i adressefeltet i Chrome.
  2. Slå av innstillingen «Spør før bruk».
  3. Under «Tillat» sletter du https://meet.google.com:443 hvis det står oppført.
  4. Last inn Google Meet-siden på nytt, og gi kameratilgang når du blir bedt om det.
Fortsett feilsøkingen
  1. Sjekk at kameraet på datamaskinen er koblet til, slått på og rettet mot deg uten hindringer.
  2. Sjekk om kameraet fungerer i andre apper, for eksempel FaceTime i MacOS eller Kamera-appen i Windows 10.
  3. Lukk eventuelle andre programmer som bruker kameraet, og last inn Google Meet på nytt.
  4. Start datamaskinen eller Google Chrome-nettleseren på nytt.

Kameraet er på, men viser en svart skjerm eller et utkrysset kameraikon

Sjekk om det har oppstått et problem med maskinvaren til kameraet
  1. Åpne den innebygde kameraappen, for eksempel Kamera eller Fotoboks, på enheten din.
  2. Hvis du ser deg selv i forhåndsvisningen for kameraet, men ikke i Google Meet, må du sørge for at Google Meet har tilgang til kameraet ditt:
  3. Hvis du ikke ser deg selv i forhåndsvisningen for kameraet, kan du prøve trinnene nedenfor for å åpne kameradekselet eller personvernbryteren.
Åpne kameradekselet eller personvernbryteren

Viktig:

• Ikke alle enheter har kameradeksel eller personvernbryter.
  • Dekselet eller bryteren kan være på toppen eller på siden av enheten.
  • Noen modeller bruker et oransje, rødt eller gult lys når personvernbryteren er på.
  1. Se etter en glidebryter øverst på kameralinsen for å finne kameradekselet.
    • For de fleste modeller er kameradekselet en fysisk glidebryter like over kameralinsen. For eksempel

Lenovo-kameralinse blokkert av glidebryter

Lenovo-kameralinse blokkert av glidebryter
  2. Hvis du ikke finner en glidebryter over linsen, kan du se etter en fysisk bryter på hver side av enheten.
    • Noen modeller bruker en personvernbryter i stedet for et kameradeksel. For eksempel

HP Chromebook med personvernbryter for kamera slått på

HP Chromebook med personvernbryter for kamera slått på
  3. For å oppheve blokkeringen av kameralinsen, slår du bryteren av.
  4. Test kameraet med den innebygde Kamera-appen eller med Google Meet.

Tips: Gjør dette hvis forhåndsvisningen for kameraet ikke vises:

Endre personvernmodusen i kamerainnstillingene

Viktig: Enkelte enheter har en personvernbryter for programvare. Den kan være slått av i kamera- eller enhetsinnstillingene.

1. Gå til Innstillinger på enheten din.
  2. Finn kamerainnstillingene.
  3. Slå av den programvarebaserte personvernbryteren.

Tips: Veiledningen kan være annerledes på enheten din.

Eksempel på Chrome- og Firefox-nettlesere der kameralinsen er blokkert av en personvernbryter

Eksempel på Chrome- og Firefox-nettlesere der kameralinsen er blokkert av
           en personvernbryter

Tilbakestill maskinvaren på Chromebooken din

Hvis kameraet ikke fungerer og det ikke finnes noe kameradeksel eller noen personvernbryter:

1. Tilbakestill maskinvaren i Chromebooken.
  2. Test kameraet med den innebygde Kamera-appen eller med Google Meet.

Løs problemer knyttet til presentering

Hvis du ikke får presentert i et Google Meet-videomøte, bør du gi nettleseren tillatelse til å ta opp skjermen din.

På Apple® Mac® med macOS® Catalina® versjon 10.15 eller nyere kan du gi Chrome-nettleseren eller Firefox® tillatelse til å ta opp innhold på dataskjermen din på denne måten:

1. Gå til Systeminnstillinger og så klikk på Sikkerhet og personvern.
  2. Klikk på Personvern.
  3. Klikk på Skjermopptak til venstre.

For Mac-brukere: Klikk på låsen nederst til venstre for å gjøre endringer. Skriv inn passordet ditt i vinduet og deretter klikk på lås opp.

4. Merk av i boksen ved siden av Google Chrome eller Firefox til høyre.

Hvorfor vises møtevinduet når jeg presenterer?

• Velg en ny fane når du skal presentere en fane.
  • Hvis du presenterer møtevinduet, kan det oppstå et uendelig speil.