Problemen met de camera en presentatie oplossen tijdens een vergadering

Hier leest u hoe u problemen met de camera of presentatie kunt oplossen tijdens een vergadering. De foutmelding Camerafout wordt vaak veroorzaakt doordat de browser geen toegang heeft tot de camera. Aan de hand van de onderstaande instructies kunt u dit probleem oplossen.

Je browser updaten

Update je browser om de nieuwste softwarefixes te krijgen. Ontdek hoe je Google Chrome update.

De toegang tot mijn microfoon of camera wordt geweigerd

Meet heeft uw toestemming nodig om uw camera en microfoon te gebruiken in Chrome. De eerste keer dat u deelneemt aan een Meet-videovergadering, wordt u gevraagd toegang te geven.

U kunt de instelling wijzigen zodat Meet uw camera en microfoon mag gebruiken. Klik op het camera-icoon in de adresbalk en selecteer de optie Altijd toestaan.

Als het probleem hiermee niet is opgelost, kunt u de volgende opties proberen:

• Check of de camera is aangesloten.
  • Zorg dat er momenteel geen andere apps toegang tot uw camera hebben.
  • Als u meer dan één camera heeft geïnstalleerd, zorgt u ervoor dat de camera die u wilt gebruiken is ingesteld op actief.
  • Check of u de meest recente versie van Google Meet heeft.
  • Zet uw camera aan voordat u deelneemt aan de vergadering.

Mensen kunnen me niet zien in de vergadering

Zorg ervoor dat uw camera is ingeschakeld en dat uw computer en browser toegang tot de camera hebben, zodat u zichtbaar bent.

Cameratoegang inschakelen op macOS Mojave en hoger

Op computers met macOS Mojave versie 10.14 of hoger moet u cameratoegang toestaan voor uw Chrome- of Firefox®-webbrowser. Anders wordt de video van uw apparaat niet naar Meet gestuurd.

1. Ga naar Systeemvoorkeuren en dan Beveiliging en privacy.
  2. Selecteer Privacy en dan Camera.
  3. Vink het vakje aan voor de app waarin u Meet gebruikt (Google Chrome of Firefox).
Google Chrome toegang geven tot uw camera

Op computers met Chrome moet u de browser toegang geven tot uw camera.

1. Voer chrome://settings/content/camera in de adresbalk van Chrome in.
  2. Schakel de instelling 'Vragen vóór toegang' uit.
  3. Onder Toestaan verwijdert u https://meet.google.com:443 (indien aanwezig).
  4. Vernieuw de Google Meet-pagina en geef de camera toegang als daarom wordt gevraagd.
Meer problemen oplossen
  1. Kijk of de camera van uw computer is aangesloten, aanstaat en goed op u is gericht.
  2. Ga na of de camera werkt in andere apps, zoals FaceTime in MacOS of de Camera-app in Windows 10.
  3. Sluit alle andere apps die de camera gebruiken en laad Google Meet opnieuw.
  4. Start uw computer of Google Chrome-browser opnieuw op.

Mijn camera staat aan, maar er wordt een zwart scherm of een doorgestreept camera-icoon getoond

Controleer of er een probleem is met de hardware van de camera
  1. Open de ingebouwde camera-app op je apparaat, zoals Camera of Photo Booth.
  2. Als het beeld van de camera u laat zien, maar Google Meet niet, moet u zorgen dat Google Meet toegang heeft tot uw camera:
  3. Als u zichzelf niet op de camera ziet, probeert u de onderstaande stappen om de afdekking van de camera of privacyschakelaar te openen.
De afdekking van de camera of privacyschakelaar openen

Belangrijk:

• Niet alle apparaten hebben een afdekking van de camera of privacyschakelaar.
  • De afdekking of schakelaar kan zich aan de boven- of zijkant van uw apparaat bevinden.
  • Sommige modellen gebruiken een oranje, rood of amberkleuring lampje als de privacyschakelaar aanstaat.
  1. Kijk of er een schuifregelaar boven aan de cameralens is om de afdekking van de camera te vinden.
    • Bij de meeste modellen is de afdekking van de camera een fysieke schuifbalk net boven de lens. Voorbeeld:

Lenovo-cameralens geblokkeerd door schuifregelaar

Lenovo-cameralens geblokkeerd door schuifregelaar
  2. Als u geen schuifregelaar boven de lens ziet, zoekt u een fysieke schakelaar aan de zijkanten van het apparaat.
    • Sommige modellen gebruiken een privacyschakelaar in plaats van een afdekking van de camera. Voorbeeld:

HP Chromebook met ingeschakelde privacyschakelaar voor camera

HP Chromebook met ingeschakelde privacyschakelaar voor camera
  3. Als u de blokkering van de cameralens wilt opheffen, zet u de schuifregelaar of de schakelaar op Uit.
  4. Test de camera met de ingebouwde Camera-app of met Google Meet.

Tip: Als u zichzelf niet op de camera ziet:

De privacymodus wijzigen in je camera-instellingen

Belangrijk: Sommige apparaten hebben een privacyschakelaar voor software. Dit kan worden uitgezet in de camera- of apparaatinstellingen.

1. Ga op je apparaat naar Instellingen.
  2. Zoek de camera-instellingen.
  3. Zet de privacyschakelaar voor software uit.

Tip: De instructies kunnen anders zijn op je apparaat.

Voorbeeld van Chrome- en Firefox-browsers die een cameralens tonen die is geblokkeerd door de privacyschakelaar voor software

Voorbeeld van Chrome- en Firefox-browsers die een cameralens tonen die is geblokkeerd
door de privacyschakelaar voor software

Uw Chromebook-hardware resetten

Als de camera niet werkt en er geen afdekking van de camera of privacyschakelaar is:

1. Uw Chromebook-hardware resetten.
  2. Test de camera met de ingebouwde Camera-app of met Google Meet.

Problemen oplossen als u presenteert

Als u niet kunt presenteren in een Google Meet-videovergadering, moet u uw browser toestemming geven om uw scherm op te nemen.

Geef op een Apple® Mac®-computer met macOS® Catalina® versie 10.15 of hoger Firefox® of de Chrome-browser toestemming uw scherm op te nemen:

1. Ga naar Systeemvoorkeuren en dan klik op Beveiliging en privacy.
  2. Klik op Privacy.
  3. Klik links op Schermopname.

Mac-gebruikers: Klik linksonder op het slotje om wijzigingen aan te brengen. Voer in het venster uw wachtwoord in and then klik op Ontgrendelen.

4. Vink rechts het vakje aan voor Google Chrome of Firefox.

Waarom wordt het vergadervenster weergegeven als ik presenteer?

• Selecteer een nieuw tabblad als u een nieuw tabblad presenteert.
  • Als u het vergadervenster presenteert, wordt het mogelijk tot in het oneindige gespiegeld.