Ratkaisuja kokouksen kamera- ja esitysongelmiin

Jos kokouksessa esiintyy kamera- tai esitysongelmia, kokeile näitä vianmääritysohjeita. Kameran virhe johtuu usein siitä, että selaimella ei ole kameran käyttöoikeutta. Näissä ohjeissa kerrotaan, miten voit korjata ongelman.

Selaimen päivittäminen

Saat uusimmat ohjelmistokorjaukset käyttöön päivittämällä selaimen. Lue lisää Google Chromen päivittämisestä.

Mikrofonin tai kameran käyttöoikeudet evättiin

​Meet tarvitsee kameran ja mikrofonin käyttöoikeudet Chromessa. Sinua pyydetään sallimaan käyttö, kun liityt Meet-videokokoukseen ensimmäistä kertaa.

Voit muuttaa asetusta niin, että Meet voi käyttää kameraa ja mikrofonia. Klikkaa osoitepalkin kamerakuvaketta ja valitse Salli aina ‑vaihtoehto.

Jos nämä muutokset eivät ratkaise ongelmaa, kokeile seuraavia vaihtoehtoja:

• Varmista, että kamera on yhdistetty.
  • Varmista, että muut sovellukset eivät tällä hetkellä käytä kameraasi.
  • Jos olet asentanut useamman kameran, varmista, että haluamasi kamera on käytössä.
  • Varmista, että käytössäsi on Google Meetin uusin versio.
  • Ota kamera käyttöön ennen kokoukseen liittymistä.

Muut eivät näe minua kokouksessa

Varmista, että kamera on päällä ja että tietokoneella ja selaimella on kameran käyttöoikeudet, jotta sinut voi nähdä.

Kameran käyttöoikeuksien antaminen macOS Mojavessa ja uudemmissa versioissa

Jos käytät tietokonetta, jossa on macOS Mojave 10.14 tai sitä uudempi versio, sinun on annettava Chrome- tai Firefox®-selaimelle kameran käyttöoikeudet. Muutoin laitteesi videokuva ei näy Meetissä.

1. Avaa Järjestelmäasetukset ja sitten Tietoturva ja yksityisyys.
  2. Valitse Yksityisyys ja sitten Kamera.
  3. Valitse Meetiä varten käyttämäsi sovelluksen ruutu (Google Chrome tai Firefox).
Kameran käyttöoikeuksien antaminen Google Chromelle

Jos käytät tietokoneella Chromea, sinun on annettava selaimelle kameran käyttöoikeudet.

1. Kirjoita Chromen osoitepalkkiin chrome://settings/content/camera.
  2. Poista Kysy ennen käyttöä ‑asetus käytöstä.
  3. Jos Salli-kohdassa on https://meet.google.com:443, poista se.
  4. Päivitä Google Meet ‑sivu ja anna kameran käyttöoikeudet pyydettäessä.
Lisää ratkaisuja
  1. Tarkista, että tietokoneen kameran yhteys on kunnossa ja että kamera on päällä. Varmista myös, että kamera osoittaa sinua kohti ja ettei mikään peitä sitä.
  2. Katso, toimiiko kamera muissa sovelluksissa, kuten MacOS:n FaceTimessa tai Windows 10:n Kamera-sovelluksessa.
  3. Sulje muut sovellukset, jotka saattavat käyttää kameraa, ja päivitä sitten Google Meetin sivu.
  4. Käynnistä tietokone tai Google Chrome ‑selain uudelleen.

Kamera on päällä, mutta kuvassa näkyy vain mustaa tai yli vedetty kamerakuvake

Tarkista, onko kamerassa laitteisto-ongelma
  1. Avaa laitteen oma kamerasovellus, kuten Kamera tai Photo Booth.
  2. Jos kuva näkyy kameran omassa esikatselussa, mutta ei Google Meetissä, varmista, että Google Meetillä on kameran käyttöoikeudet:
  3. Jos kameran omassa esikatselussa ei näy kuvaa, kokeile avata kameran suojus tai laittaa yksityisyyskytkin pois päältä alla olevien ohjeiden mukaan.
Kameran suojuksen avaaminen tai yksityisyyskytkimen laittaminen pois päältä

Tärkeää:

• Kaikissa laitteissa ei ole kameran suojusta tai yksityisyyskytkintä.
  • Suojus tai kytkin voi sijaita laitteen päällä tai sivulla.
  • Joissakin laitteissa palaa oranssi, punainen tai keltainen valo, kun yksityisyyskytkin on päällä.
  1. Tarkista, onko kameran linssin päällä liu'utettava suojus.
    • Useimmissa malleissa kameran suojus on fyysinen liu'utettava suljin, joka sijaitsee heti linssin yläpuolella. Esimerkki:

Lenovon kameran linssi, jota peittää suojus

Lenovon kameran linssi, jota peittää suojus
  2. Jos et löydä suojusta linssin yläpuolelta, etsi fyysistä kytkintä laitteen jommaltakummalta puolelta.
    • Joissakin malleissa on kameran suojuksen sijaan yksityisyyskytkin. Esimerkki:

HP Chromebook, jossa on kameran yksityisyyskytkin päällä

HP Chromebook, jossa on kameran yksityisyyskytkin päällä
  3. Poista kameran linssin suojaus siirtämällä suojus tai kytkin pois päältä ‑asentoon.
  4. Testaa kameraa laitteen omalla Kamera-sovelluksella tai Google Meetillä.

Vinkki: Jos kameran esikatselu ei toimi:

Yksityisyystilan muuttaminen kameran asetuksista

Tärkeää: Joissain laitteissa on ohjelmistopohjainen yksityisyyskytkin. Sen voi laittaa pois päältä kameran tai laitteen asetuksista.

1. Avaa laitteellasi Asetukset.
  2. Etsi kameran asetukset.
  3. Laita ohjelmistopohjainen yksityisyyskytkin pois päältä.

Vinkki: Asetus voi olla eri paikassa omalla laitteellasi.

Esimerkki Chrome- ja Firefox-selaimista, joissa kameran kuva on estetty ohjelmistopohjaisella yksityisyyskytkimellä

Esimerkki Chrome- ja Firefox-selaimista, joissa kameran kuva on estetty
           ohjelmistopohjaisella yksityisyyskytkimellä

Chromebookin laitteiston nollaaminen

Jos kamera ei toimi, eikä siinä ole suojusta tai yksityisyyskytkintä:

1. Nollaa Chromebookin laitteisto.
  2. Testaa kameraa laitteen omalla Kamera-sovelluksella tai Google Meetillä.

Esitysongelmien korjaaminen

Jos et pysty esittämään näyttöä Google Meet ‑videokokouksessa, sinun on annettava selaimelle oikeudet tallentaa näyttösi kuvaa.

Jos käytät Apple® Mac® ‑tietokonetta, jossa on macOS® Catalina® ‑versio 10.15 tai sitä uudempi versio, anna Firefox®- tai Chrome-selaimelle oikeudet tallentaa tietokoneen näytön kuvaa:

1. Avaa Järjestelmäasetukset ja sitten valitse Tietoturva ja yksityisyys.
  2. Klikkaa Yksityisyys.
  3. Valitse vasemmalta Näyttötallennus.

Mac-käyttäjät: Klikkaa vasemmassa alakulmassa olevaa lukkoa tehdäksesi muutoksia. Kirjoita ikkunaan salasana ja sitten valitse avaa lukitus.

4. Valitse oikeasta reunasta Google Chromen tai Firefoxin ruutu.

Miksi kokousikkuna näkyy esitykseni aikana?

• Valitse uusi välilehti, kun esität uuden välilehden.
  • Kokousikkunan esittäminen saattaa johtaa loputtomaan peilaukseen.